Til apéritif foreslår vi følgende
blandt denne uges smagte vine
En apéritif bør ikke kvæle smagsløgene, før måltidet kommer på bordet. Lette, relativt tørre hvidvine og mousserende vine er derfor oplagte apéritiffer. En let rosévin samt de lyse, tørre sherrytyper er også velegnede.

Vibracions, Garnatxa blanca, Catalunya, Spanien, 2014, middel alkohol (13,5%) 59 kr., pris ved 6 flasker: 39 kr. flasken, Barrique Vin En udmærket og saftig hvidvin med pæn frugt og fylde - men uden den store spændvidde. Til gengæld er tilbudsprisen attraktiv. Flasken har skruelåg.
Domaine Haut de Mourier, Viognier, Vin de Pays d'Oc, Frankrig, 2014, lav alkohol (13%) 85 kr., Lago Import En meget lækker og aromatisk hvidvin - aromatisk både i den kraftige duft og den friske, dejlige smag med god frugt, en lille honningsødme, tilpas syre og fint krydderi.
Castelblanc, Cava, Semi Seco, Spanien, lav alkohol (11,5%) 89,75 kr., på tilbud året ud: 69,75 kr., Skjold Burne Semi Seco - halvtør. Det vil sige halvsød, og det er, hvad denne gode boblevin er. Vinen vil gøre sig alle steder, hvor en brut boblevin er for tør. Der er fine, stadige bobler, god frugt og tilpas syre til at afbalancere sødmen.
Hubertshof, Familie Botzet, Riesling, Mosel, Tyskland, 2014, lav alkohol (9%) 135 kr., pris ved 6 flasker: 124 kr., Vintjenesten En meget lækker og cremet hvidvin, der udpræget henvender sig til den søde tand. Den har en dejlig druesmag og en markant sødme, der dog afbalanceres af en god syre. Ikke for elskere af tørre vine. Flasken har skruelåg.
Willamette Valley Vineyards, Riesling, Willamette Valley, Oregon, 2013, lav alkohol (8%) 159,75 kr., på tilbud indtil 31. december: 129,75 kr., Skjold Burne Denne hvidvin dufter af sommer - af mimoser og honning. Honning-noterne går igen i den liflige smag, der også byder på modne grønne druer og melon. Vinen har en vis sødme, men også en frisk frugtsyre til at opveje den. Nyd den godt afkølet, som den er, eller til ikke alt for krydrede asiatiske retter. En ikke sød dessert med frisk, moden frugt vil også være en perfekt ledsager.
Cuvée Royale, Joseph Perrier, Champagne, Brut, Frankrig, lav alkohol (12%) 249 kr., Irma Denne champagne er lavet på den klassiske drueblanding Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier (Møllerens Pinot, fordi der ligesom er lidt mel på bladene). Vinen har masser af fine bobler, men ikke så kompleks en smag og en "slukket" eftersmag. Mange Crémant'er fra Bourgogne er nok så gode og koster det halve.