Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 25, 2007





Vin-aktuelt i uge 25
18. juni til 24. juni 2007
,,,,,,,,,,,,,,,

VinAvisen uge 22,,,,,,,,VinAvisen uge 23,,,,,,,,VinAvisen uge 24

,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr, e-mail hver uge. Klik her! På samme side kan du ændre din adresse eller melde fra. Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
    ,,,,,,,
    ,,,,,,,
    Søg i næsten 500 tidligere VinAviser

,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,
Monopolet skal beskyttes
Som nævnt i sidste uge er der faldet dom ved EU-domstolen i sagen om den svenske regering, der har forbudt sine borgere at købe alkohol i udlandet over Internettet. Ifølge dommen, der gik i mod regeringen, kan svenskerne nu igen importere alle de flasker, de vil.
Det er den svenske regering alt andet end glad for, da det højst sandsynligt vil gå ud over salget på Systembolaget. Men regeringen giver ikke så let op. Den lægger nu afgifter på al privat importeret alkohol – for at beskytte Monopolets salg og for at sikre, at der stadig kommer den samme portion penge i statskassen.

Render ikke tolderne på dørene
Men der skal imidlertid virkelig høje afgifter til, hvis det skal hjælpe noget – priserne på alkohol i fx Tyskland er så lave, at det selv med svenske skatter og afgifter oven i hatten stadig vil kunne betale sig at bestille flaskerne over Internettet.
En svensker, der køber en kasse vin eller et par flasker spiritus i udlandet over nettet, skal selv opgive købet til myndighederne og dernæst betale en afgift til det svenske toldvæsen.
De svenske forbrugere render dog ikke ligefrem skattemyndighederne på dørene for at få lov til at betale – i sidste uge var der kun en enkelt person, der anmeldte sine indkøbte varer.

Problem med beslaglagt alkohol
I kølvandet på EU-dommen står svenskerne nu over for et andet problem: de 63.500 liter spiritus, 85.600 liter vin og 204.000 liter øl, som de svenske toldere har beslaglagt, mens forbudet stod ved magt.
Køberne skal i realiteten have varerne tilbage, men vinen og øllet kan meget vel have taget skade under opbevaringen hos tolderne, og i så fald bør der gives erstatning. Dertil kommer alle de flasker, som allerede er blevet hældt i vasken af tolderne ...
,,,,,,,,,,,,
Stor tilslutning til Vinexpo
Vinexpo, den store internationale vinmesse, der afholdes hvert andet år i Bordeaux, slår dørene op den 18. juni. Og denne gang vil hele 2400 vinfirmaer fra 45 forskellige lande udstille på messen, hvilket er flere end ved sidste Vinexpo. Blandt andet er Sydafrika, der ikke deltog i 2005, på banen igen med en meget stor stand.
Vinbranchefolk fra hele verden vil strømme til i de kommende dage, og arrangørerne forventer, at besøgstallet vil overstige 45.000.
,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,
    God webside om italiensk vin
    Et land, der vil fylde rigtig godt på Vinexpo, er Italien med omkring 100 udstillere, der dækker et areal på 750 kvadratmeter.
    Men det er også på sin plads, for faktisk udgør italiensk vin i dag 17% af al den vin, der fremstilles på verdensplan og 28% af al europæisk vin.
    I forbindelse med udstillingen har den italienske eksportorganisation ICE (Istituto per il Commercio con l'Estero) lanceret en webside om stort set alt, hvad der har med italiensk vin at gøre. Den er ikke helt færdig, men den lover rigtig godt.
    Indtil videre kan man læse om de forskellige regioner samt klikke ind på en "sommelier guide" med information om alt lige fra historien bag italiensk vin til hvordan man serverer vinen. Se selv ved at klikke her.
Vinhuse sluppet nådigt fra oversvømmelse
For en uge siden væltede vandmasserne ind over Hunter Valley i Australien. Oversvømmelsen, der fulgte efter tre dages kraftigt uvejr, har kostet ni mennesker livet og er af regeringen blevet betegnet som en national katastrofe. 5000 indbyggere, der blev evakueret, er nu vendt tilbage til området, hvor man er begyndt at gøre skaderne op – det gælder også for Hunter Valleys mange vinproducenter. Alt tyder dog på, at vinhusene er sluppet nådigt. Det er ganske vist gået ud over bygninger og vinkældre, og mange vinmarker står endnu under vand, men vinstokkene er på denne årstid i dvale og har derfor højst sandsynligt ikke lidt skade..,,,,,,,,,,,,,

Languedoc imod ny vin de pays
Frankrig har fået en ny landsdækkende vin de pays-kategori med navnet Vignobles de France (Frankrigs vinmarker). Men det falder ikke i god jord hos vinproducenterne i Languedoc, der nu har henvendt sig til EU for at få kategorien fjernet igen ad rettens vej.
Deres argument er, at en vin de pays-kategori ifølge EU-reglerne skal være forbundet med en bestemt region, mens vinene i den nye kategori kan være en blanding af vin de pays-vine fra alle mulige steder i landet.
Desuden vil Vignobles de France blive en direkte konkurrent til vinene fra Languedoc-Roussillon, hvor hovedparten af landets vin de pays-vine bliver fremstillet.
I Spanien er vinproducenterne gået på barrikaderne for at kæmpe i en lignende sag. Her drejer det sig om Rioja samt tre andre vinregioner, der er oprørte over den nye kategori, Vino de la Tierra de Espagña (Vin fra Spanien). De spanske regioner er ligeledes gået til EU med sagen.
.,,,,,,,,,,,,,..
,,,,,,,,,,,,,..
Richard Paterson er ud af en familie, der nu i tre generationer har arbejdet med skotsk whisky. Han betragtes som en af verdens førende whisky-eksperter.
    Masterblender og showman
    Egentlig skulle vi slet ikkke være gået til whisky-smagning i onsdags, da Interbrands inviterede. Whisky er jo ikke vin – ironiske mennesker påstår endog, at det bare er destilleret øl. Men vi troppede op og fortrød det ikke. Det var nemlig en helt usædvanlig smagning.
    På besøg var masterblender Richard Paterson, der i 37 år har stået for produktionen i Skotlands mest sælgende privatejede whiskyfirma, White & McKay, og han er ikke bare en blandingens mester, han er også en helt utrolig showman. Den mand kunne have været skuespiller.
    I løbet af en time gav han os whiskyens historie og fremstilling, blandingens kunst og nydelsen af resultatet, alt sammen krydret med utrolige gags og verbale sidespring. Han smed om sig med isterninger og truede de fascinerede tilhørere med, at han ville "kill us", hvis vi ikke holdt rigtigt på glasset (hvad vi heldigvis gjorde, nemlig med fingrene nede ved foden).
    Da han forklarede, hvordan en single malt bredte sig i munden og – nu, nu, nu – nåede et fantastisk klimaks, lod han minsandten en bordbombe springe bag ryggen på et sagesløst offer.

    Ravgyldne, duftende dråber
    Jo, vi morede os og var i godt selskab med en munter skotsk masterblender. Og vi nød en serie whiskies af høj kvalitet, lige fra den blendede Whyte & Mackay Special til en række single malts fra Dalmore og Isle of Jura. Det er lyse eller ravgyldne dråber med duft af rosiner, solbær, vanille og rom, nogle af dem med røg og tørv, og med en kompleks og blød smag med toner af krydderurter, tørrede frugter, chokolade og egetræ.
    Vi fik endog en lille slurk af en 62 års Dalmore, der for nogle år siden blev solgt for 25.878 pund på en auktion – en verdensrekord for en enkelt flaske single malt.
    25.878 pund svarer til 285.693 kr. – det lykkedes VinAvisens gamle redaktør at nyde for cirka 1999,95 kr. ...
,,,,,,,,,,,,,,,,
    Nyt navn til østrigsk vinregion
    Vinproducenterne i vinregionen Donauland, der ligger 50 kilometer nordvest for Østrigs hovedstad Wien, vil have et nyt regionnavn.
    Det nuværende navn, afledt af navnet på floden Donau, kan i realiteten bruges om et hvilket som helst område eller land, som floden løber igennem.
    Fx kan Donauland lige så godt være en vinregion i Bulgarien, Ungarn eller Rumænien. Navnet er simpelt hen for anonymt, hvilket heller ikke er særlig smart i eksportøjemed.
    Vinproducenterne har derfor anmodet den østrigske regering om at ændre regionens navn til Wagram – et navn, der er oplagt, da de fleste af Donaulands vinproducenter ligger i eller lige uden for byen Wagram.
    Regeringen sender forslaget til afstemning inden sommerferien.
,,,,,,,,,,,
Mindre vin fra den sydlige halvkugle
10,9% af verdens samlede areal af vinmarker breder sig i landene på Jordens sydlige halvkugle. Og det er lande, der til sammen fremstiller 12% af al den vin, der drikkes på verdensplan.
Høstmængden i år i denne del af verden vil ifølge Wine Business komme til at ligge på 48,6 millioner hektoliter, hvilket er en nedgang på 3,8% i forhold til 2006. Til højre ses prognoserne med gynger og karruseller for de enkelte lande.
    .....
    * Australien: Største fald i høstmængden på 27% fra 14,1 til 10,3 millioner hektoliter.
    * Sydafrika: Høstmængden faldet med 2,2% til 8,9 millioner hektoliter.
    * Argentina: Mængden faldet med 3,9% til 14,8 millioner hektoliter
    * Chile: Høsten forventes at ligge på 8,4 millioner hektoliter, hvilket svarer til høsten i 2006.
    * Brasilien: En stigning fra 2,3 til 3,2 millioner hektoliter.
    * New Zealand: En stigning fra 1,4 til 1,45 millioner hektoliter.
    .....

,,,,,,,,,,,,,,,
Stor ejendom i Pomerol sat til salg
Hvis man har 32 millioner euro (cirka 238 millioner kr.) på kontoen, har man chancen for at blive indehaver af Château La Pointe i Pomerol, der er appellationens femte største ejendom. Med i købet får man desuden Pomerols største private park på 3,5 hektar.
I alt omfatter slottet med tilhørende vinmarker 25 hektar, hvilket ifølge Decanter svarer til 3% af Pomerols totale areal.
Château La Pointe, der fremstiller omkring 120.000 flasker vin om året, har i virkeligheden været til salg i et halvt år. Der har været flere interesserede købere – både privatpersoner og firmaer – men en underskrift foreligger ikke endnu.

Slut med at stjæle appellationer
Gennem årene er det ofte hændt, at australske vinproducenter har sat etiketter på vinflaskerne med betegnelserne Chablis og Portvin. Men den går ikke længere, for nu har EU og Australien underskrevet en aftale om, at de australske vinproducenter ikke længere må bruge de europæiske appellationer.
Aftalen gælder i øvrigt begge veje. Australien har nemlig med tiden fået sine egne berømte appellationer, som fx Barossa, der måske kunne friste visse europæiske vinhuse.
Også amerikanske vinproducenter benytter sig fra tid til anden af navnene på berømte europæiske vinregioner. EU ville derfor gerne have en lignende aftale i stand med USA, men det er der ikke umiddelbart noget, der tyder på, at amerikanerne er interesserede i.

,,,,,,,,,,,,,,,
Vin på økologisk dyrkede druer
I sidste uge skrev vi om et problem, som både vinhandlere og vinskribenter har, når de skriver om vine på økologisk dyrkede druer.
Sådan er den korrekte benævnelse. Men vil det sige, at man er tvunget til i en tekst igen og igen at skrive "vin på økologisk dyrkede druer"? Kan man ikke bare gøre det én gang og derefter blot skrive "økologisk vin" eller "økovin"?
Det spurgte vi vore læsere om i en lille meningsmåling, og 1441 gav deres besyv. Som det fremgår af skemaet til højre, stemmer et lille flertal for, at man altid og hver gang skriver "vin på økologisk dyrkede druer", og de er dermed helt på lovens grund.

EU's bureaukrati
Det med lovens grund forklarer Troels V. Østergaard fra Godsets Vin i en mail til os:
– Det er faktisk forkert, når man argumenterer med, at der ikke findes økologisk vin, fordi der ikke findes økologisk svovl. Der findes heller ikke økologisk salt, men derfor må der godt puttes salt i økologiske produkter.
– Problemet ligger i EU's bureaukrati. Da EU-forordningen om vin ikke kender begrebet økologi, kan der ikke i økologi-forordningen skrives noget om økologisk vin og altså heller ikke, at man godt må tilsætte sulfit i vise begrænsede mængder (som vi kunne herhjemme i de to år, inden der kom EU-regler, og hvor vi havde statslige økologiregler).
– I dag er det ifølge økologi-forordningen forbudt at bruge forstavelsen øko- på ikke-økologiske produkter. Og dermed også forbudt at bruge ordet økovin.
– I øvrigt er der ændringer på vej, hvis ikke den franske vinlobby forhindrer det.

"Økologisk vin" i gåseøjne
Vinhandlere og vinskribenter er med andre ord tvungne til kun at bruge benævnelsen "vin på økologisk dyrkede druer" igen og igen i samme tekst. Eller er der måske en udvej?
Carin Uhde fra Vinkælderen har et forslag: Når man første gang har skrevet "vin på økologisk dyrkede druer", kan man i den efterfølgende tekst referere til samme vin ved at skrive "økologisk vin" (altså i gåseøjne). Dermed signalerer man, at man er bevidst om den ukorrekte benævnelse, men har samtidig gjort teksten mindre besværlig for læserne.
Endelig foreslår Søren Lippert, at man bruger alternativet "økodrue-vin", som i sin forkortede form ikke foregiver, at der er tale om økologi hele vejen gennem vinifikationen.
,,,,,,,,,,,,,,,
.........
Stadig flere brugere af VinAvisens GRATIS Vinauktion
Der kommer stadig flere og flere tilmeldte brugere af VinAvisens Vinauktion. I løbet af ugen er der således kommet 26 til. Og det er jo vigtigt: Jo flere brugere, desto flere spændende vine vil folk have lyst til at lægge ud.
Inden for den kommende uge afslutter blandt andet auktioner over syv flasker Château Grand-Puy-Ducasse, Pauillac 1992 OWC, der er sat til 120 kr., samt pomerol’erne Château La Fleur de Gay 1996 (180 kr.) og Château La Croix de Gay 1999 (140 kr.). Endvidere er der tolv flasker på vej af den australske kultvin Amon Ra 2005 til 420 kr. pr. stk. Det var den, Parker gav 98+.
Men der er også mulighed for indkøb til et større grillparty med fx 24 flasker Viña Cabrejas Reserva Especial, DO Ribera del Duero 2000-2001, til 100 kr. pr. stk. Den slags udbud må der meget gerne komme flere af. Klik på bjælken herunder, og se ugens udbud. Og husk: VinAvisens Vinauktion er GRATIS for både udbyder og køber.
Har du spørgsmål eller kommentarer, er du meget velkommen til at skrive til auktionens webmaster Steen Petersen.
.........

..................
,,,,,,,,,,,,
    Måler på BIB-vine
    Det er let nok at se gennem en flaske, hvor meget vin man har drukket. Det kniber mere, når det gælder boksvinenes uigennemsigtige pap.
    Den alkohol-forskrækkede svenske regering har derfor besluttet, at der skal sættes målere på papkasserne, så man kan se, hvor meget der er drukket af vinen.
    Projektet blev faktisk søsat af Systembolaget for to år siden, men det har vist sig mere kompliceret end forventet at få integreret en sådan måler i BIB-vinene.
    Systembolaget har da også skruet ned for ambitionerne og håber nu at kunne sælge bare en enkelt BIB-vin med måler i løbet af 2008.
    Leverandørerne af vinene ryster på hovedet og siger, at de forslag til målere, der hidtil er kommet på banen, har gjort emballagen al for kostbar at fremstille. Det kan de svenske forbrugere ikke være tjent med – det er jo dem, der kommer til at betale regningen i sidste ende.
,,,,,,,,,,,,...
    Skruelåg fra Slagelse
    Hver uge sin liste over vine med skruelåg! I denne uge har Slagelse Vinkompagni meldt sig med en webside, og da der er 11 vine på websiden, opfylder den vores betingelse om, at der skal være mindst 10.
    Som nævnt i de tidligere uger er vi i gang med at samle sådanne sider fra landets vinimportører, og vores mål er at nå 25.
    Med linket til højre fra Slagelse er vi nu oppe på 16 sider, og vi ved, at i hvert fald endnu en side er på vej. Men der er stadig plads. Kom bare denne vej, de damer og herrer. Skriv venligst til anker@vinavisen.dk.
Skjold Burne
Slagelse Vinkompagni
VinDownUnder
Vignoble / Østjysk Vinforsyning
Vinens Verden
Vinspecialisten, H.J. Hansen
Vintjeneren.dk
World of Wine
,,,,,,,,,,,,
Skepsis over for skruelåg i USA
Stadig flere vinhuse i USA går over til skruelåg. Alligevel er mere end to tredjedel af de skruelågs-vine, der findes i de amerikanske vinbutikker, stadigvæk importerede.
En del af landets forbrugere har taget skruelåget til sig. Men der er også mange, der stiller sig skeptiske over for den alternative lukning og kun vil betale for skruelågsvine, der ligger i den billige ende af prisskalaen.
Ifølge Wine Business skyldes det uvidenhed om skruelågets mange gode egenskaber og om de problemer i form af blandt andet propsyge, som er forbundet med korkpropper.
Decanter har også taget problemet op, og her gav en af magasinets læsere denne verdens vinskribenter på puklen for ikke at skrive nok om fordelene ved skruelåg (vedkommende kan umuligt have læst VinAvisen …)
,,,,,,,,,,,,,,,
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
,.,,,,,,,,,,,,,
,
    Klaus Laudrup Spliid (f. 1963) har gennem de sidste femten år været tilknyttet den danske vinbranche som it-konsulent.
    Det begyndte i 1993, da han var ansat hos en større dansk it-leverandør. På det tidspunkt var gruppen omkring det vinøse og spirituøse distributionsfirma Trans-Alko på udkig efter et nyt it-system, og dette blev starten på Klaus Spliids indførelse i branchens mange specialiteter: Afgifter, edi, displays og toldregnskaber var alle nye begreber, der skulle omsættes til funktioner i et it-system. Samarbejdet med Trans-Alko fortsatte op gennem 90’erne.
    I 2000 startede Klaus Spliid sammen med en partner egen it-virksomhed og blev forhandler af virksomhedssystemet Visma Business, og i 2005 grundlagde han firmaet Info Solution. I dette regi fortsatte han som forhandler af Visma Business, og med programmet udviklede han en ægte brancheløsning til vin- og spiritusbranchen. Denne løsning benyttes i dag af en række af landes største vinimportører og -grossister.
    Fritiden bruges på cykling og løb samt windsurfing med børnene Kevin og Christel.
    Adresse: Info Solution ApS, Park Allé 380, 2625 Vallensbæk, tlf.: 46 96 96 96, e-mail: kls@infosolution.dk, www.infosolution.dk.
,,,,,,,,,,,,,,
--,,,,,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Selected Wines er et nyt dansk vinfirma i Bordeaux med speciale i små slotte fra primært Bordeaux, Bordeaux Supérieur og Côtes de Bordeaux. Det er oprettet af Søren Davidsen, der sammen med sin kone ejer Château de Mons.
    * Valuewine har optaget importen af vine fra Paul Cluver Wines i Sydafrika.
    * Skovgaard Vine i Slagelse har ansat Henrik Barchager, også kendt som "Stær", som daglig butiksleder.
    * Skovgaard Vine har optaget importen af vine fra Mocavero i det italienske Puglia og Schlossgut Schmitt i Tyskland samt fra Domaine Eternel i Sydfrankrig og Château Haut Montlong i Barsac. Skovgaard Vine er endvidere blevet hoveddistributør i Danmark af alle vine fra SWD (Spanish Wine Dealers).
    * Sigurd Müller Vinhandel har optaget importen af vine fra Vigneti Zabu på Sicilien.
    * Erik Sørensen Vin har fået eneforhandlingen af vine fra Thelema i det sydafrikanske Stellenbosch.
    * Oxholm Vin har fået eneforhandlingen af vine fra Canneto i det toskanske Montepulciano og fra Rusden i det australske Barossa.
    * Rahbek Vin er et nyt enoteca med vinkælder på Vesterbrogade 161 i København. Man har her optaget princippet "smag før du køber" fra enoteca’erne i Italien.
    ,,,,,,,,--,,,,
,,,,,,,,,,,,
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.




,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,
Ugens gode spørgsmål
Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af
VinAvisens læsere. Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål og svaret på det.
,,,,,,,,,,,

Hvad er bordvin?
Martin Bruun er studset over benævnelsen "bordvin". Ved at søge i VinAvisens VinABC fandt han, at "bordvin – rød, hvid og rosé – er den gærede most af friske vindruer med mellem 9 og 15 procent alkohol". Men han fandt også, at "vin de table" betyder bordvin, og at det er den laveste kategori af franske vine. Hvad er bordvin helt præcist?
Ordet bordvin bruges ofte blot som en erstatning for ordet vin, idet man dermed mener, at man ikke medtager mousserende vin og hedvin.
Inden for EU bruges ordet imidlertid om al vin, der ikke har opnået benævnelsen "kvalitetsvin", dvs. vin, som er fremstillet i en nævnt region med en geografisk afgrænsning og i de fleste lande med en kontrolleret appellation.
Det undrer i øvrigt Martin Bruun, at branchen holder fast i benævnelsen bordvin. – Den lyder ikke godt, skriver han. – Man kommer til at tænke på det stads, ens forældre fremstillede i balloner hjemme i bryggerset.
Der er sikkert noget om, at bordvin har fået en lidt negativ klang. Men på den anden side er der i Italien nogle supervine, som ikke overholder appellations-reglerne, og som stolte skilter med ordene Vino da Tavola på etiketterne. Et bedre dansk ord kunne være stillevin.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.,,,,,,,,,,,,,,,,
Uddybet omvendt osmose
Torben Koch, der er kemiker, har sendt os en mail, hvori han siger tak for et "glimragende" vinblad, der bare bli'r bedre og bedre.
Vor klædelige beskedenhed afholder os fra at bringe den slags skamros videre. Derimod siger vi tak til Torben Koch for den tilsendte uddybning af vores tekst i VinABC’en om begrebet omvendt osmose. Hans tekst lyder:
Omvendt osmose er en metode til op-koncentrering af fx druemost ved hjælp af højt tryk og ultrafiltrering. Vand i druemosten eller ethanol (og methanol eller lignende lave alkoholer) i vinen pumpes forbi en membran med ekstremt fine porer og et meget stort areal. Alt efter hvilke molekyler, der skal presses igennem eller holdes tilbage i væsken, kan man anvende forskellige porestørrelser i membranen.
,,,,,,,,,,,,,,,,
Smagte vine i denne uge
I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 41 vine. Af disse vine var der 25, som fik mere end to stjerner, og hele 17, som fik fem stjerner. 17 ud af 41 flasker med topkarakter må siges at være et meget flot resultat. I alt blev det til 127 stjerner og i gennemsnit 3,1 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
,,,,,,,,,,,
    ,,,
    Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen,
    ,,,,,
,,,,,,,,,,,
Mousserende vin


Lindemans, Bin 25, Brut Cuvée, South Eastern Australia, Australien
74,95 kr. i Føtex og 72,95 kr. i Bilka, i uge 25-32) 50 og 49 kr.
Til tilbudsprisen er denne mousserende hvidvin et rent kup. Den har en liflig duft af friske, let parfumerede æbler, en fyldig mousse og en lang frisk eftersmag.


Langlois-Château, Brut, Crémant de Loire, Frankrig
125 kr., Vinslottet
Denne boblevin er virkelig god. Den har både en dejlig duft og en dejlig smag og en strøm af fine små bobler. Den kan sagtens måle sig med en god champagne. Vinen er lavet på druerne Chenin Blanc, Chardonnay og Cabernet Franc.




Hvidvin


Weingut Martinshof, Riesling Spätlese Trocken, Niersteiner Pettental, Rheinhessen, Tyskland 2004
89 kr., Vinum Bonum
En liflig duft møder næsen, og en frisk og frugtagtig smag med god citrussyre og en lille sødme møder munden. I smagen er der mineralske toner og en let fedme. En ganske interessant vin.


West Cape Howe, Sauvignon Blanc, Western Australia, Australien 2006
99 kr., Vesterstrøm Vine
Denne delikate og aromatiske hvidvin både dufter og smager af passionsfrugt med en anelse citrus. Den er fyldig med en lang eftersmag, der slutter med et strejf af honning. Vinen vil være sagen til dampede fiskeretter.


Robert Mondavi Winery, Chardonnay, Carneros, Californien 2003
259 kr., Skjold Burne
Ultralækker fadgæret hvidvin med en liflig duft og en blød smag med moden frugt og fint integrerede, men samtidig markante fadtoner. En meget harmonisk vin, som ikke kun kan nydes til mad, men også anvendes som meditations-vin.


Domaine Hering, Kirchberg de Barr, Riesling, Alsace, Frankrig 2003
89 kr., Vinimportøren
Blød, moden og lækker hvidvin med en sart og delikat smag, der kræver en ikke alt for kraftig ret. Faktisk er vinen måske bedst alene som terrassevin. De allerfleste vil elske den.


Gravitas, Chardonnay, Marlborough, New Zealand 2005
99,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En delikat og harmonisk hvidvin med moden frugt og et fint billede af Chardonnay-druen. Flasken har skruelåg.


Domaine Léon Boesch, Pinot Blanc / Klevener, Alsace, Frankrig 2004
56 kr., Emilie Vin
Blød, aromatisk og moden hvidvin – tre år gammel. Den er tør, men med en lille fin sødme. Vinen er lavet efter biodynamiske principper. Prisen er yderst rimelig.


Antonutti, Pinot Grigio, Friuli Grave, Italien 2006
56 kr., Fiasco-Vine
Mirabelle og citrus præger duften af denne dejlige hvidvin, mens smagen er fyldig, frisk og med en anelse krydret honning. Den vil være en glimrende ledsager til en rejemad.




Rosévin


Ram’s Leap, Rosé, New South Wales, Australien 2006
65 kr., The Wine Company
Tør rosé med god struktur og ret kraftig. En vin, der ubetinget skal skænkes til mad. Flasken har skruelåg.


Charles Baur, Pinot Noir, Alsace, Frankrig 2006
74 kr., Ranimex
Lækker, lækker rosé. Elegant, med indbydende duft og blød og afrundet smag. En let vin oplagt til fx en god frokost, salater, lyst kød …




Rødvin


Amapasso, Rosso Veronese IGT, Italien 2005
79,95 kr., i denne uge (uge 25): 39,67 kr. ved 3 flasker, i alt 119 kr., Kvickly
Dejlig rødvin – og på tilbud et utroligt kup. Skynd jer! Blød, saftig frugt og tilpas syre. Skænk den fx til en mørbrad eller tournedos, ikke til en peberbøf.


Ona, Anakena, Syrah, Rapel Valley, Chile 2005
108 kr., Chris-Wine
Flot rødvin med intens frugt – en bærbombe med stort B: Brombær, kirsebær, solbær – alle de mørke bær. Samtidig nem at drikke. Skænk den gerne let afkølet.


Carlo Boscaini, Ripasso, Valpolicella Classico Superiore, Italien 2004
125 kr., 120 kr. ved 6 flasker, Con a'more
Stor og lækker rødvin med en fantastisk fylde, med struktur, krydderi, blødhed, sorte bær, svedsker … Den skal have en stor bøf med en pikant sauce.


Azul Portugal, Douro, Portugal 2004
49,95 kr. ved 12 flasker, Brdr. D’s Vinhandel
Tør og frugtagtig rødvin, der smager rigtig godt. Fortræffelig til den rimelige pris.


Winzerverein Deidesheim, Dornfelder, Deidesheimer Hofstück, Pfalz, Tyskland 2005
75 kr., Perlevin.dk
Lækker fadlagret og harmonisk rødvin – ret let og læskende og en rigtig dejlig vin, der er nem at drikke. Mange vil elske den. Flasken har skruelåg.


St.Andrea, Pinot Noir, Eger, Ungarn 2005
95 kr., Laszlo's Vin / Hungary
Dejlig og vellavet rødvin på den store Bourgogne-drue, Pinot Noir. Den er blød og meget saftig – en elegant vin, der skal skænkes let afkølet i store glas.


Mascaron par Ginestet, Bordeaux, Frankrig 2003
Klubpris ved 6 flasker: 47,23 kr., ikke-medlemmer: 89 kr., NordicWineClub.com
En rar, venlig, blød, moden og typisk Bordeaux-rødvin. God som hverdags-vin.


Pierre Amadieu, La Grangelière, Vacqueyras, Frankrig 2005
99,95 kr. ved 12 flasker, Wine Group
Denne rødvin er lidt lettere end de fleste vine fra distriktet Vacqueyras, men en god og ganske rar vin, der vil være anvendelig til mange ikke alt for kraftige retter.


Ochoa Reserva, Navarra, Spanien 1999
65 kr., Østjysk Vinforsyning/Vinoble
En koncentreret duft af solbær møder næsen, når man lugter til denne dejlige rødvin. Smagen er fyldig, varm og fuld af solmoden frugt. Med et alkoholindhold på 14% er det en kraftig vin, der vil egne sig glimrende til en krydret gryderet.


Palacio de Otazu Dimension, Señorio de Otazu, Crianza, Navarra, Spanien 2003
89,75 kr., 71,75 kr. ved 12 flasker, SpanskeVine
En dejlig rødvin med en kraftig duft af fuldmodne brombær og kirsebær og en koncentreret bærsmag, der slutter med et strejf af lakrids. Nyd den til kraftige og krydrede kødretter.


Zî Ronda, Ripasso, Valpolicella, Italien 2005
99,95 kr. indtil 31. juli: 69,95 kr., H.J. Hansen og Magasin
Pæn rødvin med god duft og en bred, frugtagtig, lidt let og kort smag.


Tupin, Malbec, Valle de Tupungato, Mendoza, Argentina 2006
50 kr., Vinens Verden
Fyldig og saftig rødvin, ikke nogen stor vin, men pæn og venlig.


Zabù, Syrah, Sicilien IGT, Italien 2006
52,50 kr., Sigurd Müller
Fyldig og frugtagtig hakkebøffe-rødvin med en lille grøn tone.




Spirituosa


Prince de Condé, Armagnac V.S.O.P., Frankrig
165 kr., Irma
Blød og meget venlig armagnac med fin duft af vin og en fyldig, blød og frugtagtig smag.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.