Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Georg Christian Von Kessler

    Georg Christian von Kessler (1787-1842) har æren af at være den første i Tyskland, der fremstillede mousserende vin efter champagnemetoden.
    Han voksede op i den tyske by Heilbronn i Württemberg, hvor han kom i købmandslære i en forretning, der handlede med farver, lædervarer og krydderier.
    20 år gammel og færdigudlært tog han til Frankrig for at søge lykken og fik job som bogholder hos champagnehuset Veuve Clicquot Ponsardin – eller som det hed dengang Veuve Clicquot-Fourneaux & Cie. I 1805, kun to år før Kessler gjorde sin entre, havde Barbe Nicole Clicquot Ponsardin overtaget champagnehuset efter sin afdøde mand.
    Kessler steg hurtigt i graderne, blev enken (la veuve på fransk) Clicquots højre hånd og til sidst medejer af champagehuset med det mål en dag at skulle overtage virksomheden efter enken. At Veuve Clicquot Ponsardin’s berømmelse tog himmelflugt i udlandet, var i høj grad også hans fortjeneste.
    Men så indtraf katastrofen: en epidemi tog livet af hans hustru Marguerite og deres nyfødte datter.
    Dybt chokeret besluttede Kessler at forlade Reims og tage hjem til Tyskland. Og det blev et held for tyskerne. Med sig i bagagen havde han sin store viden om champagne-fremstilling, som han var opsat på at bruge på tysk jord.
    I 1826 grundlagde han i byen Esslingen sit vinhus G.C. Kessler & Compagnie og helligede sig resten af sit liv fremstillingen af mousserende vin – eller Sekt, som man siger på tysk.
    De første 4000 flasker af Kesslers Sekt blev en stor succes på det tyske marked, og allerede i 1829 eksporterede han sin vin til Rusland, Storbritannien og USA.