Steven Spurrier (1944-2021) var en af Storbritanniens mest anerkendte vinskribenter. Han blev født i Derbyshire og begyndte i en alder af 20 år sin vinøse karriere som elev i Londons ældste vinforretning, Christopher & Co.
  I 1970 slog han sig ned i Paris og åbnede kort tid efter Les Caves de la Madeleine, en vinforretning, der hurtigt fik succes i den franske hovedstad. Blot tre år efter grundlagde han den første private vinskole i Frankrig, L’Academie du Vin, som eksisterer den dag i dag.
  Men hjemlandet kaldte, og i 1988 rykkede Steven Spurrier teltpælene op og flyttede tilbage til Storbritannien, hvor han siden da har haft travlt både som fast vinskribent for Decanter og som vinkonsulent for Singapore Airlines.
  Derudover har han været direktør for Christie’s Wine Course, som han selv grundlagde i 1982, og formand for vinskribentforeningen, Circle of Wine Writers. Han er også præsident for Wine and Spirits Education trust (WSET) og dommer ved adskillige internationale vinkonkurencer.
  Bøger er det også blevet til – blandt andet den kendte Clarke and Spurrier’s Fine Wine Guide. Og så fremstillede han - sammen med sin hustru Arabella og sin datter Kate - mousserende vin i eget vinhus, Bride Valley Vineyard, i Dorset.
  Steven Spurriers berømmelse blev for alvor slået fast i 1976, da han afholdt den såkaldte Paris Tasting – en blindsmagning, hvor californiske vine vandt over nogle af de mest berømte franske Bordeaux-vine. Den legendariske smagning er endt på det hvide lærred med filmen "Bottle Shock", hvor Alan Rickman, der spillede professor Snape i Harry Potter-filmene, har hovedrollen som Steven Spurrier.
  I 2017 blev Steven Spurrier udnævnt til Man of the Year af det britiske vinmagasin Decanter.
  Adresse: Bride Valley Vineyard, Litton Cheney, DT2 9AW Dorset, England, tlf.: (+44) (0)1308 482 367, email: mail@bridevalleyvineyard.com, www.bridevalleyvineyard.com.