.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Peter Jac Olsen (f. 1949) skulle vel egentlig have beskæftiget sig med damekonfektion i familiefirmaet Jac Olsen på Amagertorv i København, men allerede da han var fjorten, blev han indfanget af vinens forunderlige verden, da hans forældre lod ham smage de ædle dråber - fortyndet med vand.
  Efter realeksamen fra Stenhus Kostskole kom han i kontorlære hos Sadolin & Holmblad. Bagefter var det værnepligt som soldat og sergent, og da det endnu ikke var gået op for ham, at han hørte hjemme i vinens verden, tog han endnu en læreplads - denne gang i reklamebureauet Egeberg & Co.
  Endelig i 1975 startede han sammen med en gammel skolekammerat vinhandlen "Vin" i Vedbæk, men da den ikke var nok til at brødføde to livsglade unge mænd, begyndte han i 1976 i butikken i Carl Permins & Christian Stausholm Vinhandel i Gothersgade i København.
  Inden da havde han lidt den tort at se sin fars ret betydelige vinkælder blive solgt på den første vinauktion i Danmark, som faderen fik overtalt Arne Bruun Rasmussen til at afholde.
  Grunden til auktionen var, at Peters forældre skulle flytte til England - hvorfra hans mor kom - og i den forbindelse havde en tolder fortalt hans far, at det ville koste 20 kr. pr. flaske at få vinkælderen med sig. Det viste sig senere, at det rigtige beløb kun var 2 kr. pr. flaske ...
  I oktober 1978 flyttede Carl Permins Vinhandel cirka 300 m rundt om hjørnet til Kjær & Sommerfeldt i Gammel Mønt, og i denne fine, gamle vinhandel har Peter Jac Olsen siden haft mange "kasketter" - først som butikschef, senere som salgschef og de sidste tyve år som marketingchef, hvor han som sådan også indgik i Vingaardens sytten mand store marketingafdeling.
  I 2005 flyttede Peter Jac Olsen til Ibiza og oprettede sit eget firma, hvor han blandt andet har udgivet den praktiske notesbog "Min Vin Dagbog".
  I efteråret 2008 vendte Peter Jac Olsen tilbage til det kolde nord og startede året efter i Ferd. Pieroth A/S, som i januar 2018 skiftede ejere og navn til Noer & Kofod Wines. I September samme år sluttede han i denne virksomhed som indkøber og konsulent.
  Han oprettede dernæst sit eget konsulentfirma, Jac de Vin Consult, med sin første kunde, AM Vinimport - et firma, som har specialiseret sig i vine fra det 7000 år gamle vinland Bulgarien. Ud over konsulentjobbet hjalp Peter Jac Olsen også firmaet med indkøb og markedsføring. I 2022 trak vinmanden sig efter en lang karriere tilbage.
  Adresse: Peter Jac Olsen, 4560 Vig St. tlf.: 23 98 15 20, email: peterjacolsen@gmail.com. (Opdateret 2022).