Thomas Riis (f. 1974) blev uddannet som kok fra Stena Hotel i Frederikshavn i 1995. Siden da har han arbejdet som kok, souschef og gastronomisk chef for en lang række restauranter i det nordjyske - heriblandt Restaurant Bacchus i Frederikshavn, Hotel Scheelsminde i Aalborg, restaurant Pakhuset i Skagen og den tyske restaurant Wendekreis i Bayern.
  Han har også været chef for kantinerne på Aalborg Universitet og restauratør af de to Skagens-restauranter Hyttefadet og Hotel Sønderstrand. I dag driver han restauranterne i Skallerup Seaside Resort på ottende år.
  Han har gennem årene vundet adskillige udmærkelser, har været en del af det danske kokkelandshold og sensor ved eksamen for kokkelever - og desuden medlem af Gordon bleu du Saint esprit ordenen.
  I 2011 blev Thomas Riis udlært som tjener med fem gange topkarakteren 12. Hans stigende interesse for vin udmøntede sig i en sommelieruddannelse hos Vinakademiet i Valby og dernæst et medlemskab af Dansk Sommelier Forening.
  Gennem sin lange karriere og på utallige vinrejser har han fået gode kontakter i vinens verden. Og i 2015 slog han dørene op for sit eget lille online-vinfirma, Riisvin.dk, der sælger vine fra håndplukkede kvalitetsproducenter rundt om i verden. I porteføljen er bla. Årets vinhus i Østrig 2013, Weingut Setzer, og vinhuset Dominio del Aguila, som netop har fået udråbt deres Reserva 2011 til den bedste Ribera Del Duero vin overhovedet af Guia Penin (den Spanske vinguide).
  Ud over salget af vin tilbyder Thomas Riis også afholdelse af vinsmagninger af forskellige art samt konsulentydelser som fx gennemgang og fornyelse af vinkort.
  Thomas er gift med Karen og har børnene Rasmus på 7 og Ida på 4 år. Vin og arbejde fylder stort set alle vågne timer, men lidt friluftsliv via FDF (Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund) bliver der også plads til.
  Adresse: Riisvin.dk, Eratosvej 30, 9990 Skagen, tlf.: 22 63 02 46, e-mail: info@riisvin.dk, http://riisvin.dk. (Opdateret 2015).