VinAvisens Blå Bog
fra L til R
Hver uge vil bringer vi et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på denne side.
Klik på billedet af den person, du vil læse om.
Her er links til de øvrige bogstaver i alfabetet: .... Fra A til G .... Fra H til K .... Fra S til Å



    Jørgen la Cour-Harbo er en yderst aktiv vinskribent. Og det har han været lige siden 1970'erne, da han skrev sine første artikler om vin som journalistelev på Randers Dagblad. 






.

    Jeanne Lafontaine tog til Schweiz for at lære fransk. Det gjorde hun også. Men hun kom også ind i vinens verden, og i dag står hun for garageimportfirmaet Madame Fontaine.



.

    Erik Larsen er den, der sætter de fleste flasker vin på de danske middagsborde. Han har ansvaret for vin- og spiritus-afdelingen i FDB, der sidder på 30-35 procent af vinmarkedet.



    Peter Esper Larsen har både arbejdet med øl og tandpasta, før han i 1996 fik jobbet som produktchef hos Sopexa. I dag er han ansvarlig for Sopexa Danmark.



.

    Lars Møldrup Larsen har i mange år arbejdet i Sydamerika for ØK. I dag driver han Vinos Los Andes, en specialforretning, helliget salget af argentinsk vin.



.

    Flemming Stig Larsen har et væsentligt ansvar for australsk vins succes i Danmark. I 1988 vendte han hjem til Danmark efter tretten år i udlandet for at lede det australske handelskontor.



.

    John Richard Larsen har haft sin gang hos Kjær & Sommerfeldt, men har siden 2007 været butikschef hos Juul’s Vin og Spiritus, hvor han også kan pleje sin store interesse for whisky.



.

    Litta Rønne Larsen har skiftet et job i bilbranchen ud med jobbet som partner i et vinfirma, der repræsenterer italienske vinproducenter i Skandinavien.



    Jørn Steen Larsen har været restauratør eller leder af adskillige førende danske restauranter. I dag er han en ivrig foredragsholder, underviser og rejseguide i vinens tegn.



    Peter Larsen har ud over sit faste job inden for it-branchen sin egen vinforretning med vine fra Kaiserstuhl i det tyske Baden som speciale.



    Morten Stenør Larsen er leder af vinafdelingen hos Bruun Rasmussen, et job, der omfatter vurdering af vine såvel hjemme hos kunderne som ved auktionshusets skranke.



.

    Michael Laudrup begyndte i 1993 at importere vine til Danmark. I dag har importen udviklet sig til firmaet Laudrup Vin & Gastronomi, som han driver sammen med vennen Per Buhl.



.

    Michael Lauemøller står ved roret i den fine gamle københavnske Ludv. Bjørns Vinhandel, grundlagt i 1760. I mere end tyve år har han været med til at passe Rosenborgvinen.



.

    Jonas Laulund er den ene af de tre bag Vinslottet i Greve. Det er vigtigt for dem at komme så tæt på producenterne som muligt, og de handler derfor med flerefamilie-domæner.



.

    Ole Lethan virker som indkøbschef hos Chris-Wine, og i samarbejde med firmaets ledelse har han kontakt til vinleverandører overalt i verden.



    Svend Leth-Møller har mange jern i ilden i den danske vinbranche. Han er blandt andet initiativtager til Den Ny Vinmesse og Den Grønne Vinmesse og til oprettelen af Foreningen af Danske Vinimportører.



.

    Niels Lillelund tager sig af både vinen og maden. Han skriver om vin i Jyllands-Posten om lørdagen, og hver anden fredag anmelder han restauranter i JP København.



.

    Jens Lindby har oprettet importfirmaet Økovin, der har udviklet sig til at være Danmarks største forretning med speciale i økologiske og biodynamiske kvalitetsvine.



    Terje Lippert har mange års erfaring i vinbranchen, blandt andet som selvstændig vinimportør. I dag arbejder han som distriktssalgschef hos Vinens Verden.



.

    Elsebeth Lohfert er den ene af Vinbladets chefredaktører. Den anden er hendes mand, Peter Winding. Sammen har de set bladet vokse, siden de grundlagde det i 1992.



.

    Gorm Lokdam er forstkandidat i, slotsejer (fem styk) og importør af vin fra sine egne ti gårde i Rumænien. I 1998 købte han en af landets største vin- og spiritusproducenter.



.

    Ettore Lolli er den italienske gymnasielærer, der blev ked af italiensk vins image som bællevin eller terrassevin - og derfor - i 1979 - grundlagde Adriat Vinimport.



.

    Roberto Lolli er direktør for Adriat Vinimport, og som søn af Ettore Lolli har det altid ligget i kortene, at han skulle handle med vin. Det har han så gjort siden 1979.



.

    Mogens Lorentsen driver sammen med sin bror, Per, firmaet Lorentsens Vinforsyning i Ebeltoft. Yderligere er brødrene mændene bag den store Ebeltoft Vinfestival.



.

    Per Lorentsen driver sammen med sin bror, Mogens, firmaet Lorentsens Vinforsyning i Ebeltoft. Yderligere er brødrene mændene bag den store Ebeltoft Vinfestival.



.

    Peter Lorenzen stiftede i 1993 Foreningen af Danske Vinavlere (FDV) og har en stor del af æren for det høje kvalitetsniveau, som dansk vin befinder sig på i dag.



.

    Jens Peter Lund har som indkøbschef i Dansk Supermarked dækket en tredjedel af det danske vinmarked. Han har købt millioner af flasker ind til danskernes middagsborde.



    Henrik Schjøtt Lund er i dag ansat hos Sigurd Müller Vinhandel med ansvaret for Horeca- og erhvervskunder i København og på Bornholm.



.

    Aage Lundager har haft med vin at gøre siden sin tidligste ungdom, og en udgravning til en lille privat vinkælder fik vokseværk og blev startskuddet til Højelse Vinkælder.



    Lars Lybæk er uddannet el-ingeniør og vild med bobler, og de skal helst komme fra en flaske af den spanske mousserende cava. Siden 2009 har han via sit vinimportfirma, Vild Med Cava, solgt cava online.



.

    Anne-Grete Lysgaard har arbejdet med ledelsesrådgivning, rekruttering og investering. I 2011 startede hun Lysgaard Vine med det mål at gøre vine fra Umbrien tilgængelige for de danske forbrugere.



.

    Eva Løgager har arbejdet i restaurationsbranchen, siden hun var 16 år gammel. I dag er hun hårdt arbejdende kromutter på den gamle 1800-tals kro, Svostrup kro.



.

    Lisbeth Maag grundlagde i 1992 sammen med sin mand, Jes Maag, LMT Vin-Import med vægt på brasiliansk økologisk vin. I dag ligger hovedvægten dog på import af bourgogne.



.

    Bo Madsen er Commercial Manager hos Altia Denmark A/S og har dermed det overordnede ansvar for virksomheden.


.

    Allan Leicht Madsen har en uddannelse som laborant, som han har suppleret med diverse miljøtekniske kurser. I dag driver han importfirmaet Assisi Vin, der har fokus på vine fra Umbrien..



.

    Finn Årosin Madsen er tandlæge og en af Danmarks flittigste skribenter, når det gælder italiensk vin. I 1995 vandt han danmarksmesterskabet i italiensk vin og blev Gran Maestro del Vino Italiano.


.

    Hans Ulrik Madsen har gjort karriere i både IT- og restaurantbranchen, før han i 2012 åbnende egen vinforretning i Ballerup.



.

    Henrik Madsen overtog efter studier i ønologi ved universitetet i Bordeaux en vinhandel i København, som han omdøbte til Vinhuset Millésime, og som i dag har en stor egenimport.



.

    Lars Madsen har både en BA i erhvervssprog og en uddannelse som folkeskolelærer. Og så har han en glødende interesse for spanske vine, som han får afløb for i sin vinforretning, LMA Vine.



.

    Michael Madsen kom i 1988 Juuls Vinhandel, som han tre år senere overtog sammen med Helge Nidløse. Firmaet handler med et bredt sortiment af vin og spiritus, ikke mindst whisky.



.

    Ole Madsen grundlagde i 1993 vinfirmaet Katalansk Import - El Cava sammen med sin spanskfødte hustru, Rosa Sala Burgaya. I dag hedder firmaet El Cava - Vin og Tapas.



.

    Alan B. Madvig er en af den danske vinbranches meget erfarne personligheder. Han står i dag som vinmand i Føtex i Lyngby, men virker tillige som vinøs korrekturlæser.



    Pascal Maix er født og opvokset i Frankrig, er udlært tjener og har arbejdet i både Paris og Guadeloupe i Caribien, før han slog sig ned i Danmark. I dag har han sin egen vinbutik, Vinbørsen.



    Torben Mandrup har siden 2007 drevet internetfirmaet DrikPortvin med salg af håndplukkede portvine. Firmaet drives som en bibeskæftigelse ved siden af hans IT-virksomhed, Mandrup Software.






.

    Carlo Merolli er den, der har gjort mest for italiensk vin i Danmark. Han er italiener, vinhandler med flittig aktivitet på Internettet samt forfatter til glimrende guide om italiensk vin.



.

    Preben Mikkelsen boltrer sig som en fisk i vandet hos Sigurd Müller Vinhandel i Ålborg. Gennem årene har han skabt kontakter til mange af de udenlandske huse med berømte navne.



.

    Jakob Husted Høxbro er oprindelig uddannet mag. art. i litteraturvidenskab, men interessen for vinens verden vandt. Sammen med tre venner driver han vinimportfirmaet Viniversa.



.

    Sven Moesgaard ejer den jyske vingård Skærsøgaard Vin i Dons og er Danmarks mest præmierede vinbonde. Hele to gange har han desuden modtaget hæderstitlen "Årets Vinbonde".



.

    Christian Aarø Mortensen er uddannet både som kok og tjener og har som sommelier vundet flere mesterskaber. Senest er han nu også blevet restauratør i København.



.

    Erik Mortensen er en yderst berejst vinjournalist, der i 28 år har haft sin daglige gang på Dagbladet Børsen. I dag leverer han artikler om vin og spiritus til Midtjyske Mediers 17 ugeaviser.



    Jens Junge Mortensen har siden 2003 drevet fødevarevirksomheden Mortensen Food, der i dag er en international handelsvirksomhed med fokus på salg af fødevarer – og i stigende omfang af vin.



.

    Susan Moser, der taler flydende italiensk, arbejder med marmor i familiens værksted i Frihavnen - og med vin i firmaet Moser og Moser, som hun har grundlagt sammen med sin mor.



.

    Per Mølgaard var egentlig professionel trompetist, men blev siden cand.oecon. - og vinimportør. En møde under et bryllup i Barcelone gjorde, at det var cava, han startede med.



.

    Jørgen Dybdal Møller er salgsdirektør hos Kjær & Sommerfeldt i København Her har han ansvaret for salget til hotel- og restaurantbranchen, erhvervslivet og private kunder.


.

    Lars Møller er cand. polit. I 1996 grundlagde han sammen med sin gode ven Steen H. Rasmussen The Wine Company, der i dag har en stor import af vine fra det meste af verdenen.



.

    Thomas Møller startede MoJo Wine sammen med barndomskammeraten Erik Jørgensen. Firmaet sælger fortrinsvis til specialhandlen og gode restauranter, men også til supermarkeder.



.

    Thilde Jo Maarbjerg er den første kvinde nogensinde, der har bestige sejrsskamlen som vinder af Nordisk Mesterskab for Sommelierer. Hun er i dag restaurantchef og sommelier på restaurant Kong Hans.



.

    Erlan Nanfeldt har som ingeniør arbejdet i blandt andet Grønland, Vietnam og Afrika. I 1987 slog han dørene op for sit eget vinimportfirma, Nanfelotti Vin.



.

    Bent Neergaard er den, der tegner billedet af Cyperns vine i Danmark, idet han i over tyve år har været dansk generalagent for øens største vinproducent, KEO.



.

    Thorleik Nellemann er civilingeniør, har Ph.D. i mekanisk teknologi og HD i organisation, men efterhånden har han i adskillige år levet af at administrere golfspil og importere vin.



.

    Helge Nidløse står sammen med Michael Madsen for Juul's vinhandel i København, kendt blandt andet for et utroligt store udvalg i whisky, cognac, armagnac og rom.



.

    Erling Nielsen har siden 2005 drevet sit eget vinfirma, Vintjenesten, hvis sortiment især omfatter rumænske, økologiske og biodynamiske vine.



.

    Frank Nielsen er uddannet blikkenslager, men fattede interesse for vinen, og i 1887 grundlagde han sammen med hustruen Sanne vinimportfirmaet Le Papillon.



.

    Georg Nielsen har sin faste gang hos Sigurd Müller Vinhandel, hvor han gennem mange år har gjort en stor indsats for introducere god vin til de nordjyske restauranter og hoteller.



.

    Grethe Bryde Nielsen udfylder en vigtig rolle i dansk vin som importør af vintilbehør - proptrækkere, glas, karafler, vinkølere og termometre - og champagnesabler.



.

    Jan Kjeld Nielsen har siden1999 været en af de tre partnere i Erik Sørensens Vinhandel. De to andre er Jan Sørensen og dennes søster, Dorrit, begge jævnaldrende og gamle venner.



.

    Jørn Nielsen, der både køber og sælger vinene i importfirmaet Premier Cru Wine Agent, er en af branchens "garvede drenge". Han har været med i dansk vin siden 1970.



.

    Karlin Nielsen er "den lille købmand", som i tide så skriften på væggen og skiftede til rollen som vinhandler i den helt store stil, da han i 1981 grundlage Holte Vinlager.



.

    Lene Nisbeth Nielsen og hendes mand, Jørgen Steen Nielsen, ejer familiefirmaet Holbæk Fjerkræslagteri. I 1994 stiftede hun firmaet Cissus og begyndte at importere vin.



    Morten Stjernholt Nielsen har et fast job som fængselsbetjent og har siden 2011 sideløbende drevet internetfirmaet Svendborg Vinimport, der især har fokus på vine fra Veneto og Rhône.



.

    Rubin Dyreborg Nielsen har i mange år arbejdet på ledelsesniveau inden for salg og marketing. I 2001 mundede interessen ud i vinimportfirmaet Ranimex.



    Henrik Hegelund Nielsen er tidligere professionel fodboldspiller. Siden 2008 har han haft sin egen en gros vinforretning, Premier Cru, med salg til alle segmenter i den danske vinbranche.



.

    Jesper Vraa Nielsen er uddannet cand-merc.dat fra Handelshøjskolen i København. Siden 2006 har han drevet sin egen vinforretning med spanske og sydafrikanske vine på hylderne.



.

    Otto Martinus Nielsen har siden 1986 drevet sit eget vinfirma ved siden af sit arbejde som selvstændig rådgivende ingeniør. Firmaet arrangerer også vinsmagninger og andre vinøse oplevelser.



.

    Peter Nistrup er nærmest flasket op med vin hos sin far, Hans Jørgen Rasmussen. Han er i dag salgs- og produktchef i den danske afdeling af Bibendum Wine & Spirits.


.

    Jonas Nordentoft har interesseret sig for vin, siden han var 17 år gammel. Han har arbejdet hos en lang række vinfirmaer, før han i 2014 slog dørene op for Nordentoft Wine i Vejle.


.

    Martin Nordkvist er uddannet sommelier og arbejder som HoReCa-konsulent for København og Nordsjælland i Østjysk Vinforsyning. Og så er han forfatter af bogen "Om vin & mad og hvad der virker".



.

    John Nybro slog i 1989 dørene op for vinimportfirmaet Tysk Vin Klub, hvor man i dag finder et sortiment på cirka 100 forskellige håndplukkede tyske vine.



.

    Mai Nygaard har en teknologisk indgangsvinkel til vinbranchen. Hun arbejder som group manager hos The Australian Wine Research Institute i South Australia.



.

    René Skærbæk Nørager blev træt af flyture og hotelværelser og sagde i 1998 farvel til sit job som eksportchef i firmaet Kelsen for at åbne egen vinforretning i Vejle.



.

    Erik Olaf-Hansen er de danske vinskribenters nestor. I et halvt århundrede har han skrevet artikler og bøger om vin og sundhed, og i tyve år har han redigeret den årlige "Vinnøglen".



.

    Henrik Oldenburg har i 25 år skrevet om vin. Han udgiver specialmagasinet "Smag & Behag" og har vundet international opmærksomhed med sit store værk om portvin.



    Finn Olesen er udlært købmand og har efter en karriere med job i flere supermarkeder i dag sit eget vinimportfirma, Vintage-Vinimport. I 2012 åbnede han også en vinbutik i Lynge.



.

    Lars Juhl Olesen bosatte sig 1997 i Spanien, hvor han arbejdede med import og eksport af vin. I 2008 vendte han tilbage til Danmark som direktør i Dansk VinCenter i Avedøre



.

    Simon Olesen arbejder med vin i Spanien, hvor han blandt andet er lærer på en restaurantskole. I både 2006 og 2007 blev han kåret som Andalusiens bedste sommelier.



.

    Flemming Olsen gik i 1996 i kompagniskab med indehaverne af Jysk Vinlager, Kirsten og Christian Søndergaard, og sammen etablerede de Jysk Vin – det gode glas.



    Peter Jac Olsen har kunnet fejre sit 25 års jubilæum som marketingchef hos Kjær & Sommerfeldt, og som sådan indgår han også i Vingaardens marketingafdeling.



.

    Svend Erik Olsen er bedst kendt for dagbladet B.T.’s ugentlige vintest, som han laver sammen med sin hustru, Gitte Hindholm. Men han ved også en masse om både svampe og fisk.



.

    Kenneth Korsbæk Olsen er uddannet bager, har gjort karriere i militæret og har sin egen vinforretning, KKWine, med speciale i vine fra USA.



    Bo Otterstrøm har sideløbende med et job som forstander for en aftenskole dyrket sin store interesse for vin. I dag er han manden bag internet-vinfirmaet Klubvin.dk.



.

    Kem Overskov fattede, allerede da han stod i lære som kok, interesse for vin, og i 2003 købte han sammen med sin kone, Mette Knudsen, og et par venner Køge Vinhandel.



.

    Claus Oxholm gik i gang med historiestudiet på Odense Universitet. Men vinens verden lokkede, og at blive selvstændig vinimportør var målet. Det nåede han i 2003 med Oxholm Vin.



.

    Per Pallesen hævder selv, at han kun er vinamatør. Men han kunne lige så godt have kaldt sig ambassadør, for få har som han medvirket til at udbrede interessen for vin i Danmark.



.

    Nana Pataraia er født i Georgien og uddannet inden for musik, sang og kulturformidling. I 2001 flyttede hun til Danmark, hvor hun i dag har sin egen internetforretning med georgiske vine.



...
.
....

    Fritz Paustian ejer og driver sammen med sin bror, Ole Paustian, Danmarks største privatejede vinfirma, Taster Wine A/S, herunder kæden Skjold Burne og firmaet Oscar Davidsen & Co.


    Mari-Louise Egede Paustian er uddannet cand.merc., og har siden hun blev færdig med studierne arbejdet i Taster Wine. I dag er hun marketingchef hos selv samme firma og godt i gang med at færdiggøre en WSET.



.

    Ole Paustian ejer og driver sammen med sin bror, Fritz Paustian, Danmarks største privatejede vinfirma, Taster Wine A/S, herunder kæden Skjold Burne og firmaet Oscar Davidsen & Co.






....

    Annie Holm Pedersen har i mange år været faglærer på Hotel- og Restaurantskolen. I dag har hun sit eget lille vinfirma, AHP Vin og Foredrag i Nyråd ved Vordingborg.



.....

    Else Trier Pedersen driver sammen med sin mand, Morten Bang Pedersen, garageimport-firmaet Minivin.com i Løgstrup med import af vine fra Alsace, Bourgogne, Rhône, Piemonte og Toscana.





.

    Henning A. Pedersen underviser i vin. Han blev udlært som købmand i 1953, men har bevæget sig i vinens verden siden 1959, da han blev ansat i Knud Jørgensens Vinhandel.




    Claus Pedersen har som kok arbejdet på en række udenlandske stjernerestauranter. I dag ejer han Azienda Vin, hvorfra han sælter italienske vine fra små udvalgte vinbønder.



.

    Jesper Pedersen er vinindkøberen, som sørger for, at der er noget ordentligt i over en halv million flasker, der bæres væk af de mange rejsende fra Wine Bin i Kastrup Lufthavn.





.

    Kenno Pedersen er historiker og vinskribent, i den sidste egenskab tilknyttet Helsingør Danblad og ugeavisen Nordsjælland. En af hans ambitioner er at skabe et vinmuseum i Helsingør.



.

    Jan Pedersen er uddannet akademiøkonom med speciale i detailhandel. Hans store interesse for vin førte den til grundlæggelsen af Valuewine sammen med vennerne Claus Nielsen og Thomas Rydberg.



.

    Kim Pedersen har arbejdet som Food and Beverage manager hos Munkebjerg Hotel i Vejle. I 2013 fik han jobbet som distriktssalgschef i vinimportfirmaet Vinens Verden.



.

    Morten Bang Pedersen driver sammen med sin hustru, Else Trier Pedersen, garageimport-firmaet Minivin.com i Løgstrup med import af vine fra Alsace, Bourgogne, Rhône, Piemonte og Toscana.



.

    Pål-André Pedersen er den norske nordmand, der siden april 2002 har været administrerende direktør for Allied Domecq Spirits & Wine Danmark med 130 millioner kroner i årlig omsætning.



.

    Tom Pedersen står for udvalget af vine hos det forholds nyoprettede firma AtomWine i Vejle. Vinene sælges over hele landet gennem firmaets internet-butik.



.

    Kenny Pellegrino var i otte år indkøber hos GobiVin, men grundlagde i 2008 sit eget firma, StarWineConsult, der blandt andet yder eksporthjælp til italienske vinhuse.



.

    Birgitte Holmer Petersen er uddannet cand. negot. med hovedlinie i fransk og har indtil 2015 været marketingchef hos H.J. Hansen i Odense.



.

    Jørn Petersen er købmand med stort K. Sammen med hustruen Anna driver han Sønderjyllands største vinbutik, den traditionsrige Wohlenberg Vinhandel i Sønderborg.



.

    Lars Reitz Petersen har arbejdet i vinbranchen siden 1993. I dag står han for de to årlige vinauktionerne hos Thomas Høiland Auktioner og for auktionshusets daglige online-auktioner.



.

    Tim Petersen er købmandsuddannet og har været salgskonsulent hos Amka i Randers. I dag er han administrerende direktør for Best Selection.



.

    Thomas Soon Petersen har 20 års erfaring inden for dagligvarebranchen. I dag har han ansvaret for salg og marketing hos den nordiske vinleverandør Trans Nordic Selection.



.

    Leif William Petersen voksede op i sin fars vinhandel i København, og i dag har han det ene ben i vinens verden og det andet i bøgernes - som forlagsredaktør på Gads Forlag.



.

    Peer Pfeiffer er fransk gift og flyttede i 2004 til Bordeaux, hvor han i dag bestrider jobbet som eksportdirektør hos Borie-Manoux med særligt ansvar for det danske marked.



    Christian Philipson blev uddannet i jern og stål og blev som udsendt i Frankrig grebet af vinen. Hans firma, der sælger online uden mellemled, har udviklet sig med expresfart.



    Dorte Pontoppidan er sommelier og PR-ansvarlig i Sopexa, hvor hun ud over diverse marketingopgaver også står for rejseaktiviteter primært til Frankrigs vinområder sammen med vin- og madjournalister.



    Ole Porsvig fik et indgående kendskab til tysk vin da han i 1990'erne arbejdede og boede på en tysk vingård. I dag ejer han importfirmaet Tysk Vin Klub.



.

    Henrik Poulsen har taget turen fra Nexø til Californien, hvor han efter at have arbejdet i flere vinhuse grundlagde sit eget vinhus, Release Winery.



.

    Kenth Poulsen er radiomanden, der ville lave vinblad – og gjorde det. I november 2002 udkom første nummer af hans "VinoVenue", og siden er der udkommet fire numre om året.



.

    Michael Poulsen slog sit navn fast med bogen ”En vinpushers kogebog”. Han påbegyndte et studium som journalist, men fandt ud af, at han hellere ville beskæftige sig med vin og mad



..

    Prins Henrik må vel siges at være Danmarks berømteste vinbonde. I 1975 købte regentparret Château Cayx i det franske Cahors, og i dag sælges Prinsens glimrende vine over hele verden.



.

    Peter Pulawski er vokset op i Danmark, men har både svensk og polsk blod i årene. Han står i dag bag en kæde, dobrewina.pl, på 30 vinbutikker i Polen.



.

    Tai Regel Pundik sagde farvel til studierne på Københavns Universitet for på fuldtid at hellige sig vinens verden. I dag er han vinhandler Carlo Merollis højre hånd og venstre ben.


.

    Kim Quist har en baggrund inden for afsætningsøkonomi og salg og har i flere år arbejdet i restaurantbranchen. I dag sælger han italienske vine gennem sit og hans kones firma Quist Wine.



.

    Kenneth Helledie Quistgaard står for importfirmaet U & Wine, der frem for alt satser på italienske vine og har tilknyttet 40 vinsælgere, som til sammen dækker hele Danmark.



.

    Bjarne Raby er category manager for Scandlines Catering. Her er han ansvarlig for indkøb til kioskerne på alle Scandlines færger samt i BorderShop i Puttgarden og Sundshoppen i Helsingør.



.

    Søren Rabbe driver sit eget It-konsulentfirmaet, Rabbe Consult, men han er også den ihærdige formand for foreningen Danish American Wine Society, DAWS.



.

    Michael Ranzau blev interesseret i australsk vin efter en rejse til Australien i 2005 og grundlagde senere importfirmaet Vin Down Under, der foruden vin også sælger delikatesser.



.

    Thomas Ole Rask grundlagde sammen med sin bror Dionysos Wines, og siden er det gået slag i slag med at overbevise danskerne om, at græsk vin er meget andet end Retsina.


.

    Dennis Rasmussen er sommelier og bidt af at stille op til konkurrencer, hvilket blandt andet har udmøntet sig i en guldmedalje ved Det Nordiske Mesterskab 2005.



.

    Hans Jørgen Rasmussen grundlagde Amalie Vinimport i 1994 og står i dag sammen med kompagnonen Kurt Abildgaard for et årligt salg af cirka 10 millioner flasker.



.

    Lars Rasmussen blev efter en lang række poster inden for nydelsesbranchen headhunted til jobbet som country manager i koncernen Bibendum Wine & Spirits.



.

    Ove Rasmussen stødte ved et familiebesøg i Boston tilfældigt på Zinfandel-vinen "7 Deadly Zins", som nu er flagskibet i Graa-Vin’s sortiment af kvalitetsvine fra Californien.



.

    Steen Bruun Rasmussen står for markedsføringen i Holte Vinlager. Han er med til at indkøbes vine, og han har ansvaret for økonomifunktionen i Holte Vinlager Marketing.



.

    Steen Højgård Rasmussen fra The Wine Company er egentlig mikrobiolog, men har specialiseret sig i import fra topproducenter i Rhône, Bourgogne og Languedoc-Rousillon.


.

    Daniel Vangsø Rasmussen åbnede i 2013 vinfirmaet TwinWine, der udelukkende hanlder med udvalgte vine fra Tyskland og Italien.



.

    Jan Reimer, har 25 år i den danske vinbranche bag sig. Fra 2002 til 2010, hvor han gik på pension, har han stået ved roret i vinfirmaet Best Selection A/S.



.

    Frank Reinholdt er egentlig uddannet som luftfragtspeditør men tog springet ind i vinbranchen. I dag har han sit eget vinimportfirma, som han har kaldt FineWine.



.

    Jan Restorff er restaurantchef på Søllerød Kro, og i sin egenskab af sommelier har han også ansvaret for indkøb til kroens vinkort, der med sine 1731 vine er Danmarks største.


.

    Carsten Rex har virkeliggjort sin drøm om egen vinimport med firmaet Rexwine, der er en ren Internet-forretning, hvori der frem for alt satses på italienske kvalitetsvine.



.

    Ludovic Riautè har blandt andet været privat vintjener for en tidligere fransk forsvarsminister. I dag ejer han sit eget vinimportfirma, La Cave, i Jylland.



.

    Thomas Riis er kok, tjener og sommelier, har været en del af det danske kokkelandshold, har eget vinfirma og driver restauranterne i Skallerup Seaside Resort.



.

    Sebastian Rind er uddannet cand.mag i filosofi og moderne litteraturhistorie. Og så er han stifter og indehaver af Österreich Vin, der udelukkende importerer vine fra Østrig.



.

    Erik Riollot har nærmest fået vinen ind med modermælken, idet han er født og opvokset i Bordeaux i en vinproducerende familie. I dag driver han Alfa1 Vinimport i Brøndby.



.

    Annette Roesbjerg er uddannet sommelier fra Vinakademiet, vinskribent og medforfatter på bogen ”Kend din Vin, Kvinde” fra 2012.


.

    Peder Rosdal er en af de danskere, der har realiseret drømmen om at fremstille vin under fjerne himmelstrøg. I 2004 grundlagde han vinhuset Heathcote i Victoria i Australien.



.

    Tom Rosenkilde er tidligere bankmand og i dag "den ene trediedel" af New World Vinimport. Han var blandt de første inden for vinbranchen med en firma-hjemmeside.



.

    Jacob Ruby havde i fem år job som indkøbsassistent hos Østjysk Vinforsyning, før han i 2002 grundlagde Propperiet Vin sammen med Claus Venning.


.

    Mads Rudolf har sammen med sin kone, Mie, skrevet Champagnebibelen. Han har siden 2003 drevet firmaet Pétillant. der importerer vine fra mindre vinbønder.


.

    Mia Rudolf har sammen med sin mand, Rudolf, skrevet Champagnebibelen. Hun er cand.mag. i fransk og retorik og arbejder som skribent med fokus på mad og vin.


.

    Kirsten Rødsgaard-Mathiesen er tv- og fotojournalist, forfatter og flersproget rejseguide, og hun har siden 2002 været bosat på New Zealand.



.

    Peter Rystok er uddannet tjener og sommelier. I 1992 var han med til at grundlægge Piafs Vinhandel og i 1999 Vinmonopolet, der importerer vin til restauranter og vinhandlere.