Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jacob Kocemba


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Jacob Kocemba (f. 1978) er en af de unge sommelierer, der har høstet hæder til Danmark – og til sig selv – i de krævende konkurrencer for sommelierer. Senest blev han nordisk mester i november 2006.
    Han er født i Skælskør, og efter et år på handelsskolen i Slagelse flyttede han til Ringsted og begyndte sin uddannelse som tjener, som han fuldendte i 1999 på Sørup Herregård uden for Ringsted.
    Hans første job var som tjener på Nokken i Rungsted, men udlandet trak, og sammen med en kammerat rejste han til Château Ksara i Libanons Bekaa-dal, hvor han i tre måneder deltog i arbejdet og var med til vinhøsten. Det var en kæmpe oplevelse for ham. Han lærte en masse om vinfremstilling og smagte vinen fra most til færdig vin.
    Da han kom hjem, startede han på restaurant Saison i Hellerup, og siden har han været forbi Vinbaren, The Dining Room, Alberto K, d’Angleterre, Kong Hans og Premisse til Restaurant Herman, hvor han i dag er restaurantchef.
    Hans interesse for vin fik han under sin læretid på Sørup, hvor det irriterede ham grænseløst at være uvidende om de ting, som gæsterne spurte han om. Han begyndte at læse om vin og smage ihærdigt – og deltog i mesterskaber. I 2007 erobrede han i øvrigt titlen som Danmarks bedste tjener.
    Jacob Kocemba har yderligere oprettet et firma, Kowico, der rådgiver restauranter og private.
    I sin fritid hygger han sig med sin kæreste og sine venner og tager til de smagninger, som vagtplanen tillader. Han holder meget af storbyferier samt vinrelaterede rejsemål.
    Adresse: Restaurant Herman, Nimb, Bernstorffsgade 5, 1577 København V, tlf.: 88 70 00 00, privat: 22 83 13 26 e-mail: jacob@nimb.dk og kocemba@webspeed.dk, www.nimb.dk og www.kowico.dk.