Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Henrik Yde-Andersen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Henrik Yde-Andersen (f. 1970) er en af de danske sommelierer, der har markeret sig. Dels gennem en række ledende jobs i danske restauranter, senest som restaurantchef i den stjerne-prydede restaurant The Paul i Tivoli og samtidig chef for Ordrupgaard Museets nye café. Dels gennem sin stædige deltagelse i de forskellige mesterskaber for sommelierer.
    I 1989 blev han udlært som kok – med bronzemedalje – på Birkerød Kro og Hotel Plaza i København. Men det var ikke nok. Han ville også være tjener, og det blev han på Restaurant Leonore Christine i København – med sølvmedalje.
    En række jobs med stadig større ansvar fulgte – Le Pavé, The Gourmet i Sydney, Nouvelle, Le Sommelier, Top of Town. Men han tog sig også nogle lange sabbatår. I 1995 cyklede han Australien rundt, og i 1997-98 stod den på snowboard i Frankrig.
    I fire år arbejdede han i Thailand. Her stablede han med held sin egen forretning på benene og fik samtidig en stor kærlighed til Thai-mad – en kærlighed, der har fået ham til at drømme om at åbne en luksusrestaurant med det asiatiske køkken i centrum, gerne på samme niveau som The Paul.
    Henrik Yde-Andersen kan lide at skrive. I 1998 var han med i en genopstart af fagbladet Sommelieren, og i dag har han sin ugentlige klumme, Breve fra sommelieren, på The Paul’s website, www.thepaul.dk/menu.
    Netop nu er han ved at sætte sidste punktum i en ny vinbog, hvor samspillet mellem vin og mad er på programmet.
    Som sommelier bevæger han sig hele dagen og aftenen med. Men det er ikke nok. I sin fritid løber han – også maraton – og spiller tennis, og om vinteren går turen til Argentiere ved Chamonix i de franske alper, hvor snowboard og lokal vin er på programmet.
    Adresse: Henrik Yde-Andersen, The Paul, Vesterbrogade 3, 1630 København V, tlf.: 33 75 07 77, mobil: 29 45 81 35.