Sara Jansen (f. 1979) er professionel vinmager, uddannet på landbrugsskolen i Blanquefort i Bordeaux.
    Med en frankofil far i vinbranchen skulle et sprogkursus i fransk selvfølgelig foregå på universitetet i Bordeaux, men hvad der skulle have været et år med sprog blev til syv år med vin.
    Ud over at uddanne sig til vinmager med overbygning i salg og markedsføring af vin og spiritus arbejdede Sara Jansen også i vinmarkerne på Château de Haux og deltog i vinifikationen af 2003 Château Grand-Puy Ducasse.
    Efter at have fordybet sig i alle de tekniske aspekter i vinproduktionen fik lysten til at se mere af verden hende til at tage et job som eksportsælger for Cru Bourgeois-slottet Château Rollan de By. Men hendes interesse for vin fra andre dele af verden voksede, og selv om Frankrig altid vil have en helt særlig plads i hendes hjerte, fik de stærkt begrænsede muligheder for at arbejde med vine fra andre dele af verden hende til at tage tilbage til Danmark.
    Efter to år som marketingkoordinator hos Taster Wine arbejder hun nu som presseansvarlig i marketingsafdelingen hos Philipson Wine, og ved siden af arbejdet er hun i gang med en vin-uddannelse med det eftertragtede WSET’s Diploma som mål (WSET = Wine & Spirit Education Trust).
    Adresse: Philipson Wine, Kokkedal Industripark 10, 2980 Kokkedal, tlf.: 70 22 68 88, mobil: 51 36 88 06, skype: sara.jansen.pw, e-mail: sj@philipsonwine.com.