.....
  Jean-Michel Cazes (f. 1935) voksede op i en vinproducerende familie i byen Pauillac i Bordeaux. Det blev dog ikke vinens vej, han valgte i første omgang, men derimod en uddannelse som ingeniør med speciale i geologi og råolie. Efter udstået militærtjeneste fik han job hos IBM i Paris, hvor han havde sin daglige gang i de næste tolv år.
  I 1973 gik turen så hjem til Pauillac, og det blev startskuddet til Jean-Michel Cazes’ vinøse karriere. Her gik han i gang med at hjælpe faderen med at drive familiens to vinslotte, Château Lynch-Bages og Château Les Ormes de Pez. Og gennem de næste femten år var han primus motor i restaureringen af slottene, forbedring af produktionsfaciliteterne og ikke mindst af vinenes kvalitet.
  I dag har han helt og holdent overtaget roret i familiens vinhuse, der også omfatter Château Villa Bel Air.
  Jean-Michel Cazes er højt respekteret blandt sine kolleger i Bordeaux. Han har nemlig ikke kun gjort en indsats inden for egne fire vægge, men har gennem årene gjort mangt og meget for at promovere Bordeaux’s vine på verdensplan. Yderligere har han haft et succesfuldt samarbejde med forsikringsselskabet AXA Midi, der har opkøbt og financieret en række berømte Bordeaux-slotte.
  Ligeledes bør nævnes hans arbejde med til at lokke flere turister til Pauillac. Han har blandt andet åbnet restauranten Cordeillan-Bages, der har to stjerner i Guide Michelin. Og for nylig har han forvandlet den faldefærdige landsby Bages i Pauillac til et center for gastronomisk shopping.
  Jean-Michel Cazes er gift med Maria-Thereza Carregal Ferreira, og sammen har de børnene Jean-Charles, Anne-Christine, Marina og Catherine.
  Adresse: Château Lynch-Bages, 33250 Pauillac, tlf.: 00 33 5 56 73 24 00, e-mail: infochato@lynchbages.com, www.lynchbages.com.
  .....