Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Gudiksen

e tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.

  Søren Gudiksen (f. 1938) er uddannet skolelærer og har i mange år haft sin faste gang på Sdr. Omme skole. Men sideløbende har han plejet sin store interesse for vin.
  Det hele startede i 1990 med en ferietur til Bordeaux. Siden da har ferie, Frankrig og vinøse oplevelser været uløseligt forbundet.
  Forud for hver eneste rejse har Søren Gudiksen gjort et grundigt researcharbejde for at være sikker på at få de rette flasker med hjem til vinkælderen.
  Både forarbejdet og oplysningerne om de mange vine og producenter blev kopieret på cd’er og delt ud til diverse vinvenner, så de vidste lige, hvor de skulle tage hen, når de kom til de respektive vinområder.
  I 2003 blev Søren Gudiksen pensioneret og fik for alvor tid til at dyrke sin helt store lidenskab, nemlig vinene fra Châteauneuf du Pape. Det har blandt andet udmøntet sig i en enestående webside, hvor man kommer hele vejen rundt om emnet – en glimrende indføring for den, der ønsker et grundigt kendskab til netop disse vine.
  Websiden har gennem årene haft vokseværk og omhandler i dag samtlige appellationer i det sydlige Rhône, ligesom indholdet på siden nu også foreligger i en engelsk version.
  Fuldt ud velfortjent blev Søren Gudiksen i 2008 optaget i vinbroderskabet i Chateauneuf du Pape, Eschansonnerie des Papes, som en påskønnelse for hans indsats for at promovere vinene derfra.
  Når han ikke sidder og opdaterer sin webside, er han at finde på golfbanen, hvor han giver den hele armen næsten hver eneste dag.
  Hygge med hustruen Ulla, de to døtre og børnebørnene bliver der også tid til - og til en god flaske Châteauneuf du Pape.
  Adresse: Holdgårdsvej 36, 7260 Sdr. Omme, tlf.: 75 34 14 40, e-mail: soeren.gudiksen@mail.dk, www.chateauneuf.dk. (Opdateret 2010).