Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 13, 2005


.............
Vin-aktuelt i uge 13
28. marts - 3. april 2005
..............................................

VinAvisen uge 10VinAvisen uge 11VinAvisen uge 12
........................
.
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i,
    hvad der sker i vinens verden.
    Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!

...............
Terroir-teori i modvind
Siden tidernes morgen har vinproducenterne i Frankrig, og især i Bordeaux, hævdet, at franske vine er verdens bedste, og at årsagen er vinmarkernes særlige terroir – altså forhold som mikroklima og jordbund.
Men teorien holder ikke vand, lyder det fra to forskere, Olivier Gergaud og Victor Ginsburgh, fra universiteterne i henholdsvis Reims og Bruxelles. De har undersøgt sagen nærmere, og i sidste uge fremlagde de deres resultater for det fornemme engelske Royal Economic Society.

Teknologi frem for terroir
Forskerne har ifølge Decanter besøgt 100 slotte i Haut-Médoc, heriblandt Château Margaux, Château Mouton-Rothschild og Château Latour, og har indsamlet data om diverse miljøforhold og produktionsteknikker. Dette materiale har de så sammenlignet med priser på vinene samt anmeldelser fra blandt andet Robert Parker.
Og ifølge forskerne viser det endelige resultat, at det er måden, vinen bliver fremstillet på, der har betydning for dens kvalitet – terroiret spiller ikke nogen væsentlig rolle, i hvert fald ikke, når det gælder vinene fra smørhullet Haut-Médoc.

Opgør med AOC-regler
Uhørt, lyder det fra terroir-fløjen. Det kan godt være, at man rundt omkring i verden rent teknisk kan lave udmærkede vine, men de har slet ikke den dybde og kompleksitet, som terroiret bidrager med i de franske vine.
Undersøgelsen er derimod guf for de mange vinproducenter uden for Frankrigs grænser, der i årevis har hævdet, at deres vine kan måle sig med selv de bedste franske.
Med udgangspunkt i undersøgelsen mener de to forskere også, at det gammeldags AOC-system bør tages op til revision. AOC knytter sig jo netop til de vinregioner i Frankrig, hvor historie og terroir tillægges stor betydning. Der laves masser af gode vine rundt om i landet, som i lige så høj grad fortjener den eftertragtede benævnelse, lyder det fra forskerne.
...............
Amerikanerne drikker vin for helbredets skyld
Ikke bare i Danmark men også i USA går salget af øl tilbage. Vin og spiritus æder sig simpelt hen ind på øllets markedsandele, og det er en udvikling, der har stået på siden slutningen af 1990’erne. Dengang var øllets markedsandele 59,5% – i 2003 lå tallet på 56,7%.
Når vinen går sin sejrsgang, hænger det ifølge Just Drinks sammen med folks ønske om et godt helbred og et langt liv. Her spiller vinen med alle dens helsebringende egenskaber nemlig en vigtig rolle.
Hvis man skal tro en nylig undersøgelse foretaget af Deutsche Bank, er det frem for alt de unge kvinder, der udskifter ølglasset med vin- eller snapseglasset.

Svensk kampagne mod overforbrug
Svenskerne, og ikke mindst de yngre af dem, drikker alt for meget. Det mener i hvert fald Systembolaget, der nu vil satse hele 100 millioner skr. (cirka 81,8 millioner dkr.) på en kampagne, der skal få forbruget ned.
Kampagnen, der blandt andet vil blive ført gennem monopolets 426 forretninger, skal appellere til de unges ansvarsfølelse og ændre deres indstilling til de stærkere sager.
.......
Tørken hærger Frankrigs vinmarker
Der er bekymrede miner blandt de franske vinproducenter i øjeblikket. De frygter nemlig, at deres vinmarker går en lang barsk sommer i møde med ødelæggende hedebølger.
Frygten er ikke grebet ud af luften. Ifølge Decanter er der stort set ikke faldet en dråbe regn, hverken i efteråret eller i vintermånederne. Foråret byder også på usædvanligt tørt vejr. Der tales faktisk allerede nu – før der overhovedet er taget hul på sommeren – om den værste tørke i 50 år.
I flere regioner er der forbud mod vanding af vinmarkerne. Og de altfortærende skovbrande, som ofte hærger Frankrig senere på året, har allerede godt fat. I Dordogne har ilden ødelagt 20 hektar skov, og flere brande er fulgt i kølvandet i den sydvestlige del af landet.

Høsten falder stadig senere
Hvis de franske vinproducenter får ret i deres bange anelser, vil det være den tredje hede sommer i træk. Og der er ingen, der tør love, at det bliver bedre til næste år.
På grund af den globale opvarmning er klimaet generelt blevet varmere gennem de sidste mange år. I Bourgogne var det fx i 1970’erne almindeligt at høste druerne i oktober måned – i dag bliver der som regel høstet allerede i september.
.......
    Egetræssmag er yt
    Vinproducenter verden over har i årevis givet deres vine egetræssmag ved at lade dem lagre i barriques, små egetræsfade, der kan rumme 225 liter. Her har vinen kunnet ligge og trække smagsstofferne ud af træet.
    Men vine med en kraftig smag af eg falder ikke længere i forbrugernes smag. Og det har vinproducenterne ifølge Decanter taget til efterretning. Brugen af barriques er faldet kraftigt – i Italien med hele 30% fra 2002 til 2004.
    I stedet er de italienske vinproducenter i stigende omfang gået tilbage til de traditionelle botti – store egetræsfade, der findes i mange størrelser fra nogle få hundrede liter op til flere tusinde.
    Det er ikke opgaven for disse botti at få vinen til at smage af træ, men at ilte den og udvikle dens kompleksitet og aroma.
    På billedet til venstre trænger sådan en gammel botti sig frem mellem de stablede barriques.
.......
EU yder kampagnestøtte
Der er gode nyheder for vinproducenterne i Tyskland, Frankrig, Spanien, Portugal, Italien og Østrig. EU-kommissionen har nemlig øremærket cirka 5 millioner euro (cirka 37 millioner dkr.) til markedsføring af vinene fra de respektive lande i de næste tre år.
Der skal frem for alt satses på eksporten til Nordamerika, Rusland, Indien, Kina og Japan samt til en række andre lande i Europa, der ikke er medlemmer af EU.
Ifølge Just Drinks må vinproducenterne dog vinke farvel til en bid af kagen, der skal gå til at promote olivenolie og ost.

Spanierne satser på eksporten
Castilla La Mancha, Spaniens største vinregion, der hvert år står for halvdelen af landets samlede vinproduktion, satser nu hårdt på eksportmarkedet.
Regionens særlige kampagnefond har slået sig sammen med vinproducenterne om at søsætte en storstilet kampagne, der skal sætte ekstra skub i salget uden for Spaniens grænser. Ifølge Just Drinks er der afsat 7 millioner euro (cirka 52 millioner dkr.) til fremstødet.
.......

.........
Château d’Agassac, der ligger i Haut-Médoc, ejes af det franske forsikringsselskab Groupama. Hvert år produceres der 15.000 kasser Château d'Agassac Haut-Médoc. Skruelågsforsøget gælder udelukkende denne førstevin.
    Vælg selv: Kork eller skruelåg
    Vælg selv: prop eller skruelåg. Det tilbud giver Château d’Agassac i Bordeaux sine kunder, når de bestiller årgang 2004 af huset rødvin, Château d'Agassac Haut-Médoc. Fra vinhusets side er der tale om en prøveballon for at se, hvad kunderne hælder mest til.
    Ordrerne på vinen, der stadigvæk ligger på fade, er begyndt at komme ind, og alt tyder på, at der vil komme skruelåg på 15% af flaskerne.
    Det vækker ifølge Wine Spectator glæde på slottet, hvor man har en drøm om en dag at droppe korkpropperne helt og holdent.
    For som vinhusets daglige leder, Jean-Luc Zell, siger: – Jeg kan ligesom mange andre godt lide lyden af en korkprop, der bliver trukket op, men jeg kan altså ikke fordrage propsmagen.

    Skruelågene vinder frem i Bordeaux
    Château d’Agassac er ikke først på banen i Bordeaux, når det gælder anvendelsen af skruelåg. Sidste år tog vinproducenten André Lurton springet med en del af sine tre Graves Cru Classé.
    Og som vi skrev i uge 30 sidste år, så er der også fuld gang i eksperimenterne på Château Margaux, hvor man undersøger, hvordan andenvinen, Pavillon Rouge 2002, udvikler sig under skruelåg.
................
Robert Parker skubber priserne i vejret
Mens vi herhjemme taler om "Connie-effekten", så snakker de franske vinfolk om "Parker-effekten".
Hvert eneste forår smager den amerikanske vinguru Robert Parker sig igennem de bordeauxvine, der blev fremstillet året før, og derefter bliver bedømmelsen af vinene bragt i hans magasin Wine Advocate.
Nu viser en nylig undersøgelse fra INRA, Frankrigs institut for landbrugsforskning, at producenterne, efter at have fået den eftertragtede omtale, lægger i snit 3 euro (cirka 22 dkr.) oven i hatten pr. flaske, når de skal prissætte vinene.
Denne økonomiske sidegevinst udeblev fx ved årgang 2002. Parker fik for en gang skyld ikke smagt på vinene før om efteråret. Og så kunne producenterne ikke henvise til hans omtale, hvilket generelt fik priserne til at dykke.
Ifølge Decanter er det ikke mindst, når det gælder Pomerol-vinene – Robert Parkers yndlinge – at omtalerne smitter af på priserne.

.......
6 postkort fra Cahors
Sidste år var vi forbi Cahors i Sydvestfrankrig, og i sidste uge bragte vi de tre første af i alt seks postkort med venlig hilsen fra vinland. Her kommer de sidste tre.
...............

.......
    4. postkort fra Cahors:
    Altervinen i den russiske kirke
    En af de store fornøjelser under en rejse i Frankrig er at besøge markederne. Hver by har marked mindst én gang om ugen, og kører man rundt, møder man de samme handlende på de forskellige markeder. Og der er altid nogle af dem, der sælger vin.
    På onsdags-markedet i byen Cahors smagte vi vinene, som madame Bousquet fra Domaine de la Garde skænkede i glassene. – Det er min søn, Jean-Jacques, der laver dem, sagde hun ikke uden stolthed.
    Vi smagte i det hele taget flere glimrende Cahors-vine under vores ophold dernede, og det er egentlig synd, at vi ser så forholdsvis få af dem herhjemme.
    Engang var distriktets rødvin verdenskendt. Peter den Store af Rusland var overbevist om, at det var den eneste vin, hans mavesår kunne tåle, og den dag i dag bruger den russisk-ortodokse kirke vinen som altervin. Dog får den ikke mere vinen fra Frankrig, men fra et russisk distrikt, som allerede zar Peter – meget smart – gav navnet Cahors (Caorskoie).


    5. postkort fra Cahors:
    Fyld dunken op som på en tankstation
    De bedste Cahors-vine er ikke billige. Men naturligvis fremstilles der også mere jævne vine i distriktet.
    I markedshallen i Cahors kommer kunderne ind med deres store plasticdunke og får dem fyldt op ligesom på en tankstation.
    Da vi var der, kunne man få en bordvin med 10% alkohol til 1,04 euro pr. liter (5,80 dkr. pr. flaske), en vin de pays (11,5%) til 1,40 euro pr. liter (7,80 dkr. pr. flaske) og en Coteaux du Quercy (12%) til 1,92 euro pr. liter (10,70 dkr. pr. flaske). Vi smagte dog ikke nogle af dem ...
...............
    6. postkort fra Cahors:
    Har lavet vin i over 500 år
    Overalt, hvor man kommer frem, er der skilte og udsalg med vinene fra Château Lagrezette, og det er da også glimrende vine, lavet af en dygtig mand.
    Det er meget få vinslotte, der kan bevise, at de har lavet vin i mere end et halvt årtusinde, men det kan Château Lagrézette.
    Det var Alain Dominique Perrin og hans kone Marie-Thérèse, der i 1980 købte det historiske slot, og siden har de bragt slot og vinmarker på fode og gjort vinene til nogle af Cahors bedste – siden 1988 i samarbejde med stjernevinmageren Michel Rolland og med investering af millioner.
    Perrin har tjent sine mange penge som chef for smykkefirmaet Cartier, der i dag er en del af den schweiziske luksuskoncern Rochemont – som Perrin også var chef for. Han har nu trukket sig tilbage for at blive vinbonde på fuld tid.
...............

.........
Den nye sydafrikanske drue, Nouvelle, er en krydsning mellem de to franske druer Sémillon og Crouchen Blanc.
    Ny druesort reddet ved et tilfælde
    Sydafrikanerne har deres helt egen blå druesort, Pinotage. Den kom til verden i 1924 som en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault, der dengang var kendt i Sydafrika under navnet Hermitage. Deraf navnet Pinotage.
    Det var den første professor i vitikultur ved universitetet i Stellenbosch, Abraham Izak Perold, der frembragte druen, og de fire stiklinger, som han fik ud af krydsningen, plantede han i sin have.
    Tre år senere, da han blev ansat hos KWV i Paarl, forlod han sin embedsbolig. Den forblev ubeboet, og haven groede fuldstændig til. En dag ryddede universitetets havefolk hele molevitten – vinstokkene blev kun reddet, fordi en ung lektor tilfældigvis kom forbi på cykel og opdagede dem.
    I dag breder Pinotage druerne sig vidt og bredt i Sydafrika.

    Skabt til at redde Sauvignon Blanc
    Endnu en krydsning, skabt på sydafrikansk jord, har for nylig gjort sit indtog hos landets vinproducenter. Nouvelle hedder den, og trods navnet (ny) har frembringelsen af den rødder helt tilbage til 1958, da professor Chris Orffer fra universitetet i Stellenbosch skabte de første vinplanter på forsøgsbasis.
    Lige indtil slutningen af 1990’erne fik krydsningen nærmest lov til at sove tornerosesøvn, men så blev den vækket til live af KWV – i første omgang for at komme en anden druesort til undsætning.
    Det kneb nemlig med populariteten af sydafrikanske vine fremstillet på Sauvignon Blanc. – Overlad den slags til newzealænderne, lød det fra en række fremtrædende vinskribenter. Men tænk, hvis nu man kunne pifte Sauvignon Blanc vinene op med krydsningen …?

    Vine udelukkende på Nouvelle
    KWV lavede en masse stiklinger af Nouvelle og introducerede druesorten for Altus le Roux, vinhuset Boland Kelders dygtige kældermester. Snart blev en forsøgsmark tilplantet, og så kunne Altus le Roux ellers begynde at eksperimentere med sine Sauvignon Blanc-vine. 2002 blev den første årgang, der blev sammenstukket med Nouvelle.
    Det blev en stor succes – siden da er vinhusets Sauvignon Blanc vine blevet berømmet i høje toner, og i dag er hele 64 hektar vinmarker i Sydafrika tilplantet med Nouvelle.
    Hos Boland Kelders er man nu blevet så glad for Nouvelle, at man har besluttet at give den et selvstændigt liv og fremstille vine udelukkende på denne druesort.
    I første omgang vil der kun blive produceret cirka 400 kasser, hvoraf en enkelt flaske på gaden i Sydafrika vil koste 60 rand (cirka 55 dkr.).
...............
Australske vinbønder har fået mundkurv på
I Australien har der, ligesom i så mange andre vinlande, ophobet sig en regulær vinsø. De store vinhuse, der modtager druerne fra de små producenter, kan derfor presse prisen på druer helt i bund. Og det gør de – ind imellem helt ned til 150 australske dollars (cirka 665 dkr.) pr. ton, hvilket slet ikke kan betale sig for leverandørerne.
Overskuddet af druer får derfor ifølge den australske radiokanal ABC Rural News ofte bare lov til at blive liggende på jorden og rådne.
Der er tale om meget ufine metoder fra de store vinhuses side, men det er ikke noget, som de små vinproducenter tør tale alt for højt om – i hvert fald ikke i det nordvestlige Victoria. Her er producenterne nemlig bange for at miste deres leveringskontrakter, hvis de så meget som kommer med et pip om, at priserne er for lave.

Druerne skulle høstes
I sidste uge citerede vi Decanter for, at vinavlerforeningen i det australske Riverland anbefalede sine medlemmer ikke at bringe druerne ind, men blot at høste dem og lade dem blive liggende på jorden. Den lave pris på druer vil langtfra kunne dække høst- og fragtomkostningerne.
En af vore læsere i Aalborg, Nikolaj Winther, mener, at det er et spørgsmål, om druerne må ligge på jorden. – Sidste år, skriver han, – havde visse områder i Australien samme problem, men vinbønderne fik udtrykkeligt at vide, at druerne skulle høstes, fordi man ville undgå plantesygdomme i at sprede sig. Jeg vil tro, at noget lignende kan ske, hvis man lader klaserne ligge på jorden.
.............
    ---
    Den danske vinbranche
    * House of Wine har optaget importen af vine fra Roger Perrin i Châteauneuf-du-Pape, Villa Lanata i Piemonte og Domaine Baumann i Alsace.
    * BB Vinimport har optaget importen af vine fra Le Ginestre i Piemonte.
    ---
................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
...............
Vinbranchens blå bog
................
.
.
    Peder Christensen (f. 1943) er ud af købmandsslægt og uddannet som købmand, men med en fortid i foderstofbranchen. På sin gård i landsbyen Hindborg har han haft limousine-kvægavl som hobby, og derfor ved han lige præcis, hvordan en god bøf skal smage.
    Han ved også, at en god bøf kræver et godt glas vin, så han har i mange år været, hvad han selv kalder for "vindrikker på højt amatørplan".
    Men så i 1999 smagte han det bedste glas vin, han nogensinde havde smagt. Det var til en smagning af argentinsk vin, og vinen, der var fremstillet på Malbec-druen, kom fra vinhuset Fabre Montmayou.
    På en efterfølgende vinrejse til Argentina med Flemming Hvelplund som guide besøgte Peder Christensen vinhuset og øjnede pludselig en chance for at komme i gang med et nyt kapitel i tilværelsen som vinhandler. Han købte derfor straks 11.000 flasker.
    Og han var ikke i tvivl om, hvor han skulle gøre af flaskerne. Kort tid forinden havde han købt et stort gammelt pakhus, bygget af hans far i 1945, med bjælkeloft og en kølig kælder med masser af gode rum, og fem måneder senere var pakhuset omdannet til ”Pedersborg Vin” med lager, udstillingslokaler og butik.
    Efter et år var de 11.000 flasker solgt, og løbende er udvalget blevet udvidet med kvalitetsvine fra andre lande samt vinsmagninger, der er blevet en stor succes. Kunderne er såvel private som restauranter og virksomheder. For et par år siden blev Pedersborg Vin H.J. Hansen Vinspecialist.
    Hele vejen igennem det vinøse eventyr har Peder Christensen haft følgeskab af sin hustru, Ellen.
    Adresse: Pedersborg Vin, Hindborgvej 56, Hindborg, 7800 Skive, tlf.: 97 53 10 79, fax: 97 53 14 79, e-mail: pc@pedersborgvin.dk, www.pedersborgvin.dk.
...................
    Ugens vinøse billede
    Poul Korsholm glæder sig over, at vinteren er ved at være slut, og at der er grøde i de danske vinmarker – på billedet her Frederiksborg Vin’s mark uden for Hillerød.
    Mens sidste års vin ligger til lagring, er der stor aktivitet ude i de danske marker. Vinplanterne skal vinterbeskæres. Det er grundlaget for dette års høst. Og samtidig skal markene kalkes, som det sker på billedet. Kalk er vigtig for jordens surhedsgrad og dermed for planternes trivsel.
    Selv om årgang 2004 ikke bliver den store årgang i dansk vinproduktion, tænker Poul Korsholm på de mange gode timer med sol og godt vejr, vi trods alt har her i Danmark. Det bliver spændende, hvordan årgangen 2005 bliver ...

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
...............
I den forløbne uge har vi smagt i alt 25 vine. Heraf var der 18, som fik mere end to stjerner, og 11 fik fem stjerner. Der var ingen propsyge vine.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....
................
Hvidvine


Domaine de Mont d’Hortes, Sauvignon Blanc, Vin de Pays des Côtes de Thongue, Frankrig 2004
49,95 kr. ved 12 flasker, Lautia Vino Fino
Frisk hvidvin med dejlig frugt og mineralske toner. Virkelig god til prisen.


Château Les Moutins, Sauvignon Blanc, Bordeaux, Frankrig 2004
39 kr., A Vinstouw
Frisk og karakterfuld hvidvin med en mineralsk smag med toner af lime. Yderst rimelig pris.


Prieuré Saint-Côme, Chablis, Frankrig 2003
119 kr., Køge Vinhandel
Dejlig kompleks og lækker hvidvin med mineralske toner og ædel frugt.


Mouton Cadet, Bordeaux, Frankrig 2003
70 kr., V&S Wine
Tør hvidvin med god frisk frugt og et let bittert bid i slutningen.


La Croix Belle, Sauvignon Blanc, Vin de Pays des Côtes de Thongue, Frankrig 2003
55 kr., 51 kr. ved 6 flasker, 46 kr. ved 12 flasker, Vedbæk Vine
En lidt anonym hvidvin, men frisk, let og læskende.




Rosévin


Château Guiot, Rosé, Costières de Nîmes, Frankrig 2004
49,95 kr., The Wine Company
En meget lys rosé med en dejlig smag. Den er udpræget skabt til mad – til en let kødret, til grønsager, til en frokost ... Prisen er meget rimelig.




Rødvine


Château Pey de Pont, Médoc, Frankrig 2003
50 kr. ved 6 flasker, Lago Import
En god Bordeaux-rødvin, der smager af noget og er yderst rimelig i pris. Den har en charmerende sødme, men samtidig også et lille tørt bid, der står godt til mad.


Montesierra, Tempranillo / Cabernet Sauvignon, Somontano, Spanien 2003
39,95 kr., Strandgården
Rødvin, let og nem at drikke – harmonisk, frugtagtig og uden kanter. Meget velegnet til mange middagsretter. Smagepanelet kunne vældig godt lide den. Og billig er den jo.


Chateau Ste Michelle, Syrah, Columbia Valley, Washington, USA 2001
98 kr. ved 6 flasker, Vinens Verden
Herlig fadlagret rødvin med bred, blød frugt, krydderi og indtagende sødme. En nydelse.


Silvano Bolmida, Conca del Grillo, Barbera d’Alba, Italien 2003
169 kr., Laudrup Vinimport
Meget flot rødvin med intens og dejlig frugt – brombær – der fint maskerer de 14,5% alkohol.


Il Veronese, Montresor, Valpolicella Classico, Italien 2002
75 kr., U&Wine
Dejlig duft, dejlig smag – en rigtig dejlig rødvin. Den har en masse krydret frugt og en charmerende sødme. Det er en vin, som mange vil kunne lide.


De Stefani, Cabernet Sauvignon, Piave, Italien 2003
69 kr., 49,65 kr. ved 3 flasker og 48,25 ved 12 flasker, Glud Vin
Flot rødvin med et klart billede af den gode drue. Den skal have en lidt kraftig ret som følgesvend. Ved 12 flasker er prisen yderst rimelig.


L’Ugo, Chianti, Italien 2002
50 kr. ved 12 flasker, Skovgaard Vine
En rigtig dejlig Chianti-rødvin med blød frugt, frisk syre og fin sødme. Glimrende til lette retter. Meget billig – hvilket gav den femte stjerne.


Domaine Le Grand Destré, Vin de Pays de la Principauté d’Orange, Frankrig 2003
40 kr. ved 3 flasker, Premier Cru
En rigtig rar lille rødvin med god frugt og til en menneskevenlig pris.


l’Estello, Côtes de Provence, Frankrig 2002
95 kr., 85 kr. ved 12 flasker, Kældervin
Den lugter vin, og den smager vin. En rigtig dejlig rødvin med krydret og saftig frugt. Lang eftersmag. Helt billig er den ikke.


Pomarèdes, Merlot, Vin de Pays d’Oc, Frankrig 2003
45 kr., indtil 20. april: 39,75 kr., Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Ret tør og enkel hakkebøffe-rødvin.


Château Saint-Martin, Côtes Roussillon, Frankrig 2002
49,75 kr., Køge Vinhandel
Saftig, ret let og enkel hverdags-rødvin,


Canaletto, Primitivo, Puglia, Italien 2002
49,95 kr., i næste uge (uge 14): 3 flasker for 100 kr., SuperBest
En god hakkebøffe-rødvin – okay til tilbudsprisen.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet enten med topkarakter - som regel seks stjerner - eller på anden vis.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
........................
Berlingske Tidende
Mt. Difficulty, Pinot Noir, Central Otago, New Zealand 2002Rødvin199 kr. (v12)Laudrup Vinimport
Dog Point, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand 2002Rødvin119 kr. (v12)Laudrup Vinimport
.
Børsen
Castello Banfi, Brunello di Montalcino, Italien 1999Rødvin285 kr.Amka
.
Hjemmet
Argento, Chardonnay, Reserva, Mendoza, Argentina 2002Hvidvin49,95 kr. (v12)Philipson Wine
.
Nordjyske Stiftstidende
Mas des Bressades, Cuvée Tradition, Costières de Nîmes, Frankrig 2003Rødvin58,50 kr. (v6)Gravesen Vine
.......................
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.