.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Mai Nygaard (f. 1971) har en teknologisk indgangsvinkel til vinbranchen. Da hun i sin tid skulle skrive kandidatspeciale i mikrobiologi, endte det lidt tilfældigt med at blive om gærkulturer inden for vinens verden.
    Med eksamenspapiret i hånden blev hun i 1995 ansat som mikrobiolog hos virksomheden Chr. Hansen, hvor hendes primære opgave var at yde teknisk support til den globale vinindustri. Med jobbet fulgte utallige rejser til vinregioner verden over og dermed mulighed for at diskutere vinfremstilling og gæringsprocesser med lokale vinproducenter.
    I 2002 gik turen videre til et job som businessmanager hos Foss Analytical med ansvar for det avancerede analyseudstyr, WineScan, som firmaet fremstiller til brug for vinindustrien (læs om den i uge 19, 2006).
    Men den store vide verden trak, og i 2005 søgte Mai Nygaard et job hos The Australian Wine Research Institute i South Australia. Det fik hun, og siden har hun som group manager blandt andet været ansvarlig for firmaets kommercielle analyselaboratorier.
    Når tiden ikke går med at assistere vinindustrien, tager Mai Nygaard en tur op ad bakke på mountainbiken, går til vinsmagninger eller nyder livet i sit hus i Adelaide Hills sammen med de mange koalaer og papegøjer, der befolker forhaven.
    En gang imellem går turen også til Danmark, hvor den eventyrlystne mikrobiolog er et aktivt medlem af De Berejstes Klub samt medejer af rejsecafeen Café Globen i København.
    Adresse: Mai Nygaard, The Australian Wine Research Institute, PO Box 197, Glen Osmond, SA 5064, Australien, tlf.: 0061 8 83 03 66 00, e-mail: mai.nygaard@awri.com.au.