Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Elsebeth Lohfert

  Elsebeth Lohfert (f. 1954), Vinbladets ene chefredaktør, skrev sin første vinartikel på en campingplads ved Bourgognes berømte vinby Beaune i sommeren 1985.
  Det var første stop på en længere vintur sammen med hendes mand og medredaktør, Peter Winding – begge havde de taget et halvt år fri for at rejse ud i det blå som vinturister.
  Af et daværende vinblad, Vinjournalen, var de blevet udstyret med ti ruller film og en bestilling på en artikel fra Sydfrankrig. Det endte med at blive "deres livs rejse", hvor de mødte mange af vinverdenens store og betydningsfulde personligheder.
  Efter tre måneders solskin, utallige vinbesøg, fjorten dages efterårsregn i Portugal og en smadret gearkasse i Frankrig begyndte hverdagen igen på Fyn, hvor Elsebeth Lohferts job som pr-medarbejder hos B&O i Struer blev udskiftet med et job som tekstforfatter på et reklamebureau i Odense.
  To børn og fem år senere blev det faste job sagt op, og et nyt firma så dagens lys. Med det som udgangspunkt lavede det vinglade ægtepar – med inspiration fra det svenske Dina Viner – et beskedent 24-siders sort/hvidt nyhedsblad, der udkom første gang i 1992. I dag er det blevet til Vinbladets 60 sider i farver.
  Sådan kan det gå for en cand.mag. med hovedfag i historie og bifag i filmvidenskab suppleret med studier i antropologi og filosofi på Kirkland & Hamilton College i New York.
  Med et speciale i dansk industrihistorie har Elsebeth Lohfert desuden en særlig interesse for den danske vinbranches historie. Så hvis nogen ligger inde med gamle billeder, regnskaber, statistikker eller breve, hører hun meget gerne.
  Adresse: Vinbladet, Vandværksvej 11, Nårup, 5690 Tommerup, tlf.: 21 78 10 12, e-mail: vinbladet@vinbladet.dk, www.vinbladet.dk. (Opdateret 2010).