Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Fabio Simoncini


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Fabio Simoncini (f. 1953) har, siden han var ganske ung, haft en levende interesse for mad og vin. Alligevel blev han kemiker, uddannet ved universitetet i Pisa i Italien, hvor han er født og har boet det meste af sit liv.
    I 1989 flyttede han til Danmark. Efter nogle forgæves forsøg på at få job inden for kemiens verden fik han en idé: Han ville importere sit hjemlands dejlige delikatesser. Og det skulle være med fokus på økologien, der er en af hans kæpheste.
    Det begyndte med lidt pasta, der snart fik følgeskab af olier og andre lækkerier. I 1994 kunne han slå dørene op for ”Cibi e Vini”. Det betyder ”Mad og Vin”, og det er netop, hvad man finder i den hyggelige butik på Christianshavn.
    Vinen vejer dog tungest – faktisk byder forretningen på Danmarks største udvalg af vine på økologisk dyrkede druer, og de fleste af dem kommer fra Toscana.
    Fabio Simoncinis glødende interesse for de gyldne dråber har ad åre givet ham en meget stor viden om italiensk vin, og den deler han med glæde ud af til kunder, der søger den perfekte vin til en bestemt ret. Har de ikke allerede en ret i tankerne, ender de ofte med at købe maden fiks og færdig med hjem fra forretningen. For her kokkereres der nemlig også på livet løs med såvel direkte salg som receptioner og firmafester for øje.
    Det er indehaveren selv, der rører i gryderne. Han får dog en hjælpende hånd fra hustruen Mie, når hun har fået fri fra jobbet som skolelærer.
    Ferie bliver der også tid til. Hvert år sætter ægteparret sig på cykelsadlerne og tramper flere hundrede kilometer ud ad landevejen og op over Alperne. Målet – ja, det er som regel Fabio Simoncinis elskede Toscana.
    Adresse: Cibi e Vini v/Fabio Simoncini, Torvegade 28, 1400 København K, tlf/fax.: 32 57 77 98, e-mail: fabio@cibievini.com, www.cibievini.com