Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 30, 2002



Vin-aktuelt i uge 30
22. juli - 28. juli 2002
.

VinAvisen uge 27VinAvisen uge 28VinAvisen uge 29
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

ANNONCE
    .
    Læs alt om de glimrende vine fra Navarra
    Nyhedsbrev forår 2002
    Opdateret importørliste, juni 2002
    Tapas-opskrifter fra El Cava - Vin og Tapas i Odense
    Nyt fra bodegaerne forår 2002

    Klik her...(> 52)


Champagne versus Champagne
I sin bilaterale overenskomst med EU gik den schweiziske regering i 1999 med til, at navnet Champagne kun må bruges om vine fra Frankrigs Champagne-distrikt - og ikke om mousserende vine fra det lille schweiziske distrikt Champagne ved Neuenburger See.
Vi har tidligere nævnt problemet her i VinAvisen, og nu har 39 vinbønder i distriktet indklaget afgørelsen for EU-domstolen i Luxembourg.

Bedre at være kendt end gammel
Uafbrudt siden 900-tallet har man lavet vin i det schweiziske Champagne, og hvert år sælger man 280.000 flasker. Man har regnet ud, at tabet vil være 770.000 euro om året, hvis man ikke mere må bruge navnet.
Man skulle tro, David har en god sag imod Goliat, men i international retspraksis betyder det mere for et mærkenavn, at det er kendt og indarbejdet, end at det er gammelt, så det er svært at spå om udfaldet.

8 milliarder ud ad vinduet
I sidste nummer af VinAvisen refererede vi et læserbrev i Information om EU-tilskud til både vindyrkning og destillering af overskuds-vin. I den tyske avis "die Welt" kommer den tyske budgetkommissær Michael Schreyer med nogle konkrete tal:
440 millioner euro blev sidste år udbetalt i støtte til de europæiske vinbønder. Det svarer til 3,27 milliarder dkr.
350 millioner euro blev samtidig udbetalt af Bruxelles til destillering af den overskydende vin. Det svarer til 2,6 milliarder dkr.
257 millioner euro måtte EU yderligere ryste op med i eksportstøtte, da al denne sprit ikke kunne afsættes i Europa. Det svarer til 1,9 milliarder dkr.
Samlet regning: Godt 8 milliarder gode danske kroner til ikke ret megen nytte.


ANNONCE
12-37
.......

samt Gobi, Gova, Strandberg, Nærum Stormarked og Superstore
    TILBUD I UGE 30:
    B&G Fonset Lacour, Bordeaux 2001
    Pris: 56,95 kr.
    3 flaskr for 110 kr.
    Klik her og læs om vinen

.
Kolde fødder
Vi har tidligere nævnt, at den franske supermarkedkonge og slotsejer Gérard Perse var i gang med at købe Pomerol-slottet Château Petit Village.
Det er han ikke mere. Perse har fået kolde fødder, angivetligt på grund af de aktuelt dårlige konjunkturer for kostbare Bordeaux-vine.
Perse ville købe den 11 hektar store ejendom af Compagnie AXA Millésimes, der er et datterselskab af forsikringskoncernen AXA, men de 53 millioner euro (383 millioner dkr.) var alligevel for høj en pris.
Det påpegede Jan Sørensen fra Erik Sørensens Vinhandel allerede i uge 20 her i VinAvisen. Læser Perse mon VinAvisen...?


ANNONCE

.a.a.a.a.a

....
Modellen til det nye vineri, tegnet af Frank Gehry og hans fjorten medarbejdere, der behersker de avancerede tegneprogrammer på computerne.
....
....

....
Store gennemsigtige søjler rejser sig mod taget i den centrale hal. Vi tror dog ikke, at den røde farve skal vise, at der er vin i søjlerne ...
    Fantastisk canadisk vineri
    I sidste uge præsenterede den canadiske arkitekt Frank Gehry - ham med Guggenheim-museet i Bilbao - modellen til sit næste vineri.
    Det bliver en fantastisk bygning, som den franske négociant Boisset opfører i samarbejde med canadiske Vincor International, og byggegrunden ligger i det canadiske Niagara-distrikt.
    Navnet på vineriet er Le Clos Jordan, og ambitionerne er store. Man vil vise, at de store Bourgogne-druer Pinot Noir og Chardonnay kan nå stjernehøjder i det kølige canadiske distrikt. Man vil skabe et lokomotiv for distriktet, og man vil - i nærheden af en af Nordamerikas største seværdigheder, Niagara Falls - præsentere endnu en seværdighed for de tusinder af turister.

    Teknisk avanceret
    Den meget spændende bygning med det bølgende tag af metal vil blive bygget i en skov i nærheden af byen Lincoln, og først når de besøgende nærmer sig vineriet, vil det dukke op mellem træerne som en del af landskabet og med himlen spejlende sig i taget.
    Vineriet bliver teknisk meget avanceret. Druerne kommer ind øverst, så produktionen kan foregå uden pumper, kun ved hjælp af tyngdekraften.
    Fra en central hal kan turisterne overskue alle produktionens led, og ad lange svævende gallerier og underjordiske gange kan de gå rundt uden at forstyrre arbejdet. Det siger sig selv, at der også bliver en butik.

    To sværvægtere
    Boisset, der også kalder sig La Famille des Grands Vins, er ejere eller delejere af en lang række Bourgogne-firmaer: Le Domaine de la Vougeraie, Bouchard Aîné & Fils, Jaffelin, Ropiteau Frères, Pierre Ponelle, Mommessin, F. Chauvenet, J. Moreau & Fils, Thorin, Morin Père et Fils, Charles Viénot, Les Domaines Bernard og Boisset Méditerranée.
    Og Boissets canadiske samarbejdspartner, Vincor International, er Nordamerikas fjerdestørste vinfirma med vingårde og -firmaer som Inniskillin Wines, Jackson-Triggs Vintners, Sumac Ridge, Hawthorne Mountain Vineyards, R.H. Phillips, Toasted Head og Hogue Cellars.
.a.a.a.a.a

    Indianer-vin
    Vincor International er også med i endnu et spændende projekt, denne gang i Okanagan Valley i det canadiske British Columbia.
    Her åbner Osoyoos-indianerstammen i næste måned Amerikas første indfødte vingård.
    Ifølge Decanter har den fået navnet Nk’Mip 8 (udtales inkamiip), og indianerne ejer 51 procent af aktierne.
    Stammen har 370 medlemmer, som driver ni andre foretagender i det 13.000 hektar store reservat, der rummet noget af den bedste jord til vin i Canada.


ANNONCE
>43

.a..a..
    Fransk vin på dansk eg
    Billedet til venstre pryder forsiden på "Nyt fra Château de Haux", der er bindeleddet mellem de mange små og store slotsejere i A/S Franske Vingårde.
    I bladet fortæller Peter og Flemming Jørgensen, at de har foretaget et interessant eksperiment:
    Som regel er egetræsfade lavet af fransk, amerikansk eller østeuropæisk eg. Men kan dansk eg ikke også bruges?
    I selskabets bestyrelse sidder forlæggeren Ole Arnold Busck, der sammen med sin hustru ejer Ry Nørskov ved Silkeborg, og her fandt man træet - en over 100 år gammel kæmpe, der blev fældet i 1999.
    Ud af et stykke af træet fremstillede Frølunds Bødkeri - Danmarks sidste bødkerværksted - to fade, og de er nu fyldt med Château de Haux Rouge 2001.
    Det bliver spændende at smage, om også dansk egetræ kan bidrage til at lave fremragende vin.

Får vi vin fra Malta?
Laver de overhovedet vin på Malta? Jo da, ifølge avisen The Times blev det sidste år til 8,8 millioner flasker, mange af dem på de to lokale druesorter Girgentina og Gellewza.
På øen er der fjorten vinproducenter, der beskæftiger i alt 245 medarbejdere, og ni ud af ti flasker solgt på øen er maltesiske.
To af producenterne laver 80 procent af al vinen, og eftersom de bruger importerede druer og most, kan de ikke sælge vinen med oprindelsesgaranti.
Gad vide, om man overhovedet kan købe vin fra Malta her i Danmark ...?
.a.a.a.a.a
    Munke vil igen lave vin
    I Pannonhalma i nærheden af Györ i det vestlige Ungarn ligger der et stort benediktinerkloster, grundlagt i 996.
    I næsten 1000 år har munkene fremstillet vin, indtil kommunisterne satte en stopper for det. Nu vil de i gang igen, og de har i den anledning engageret Ungarns mest prominente vinbonde og ønolog, Tibor Gàl fra Eger.

    Sankt Martins Vinkælder
    Vingårdens navn bliver Szent Márton Pince, hvilket betyder Sankt Martins Vinkælder.
    Ifølge det tyske magasin Wein Reporter vil der i 2004 være 50 hektar med vinstokke - fortrinsvis Riesling, Sauvignon Blanc og Pinot Noir - og munkenes vinkælder bliver dermed langt den største producent i det unge distrikt Pannonhalma-Sokoróalja. Den årlige produktion kommer til at ligge på 300.000 flasker.


ANNONCE
>12/03

........................................................
Hos os er det "businnes as usual" i hele juli måned, og vi benytter lejligheden til en rask sommer-promotion.
Her er der virkelig mange penge at spare - både på restpartier og på gode, gamle kendinge (der vender tilbage til de normale priser den 1. august).
Klik her!



Igen whiskymesse i Kolding
For anden gang er der whiskymesse i Kolding, og messen er dermed på vej til at blive en tradition. Messen afholdes den 28. september kl. 10-17 i Parkhallen, Fynsvej 49, 6000 Kolding.
Ifølge arrangørerne breder interessen for whisky sig i øjeblikket som en steppebrand i Danmark, og bare inden for det sidste halve år er der etableret en snes nye whiskylaug, hvor man samles for at smage de gyldne dråber.

Smag på 200 whisky’er
På whiskymessen præsenterer de danske importører af whisky deres produkter, og i alt vil der være cirka 200 mærker at vælge imellem.
I løbet af dagen underholdes publikum med riverdance, sækkepibemusik, konkurrencer, foredrag, tombola og mange andre aktiviteter. Der bliver mulighed for at overvære en blindsmagnings-konkurrence, og messen forventer at få besøg fra flere skotske destillerier.
På messen sælges blandt andet en meget sjælden Laphroaig 40 år, som koster 295 kr. - for 2 centiliter!
Alle oplysninger om billetkøb etc. findes på www.whiskymessen.dk.

Alternativ til Vinitalia
Som nævnt i forrige nummer af VinAvisen bliver der ikke nogen Vinitalia-messe i år.
Det har fået de fire vinimportører Piemonte Vine, Lundens Vin Kompagni, Toscavini og Det Lille Enoteca til at tage initiativet til "et solidt alternativ til Vinitalia", som de skriver.
Den italienske udstilling vil blive afholdt i Københavns-området i dagene 27.-28. september, og man indbyder udstillere med tilknytning til fødevarer, vin, mode, rejsebureauer, beklædning, gaveartikler, musik m.m.
Her er et par links til initiativtagerne: info@piemonte-vine.dk og info@det-lille-enoteca.
...............
    .
    Den danske vinbranche
    * Peter Kjelgaard Andersen fra New World Vinimport fylder 40 år den 26. juli, så vi er meget aktuelle, når vi nedenfor præsenterer ham i Vinbranchens Blå Bog.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Vin i dk4 i denne uge
I denne uge genudsendes kun to af Flemming Kyeds "Noget i glasset"-udsendelser på dk4. De kører til gengæld flere gange:
Tirsdag d. 23. juli kl. 05.30: Svend Erik Olsen om vine fra Chile.
Tirsdag d. 23. juli kl. 17.30: Jørgen Mønster om supermarkedsvin.
Onsdag d. 24. juli kl. 12.30: Jørgen Mønster om supermarkedsvin.
Onsdag d. 24. juli kl. 18.30: Svend Erik Olsen om vine fra Chile.
Torsdag d. 25. juli kl. 13.30: Svend Erik Olsen om vine fra Chile.
Lørdag d. 27. juli kl. 03.30: Svend Erik Olsen om vine fra Chile.
Søndag d. 28. juli kl. 15.30: Svend Erik Olsen om vine fra Chile.
Mandag d. 29. juli kl. 04.30: Svend Erik Olsen om vine fra Chile.


ANNONCE
16-31
    Wine & Spirits Logistics
    EHJ tilbyder:
    · Transport fra alle europæiske vindistrikter
    · Logistiklager med pluk og pak
    · Banderolering, etikettering og distribution
    EHJ har i mange år været en af den danske vin- og spiritusbranches foretrukne samarbejdspartnere. Klik her og læs om os!

.a.a.a.a.a

....
Den imponerende valfartskirke i Santiago de Compostela.
    Rekordbesøg på pilgrimsruten
    Aldrig har så mange vandret ad den gamle pilgrimsrute gennem de nordspanske vindistrikter.
    I Logrogno, Riojas hovedstad, er der rekordbesøg i år med næsten 13.000 overnatninger, og da der kun er 80 pladser i byens pilgrimsherberg, har man måttet tage de kommunale sportsanlæg i brug. Mere end 60.000 fuldender turen hele vejen til Santiago de Compostela.

    Navarras og Riojas oaser
    Igennem hele middelalderen begav fromme vandringsmænd sig af sted for at bede ved apostlen Jacobs grav i Santiago (San Iago, Sankt Jakob). Og sammen med pilgrimmene fulgte vinen:
    Kirkens folk byggede klostre og hospitaler langs den berømte vej - el camino - og de dyrkede druer, så de trætte kunne læske deres tørre ganer. Navarras og Riojas vinmarker må have virket som oaser.
    Det var i året 820, at en from mand så et mærkeligt stjernelys over en bakke - og fandt apostlens grav. Meget belejligt, eftersom den katolske kirke fik brug for et valfartsmål, efter at muslimerne havde erobret Jerusalem.
..
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.------a..

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
aa..a..a....a..a..a....
.




    Peter Kjelgaard Andersen (f. 1962) er jurist, og det var slet ikke meningen at han skulle være vinhandler. Men skæbnen ville noget andet. I 1990 tog han fire måneder til New Zealand, hvor han cyklede rundt og blandt andet besøgte en del vingårde. Han faldt for de new zealandske hvidvine og tabte samtidig sit hjerte til landet, og en god måde at bevare kontakten på var at importere landets vine.
    Sammen med en gammel studiekammerat, Christian Halkier, startede han firmaet New Zealandsk Vinimport i 1991 - samtidig med at han arbejdede som fuldmægtig i Arbejdsdirektoratet.
    Firmaet trivedes, nye vinlande kom til, og efterhånden blev firmaets navn for smalt til sortimentet, så de to kompagnoner omdøbte det til New World Vinimport - et navn, der præcis markerer, hvilke vinområder de fandt interessante: Ud over New Zealand også Australien, Californien, Argentina, Sydafrika og Chile.
    Ved samme lejlighed besluttede de ikke længere at drive virksomheden hjemmefra, og Peter Kjelgaard Andersen begyndte at aftrappe sit arbejde som jurist for i 2000 helt at hellige sig handelen med vin.
    I 2001 slog New World Vinimport sig sammen med Tom Laursen og hans Australian Wine Import. Deres fælles firma hedder New World Vinimport A/S, og det sælger både en gros og detail - detaildelen under navnet bottleshop.dk.
    Med denne sammenlægning er New World Vinimport det danske firma, der importerer vin fra flest vinhuse i Australien og New Zealand.
    Peter Kjelgaard Andersen afholder et utal af smagninger med vine fra de to lande, og dette engagement medførte, at han i april 2002 blev valgt ind i bestyrelsen for Australian New Zealand Friendship Society of Denmark.
    Han holder meget af at rejse, spille badminton og at slappe af i sommerhuset i Asserbo. Han er gift med Birgitte, der ofte rejser med ud i vinens verden - næste mål er Canada.
    Adresse: New World Vinimport A/S, Ålekistevej 229, 2720 Vanløse, tlf.: 70 20 85 55, fax: 38 79 85 55, e-mail: nwv@nwv.dk.


ANNONCE
14/03
.
.




.
..
    Internet VinShop ...Udvalgte vine, kun via Internettet
    Aktuelle tilbud og Månedens Vin
    Klik og Vind .... Ny Vinquiz hver uge
    Vinguiden .... Find den rette vin til maden
    www.skjold-burne.dk (01-52)

.a..a..
........
Flasken blev omproppet i 1986 og fik samtidig en ny og pæn etiket.
    For 200.000 kr. vin
    Ifølge Decanter udbyder auktionshuset Christie’s’ Los Angeles-afdeling den 21.-22. ds. en Château Lafite 1870 i magnum, vurderet til 26.000 dollars, dvs. cirka 200.000 dkr.
    Den kommer fra Glamis Castle i Skotland og blev første gang solgt på en auktion i 1971, ledet af Michael Broadbent.
    Glamis Castle var den nu afdøde dronningemoders barndomshjem, og flasken blev sammen med andre magnumflasker købt i 1878 af den 13. jarl af Strathmore - der fandt vinen for stram at drikke.
aa..
Største vinsamling fra enkelt ejer
Auktionshuset Morrell & Company udbyder den 20.-21. september verdens hidtil største vinsamling fra en enkelt ejer - i alt 23.168 flasker, der er vurderet til 8 millioner dollars (65 mio dkr.), og som sælges i 2400 partier.
Til Decanter siger Morrells direktør, Nikos Antonakeas, at vinene har ligget i en bankboks, og at det er en meget fornem samling Bordeaux fra de største slotte og i de bedste årgange.
Der er 1183 flasker Château Cheval Blanc, 652 Château Ducru-Beaucaillou, 1634 Château Haut-Brion, 1915 Château Lafite-Rothschild, 1440 Château Latour, 1371 Château Margaux, 2212 Château Mouton-Rothschild, 1998 Château Pétrus, 768 Château Pichon-Lalande og 211 Château d'Yquem.
a..a..a..........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
.a.a.a.a.a
    Endnu et herligt billede
    I sidste uge bragte vi et herligt vinøst maleri, der netop nu er udstillet på Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg.
    Det har inspireret Peter Thuesen og Kåre Selvejer fra Vinens Verden i Odense til at sende os deres vinøse yndlingsbillede, der for dem bedre end tusinde ord signalerer, hvad vin er til for: Glade mennesker, god mad og gerne en storslået natur.
    På billedet ses australske Ben Radford, tidligere vinmager på Bay View og Longridge, nu med sin egen vin, Radford-Dale, og til højre for ham Alex Dale, idemand og dynamo og manden bag import af egefade og vine til Sydafrika.
    Men det er stemningen på billedet der er helt rigtig, skriver de to fynboer.

    Er der andre vinøse billeder?
    Ja, det er en herlig stemning, og vi er glade for at kunne bringe billedet. Er der andre, der har vinøse billeder liggende, så send dem meget gerne til os.
    I får ikke nogen præmie, men måske en bedre plads i den vinøse himmel. I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender dem digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.


.ANNONCE
>26/03
.
.
..
...
    Vi henter danskernes vin
    Læs om WHT-Spedition, der er specialister i at hente vin og spiritus hjem fra det sydlige Europa - og som også kan sørge for lagerhotel, banderolering og distribution. Website: www.wht.dk
    Klik her (47-20)
    .


1 million propsyge flasker
Den britiske Wine and Spirit Association har ifølge Decanter konstateret, at cirka en million af de flasker vin, der hvert år sælges i Storbritannien, har propsmag.
Igennem atten måneder har man prøvesmagt i alt 13.780 flasker, heraf en tredjedel fra Frankrig. 46% var røde, 39% hvide, og 86% var lukkede med propper af kork - og kun i dem blev der konstateret propsmag.
I øvrigt var det især flasker tappet i 2000 eller før, der var angrebne.
Man fandt, at mellem 0,7 og 1,2% af vinene havde propsmag, og i alt var 3,4% defekte - iltede eller på anden måde angrebne.

Nyt middel mod propsmag
Der forskes på livet løs for at finde på metoder til at komme propsygen til livs.
Nu er det franske propfirma Sabate gået i gang med at afprøve en teknik, hvor man fjerner det ildelugtende stof TCA ved hjælp af kuldioxid.
Ifølge Decanter vasker man propperne i flydende CO2, der absorberer TCA.
Det er i øvrigt en metode, der allerede bruges, når man vil udtrække koffein af kaffebønner.
Det er ikke nogen billig metode, og Sabate, der fremstiller en milliard propper om året, vil få brug for en overordentlig stor trykbeholder.

Fornøjelig pligtlæsning
Flemming Kyeds vinspalte i Information handlede i fredags om VinAvisen, og det skal ikke nægtes at vi er meget glade for denne positive omtale.
- Dette website har udviklet sig til at være fornøjelig pligtlæsning for vininteresserede, skriver han. - Når man klikker ind uge efter uge, er det især på grund af rubrikken "Vinaktuelt i denne uge", som bygger på et omfattende kontakt- og kildenet i ind- og udland.
Flemming Kyed slutter sin artikel: - Alt i alt en guldgrube af aktuel orientering om vin. Og så trækker det ikke fra, at www.vinavisen.dk er både teknisk velfungerende og godt skrevet/redigeret.
Tak skal I ellers have! Vi blev helt flove over al den virak ...


ANNONCE
.

dddddd..
...
    Cava-fremstød år 2001:
    Få inspiration til CAVA
    Klik ind, og se CAVA-husenes egne opskrifter!
    Se den komplette liste over importører af CAVA.
    Klik her...(> 52)


Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Elias Mora, Vino de Mesa de Castilla y Leon, Spanien 1999
99 kr., Ki-Ma Vinimport
Lækker, lækker rødvin, der fylder munden med blød og solmoden frugt. Vinen har ligget på fransk og amerikansk eg. Link til svensk side om spanske vine: www.spanskaviner.com.


La Miloune, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2000
39,75 kr., Propperiet
Fortræffelig rødvin til prisen med god frugt og indtagende sødme uden at være marmeladeagtig. Den femte stjerne får den for den overordentlig rimelige pris. Link til Vin de Pays d'Oc: www.vindepaysdoc.com.


Nederburg, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 2001
54,75 kr., Amka Vinimport
Glimrende hverdags-vin til en billig pris i forhold til kvaliteten. Den har en fed og kraftig smag med et lille bittert bid i slutningen. Link til producenten: www.nederburgwines.co.za.


Carpenè Malvolti, Brut, Prosecco di Conegliano, Italien
59,95 kr., Philipson Wine
Tør, let og forfriskende hvidvin med en fin mousse og en lang frugtagtig eftersmag. Link til producentens meget elegante website: www.carpene-malvolti.com.


Château Blanchet, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1999
62 kr., Premier Cru Wine Agent
Venlig Bordeaux-rødvin, der åbner sig i glasset med god frugt og tilpas fadlagring. Link til slottet: www.chez.com.


Savanha, Merlot, Western Cape, Sydafrika 2001
56,95 kr.,Kvickly, SuperBrugsen, Dagli- og LokalBrugsen
En af disse muskuløse rødvine til folk, der er glade for intens frugt og mange procenter - her 14. Vinen har en rar sødme og toner af brombær, karamel, valnødder, vanille ... Og køber man den i uge 31, får man virkelig vin for pengene. Link til sydafrikansk vin: www.wine.co.za.


Cantaburros, Ribera del Duero, Spanien 1999
99 kr., Fionia Vinimport
Blød og fyldig rødvin med tilpas syre, indtagende sødme og i dette tilfælde lidt rigelig alkohol - selv om der kun er 13 procent. Link til spansk side om distriktet: www.do-ribera-duero.es.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
Alt for Damerne
Brampton, Cabernet Sauvignon / Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 2000Rødvin69,75 kr.Magasin
.
B.T.
Klein Constantia Marlbrook, Cabernet Sauvignon / Merlot, Constantia, Sydafrika 1998Rødvin80 kr.Prima m.fl.
.
Børsen
Cava Colomer, Barnat, Brut, Spanien 1997Mousserende79 kr.Philipson Wine
Faustino Martinez, Cava Extra Seco, SpanienMousserende69 kr.SuperBest
.
Ekstra Bladet
Dentelles, Vin de Table, FrankrigRødvin45 kr.Gobi
.
ErhvervsBladet
Angove's, Chardonnay,, Classic Reserve, South Australia 2000Hvidvin54,75 kr.Amka Vinimport
Weighbridge, Chardonnay, Peter Lehmann 2001Hvidvin59 kr.Kjær & Sommerfeldt
.
Frederiksborg Amts Avis
Joseph Drouhin, Côte de Beaune, Frankrig 1999Rødvin159,75H.J. Hansen
.
Hjemmet
Albert Seltz, Riesling, Alsace, Frankrig 2001Hvidvin95 kr./2 fl.Skjold Burne
LA Merlot, Sélection Alain Grignon, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2000Rødvin48 kr.Vinens Verden
.
Jyllands-Posten
Zaccagnini, Verdicchio Classico, Italien 2000Hvidvin75 kr.Sønderholm Vin
.
Nordjyske Stiftstidende
Giovanni Avanzi, Chiaretto, Italien 2001Rosévin79,50 kr.Impital
Terranima, Puglia IgT, Italien 2000Rødvin50 kr.Vinens Verden
Dona Paula, Cabernet Sauvignon, Santa Rita, Chile 2001Rosévin54,95 kr.Amka Vinimport
La Closerie de Malescasse, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 1997Rødvin59,.95 kr.Fakta
Château le Noble, Bordeaux, Frankrig 2000Rødvin52 kr.Sigurd Müller
Ca'Bianca, Moscato d'Asti, Italien 2001Perlende54,95 kr.Bilka
Raimat, Chardonnay, Spanien 2001Hvidvin69,50 kr.Sigurd Müller
Santiago, Cabernet Sauvignon, Chile 2000Rødvin39,95 kr.Vinstokkken
Josmeyer, Blanc d'Alsace, Alsace, Frankrig 1999Hvidvin59,50 kr.Vinens Verden
Veramonte, Merlot, Chile 2000Rødvin79 kr.Østjysk Vinforsyning

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.