.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Michael Søe (f. 1969) blev grebet af vinens verden, da han i tidernes morgen var i lære som tjener på Hotel Hanstholm. I 1991 kronede han sin efterhånden store viden om vin med en sommeliereksamen og en efterfølgende optagelse som medlem af Dansk Sommelier Forening. Siden hen er Michael Søe også blevet optaget i den franske vinorden La Confrerie Saint-Etienne d’Alsace & Chaine des Rotisseurs med titlen Professionel du Vin.
    Hans karriere som færdigudlært tjener startede på Hotel Limfjorden. Senere blev han restaurantchef hos Hotel Scanticons Restaurant La Cocotte i Århus og efterfølgende hotelchef på Fakkegrav Badehotel.
    Sideløbende med sit faste arbejde har Michael Søe også fungeret som skuemester og sensor for Horesta ved eksaminerne på tjenerfagskolen.
    I 1998 startede hans anden karriere – den i vinbranchen – hvor han blandt andet har haft sin gang hos vinfirmaerne Ambassadeur Wine, Philipson Wine, Kjær & Sommerfeldt og H.J. Hansen Vin og samtidig har afholdt flere kurser for vinbranchefolk i vin og salg.
    I 2010 vendte Michael Søe tilbage til Kjær & Sommerfeldt som Key Account Manager efter at have drevet vinhandel i Silkeborg og fik ansvaret for al vinsalg i det midtjyske til både virksomheder og hotel- og restaurantbranchen.
    I 2014 påtog han sig nye ansvarsområder som distriktschef for erhverv og specialhandel og fik derudover ansvaret for driften af Kjær & Sommerfeldts forretning i Aarhus.
    For Michael Søe hører vin og gastronomi uløseligt sammen, så en stor del af fritiden spenderes i køkkenet med gryder, pander og de bedste råvarer. Med god mad skal der også motion til, og den får han blandt andet som fodbolddommer i Århus Fodbolddommerklub.
    Adresse: Kjær & Sommerfeldt, Skovvejen 2a, 8000 Aarhus C, mobil: 51 48 86 06, e-mail: michael.soe@kogs.dk, www.kogs.dk. (Opdateret 2015).