Jens Junge Mortensen (f. 1968) bor i Skælskør, hvorfra han siden 2003 har drevet fødevarevirksomheden Mortensen Food, der i dag er en international handelsvirksomhed med fokus på salg af fødevarer til den skandinaviske detailhandel – og i stigende omfang af vin.
    Jens Mortensen startede dog et helt andet sted end i vinens verden, da han gennem flere år var ansat i de lokale virksomheder Harboes Bryggeri og Harboefarm, hvor der var øl og kalkun på menuen. Siden gik turen til bl.a. Dansk Mærkevaresalg, og det var derfra han tog springet til at blive selvstændig erhvervsdrivende.
    Stærke agenturer som Hjerting Laks og Agustson gav Mortensen Food en flyvende start, og snart kom yderligere agenturer som Freshmeals, Vergeer, Nordic Seafood, Lo Scoiattolo og Italpizza til porteføljen.
    Et tæt samarbejde med italienske producenter gav de første kontakter til vinbranchen, og det familieejede vinhus Pasqua blev i 2008 Mortensen Foods første samarbejdspartner inden for vinområdet. Siden er flere stærke vinhuse tilføjet porteføljen, bl.a. Santa Carolina, Araldica, Bodegas Barbadillos og Picard Wine and Spirits.
    Målsætningen inden for vin har altid været klar: Kvalitets-vin til den rigtige pris. Fornuftigt købmandsskab og tæt samarbejde med højtuddannede vineksperter sikrer, at firmaet til stadighed udvikler sortimentet også inden for drikkevarer, der ud over vin også omfatter spiritus, øl, energidrik og læskedrikke.
    Mortensen Food beskæftiger syv medarbejdere og har kontor i den gamle dampmølle i Skælskør. I både 2010, 2011 og 2012 har dagbladet Børsen udnævnt firmaet til "gazellevirksomhed" som en af de hurtigst voksende virksomheder i Danmark.
    Når Jens Mortensen ikke har travlt med udvikling af firmaet, plejer han sin store interesse for jagt og cykelløb eller bruger tiden sammen med sin kone Mette og deres fælles børn Line og Louise.
    Adresse: Mortensen Food A/S, Vestergade 1, 4230 Skælskør, tlf.: 58 16 50 03, info@mortensen-food.dk, www.mortensen-food.dk. (Opdateret 2012).