Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Thomas Ilkjær

    Thomas Ilkjær (f. 1971) er vinskribent på Politiken og freelanceskribent på vinmagasiner i Danmark, Sverige og Norge. Han er også initiativtager til og daglig leder af Vinakademiets sommerlieruddannelse.
    I studietiden fik han foræret Roald Als’s kogebog "Kvinderne ud af køkkenet", hvori Barolo-vinen har en fremtrædende placering. Kort efter var skaden sket: Vinbacillen havde inficeret ham! Den italienske vin blev udgangspunktet for de kommende års intensive studie af litteratur og flasker, og det endte med, at han i 1997 vandt "Gran Maestro del Vino Italiano", udskrevet af importørforeningen VinItalia. Dette satte gang i skribentvirksomheden, som begyndte på Vinbladet. Senere blev han redaktør og medforfatter på den meget roste "Politikens bog om Italiensk Vin", som udkom første gang i november 2003 i både Danmark og Norge (anmeldt i uge 47 2003). I 2010 udkom bogen ”Amarone – og vinene fra Valpolicella”, der er oversat til svensk og norsk.
    I fjorten år studerede, underviste og forskede Thomas Ilkjær på Institut for Idræt på Københavns Universitet sideløbende med vinaktiviteterne, men siden 2005 har vinen været en fuldtidsbeskæftigelse. Han skriver blandt andet for Vinbladet og Gastro samt magasiner i Sverige og Norge, og i 2007 tog han initiativ til skabelsen af Vinakademiet, hvor han siden har været daglig leder og hovedunderviser på sommelieruddannelsen. Når der er tid, bliver det også til afholdelse af vinsmagninger og foredrag samt naturligvis en del research- og ferieture, som primært går til favoritlandet Italien og gerne med hustruen Lena og de to sønner som rejseselskab.
    Kontakt: Tlf.: 29 46 74 47, e-mail: tilkjaer@gmail.com, www.vinakademiet.dk. (Opdateret 2013).