.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Simon Olesen (f. 1984) har trods sin unge alder været i restaurantbranchen i de sidste tolv år – og det meste af tiden under sydspanske himmelstrøg.
    Han er uddannet som tjener på restaurantskolen La Fonda i den spanske by Benalmadena Pueblo, der ligger i bjergene over Malaga. Efter en kort afstikker til Bilbao og et job i den kendte spanske kok Martín Berasateguis restaurant i Guggenheim-museet – samt en enkelt sæson i Nimb i Tivoli i København – vendte Simon Olesen tilbage til Benalmadena Pueblo, hvor han fortsatte sit arbejdsliv som lærer og assisterende restaurantchef på den restaurantskole, som han selv var blevet uddannet fra. Han fik også tid til i 2007 at åbne en lille vinhandel med et eksklusivt udvalg af spanske vine.
    Undervejs har Simon Olesen også taget en uddannelse som sommelier og har siden deltaget i adskillige konkurrencer. I både 2006 og 2007 blev han kåret som Andalusiens bedste sommelier, og han er i dag stadigvæk et kendt navn i den spanske restaurantverden.
    Efter nogle år hos La Fonda vendte han tilbage til Danmark, hvor han i dag er restaurantchef og chefsommelier hos Le Sommelier i København.
    Simon Olesen har en stor kærlighed for al vin og mad – men han gør meget for de fantastiske sherryer fra Jerez.
    I sin sparsomme fritid spiller han golf, når det danske vejr tillader det.
    Adresse: Le Sommelier, Bredgade 63-65, 1260 København K, tlf.: 33 11 45 15, e-mail: simonjolesen@gmail.com, www.lesommlier.dk. (Opdateret 2013).