Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 33, 2018



Etiketterne fra tretten af de fjorten 1800-tals vine, som vil blive serveret til middagen.

Vinmenu til 90.000 kr.

Der findes både dyre vinmiddage og nogle til mere rimelige penge. Men når det gælder gylden mammon, er der intet, der slår den middag, som afholdes i restaurant Arbor i Hong Kong d. 25. oktober.

Som gæst ved denne vinmiddag skal man betale 108.000 HKD (cirka 88.500 kr.), men så skænkes der også hele fjorten topvine til maden - og det er vel at mærke vine, der alle er fra 1800-tallet.
Flere af dem er således fra før vinlusen, Phylloxera vastatrix, hærgede Europas vinmarker i slutningen af århundredet. Man kan læse mere om den lille lus ved at klikke her.

Yquem 1896 til desserten


Blandt de vine, som vil blive serveret til vinmiddagen, er Meursault-Charmes 1946 fra det berømte Bourgogne-hus Bouchard Père et Fils, Château Lafite-Rothschild 1865 og Château Latour 1892. Og til desserterne (de er selvfølgelig i flertal) serveres blandt andet Château d’Yquem 1896 og Tokaji Aszú 5 pottonyos 1834.
Det er vinforretningen The Fine Wine Experience i Hong Kong, der står bag middagen, og vinene er erhvervet dels fra vinsamlere, dels fra vinproducenternes egne kældre.
Ved at klikke her kan man læse mere om vinmiddagen - og købe sig en plads om bordet med et klik med musen.
Til den formidable pris må man håbe, at ingen af de gamle vine er gået over og er blevet til eddike …


8000 forfalskede Penfolds-flasker

De kostbare vine fra det australske vinhus Penfolds er blandt de kinesiske vinsvindleres favoritter.

I uge 15 nævnte vi, hvordan politiet i den kinesiske by Zhengzhou havde optrevlet et forbrydernetværk og konfiskeret 50.000 flasker forfalsket Penfolds-vin. Hvis vinene var blevet solgt som den ægte vare, havde de indbragt det, der svarer til 17 millioner kr.
En senere razzia i et lokalt vinhus afslørede yderligere 1956 forfalskede Penfolds-vine til en værdi svarende til 1,9 mio. kr. samt QR-koder og maskiner til at trykke etiketterne med.
Og nu har politiet i Liaoning-provinsen i det nordlige Kina via endnu en razzia fundet to værksteder og seks lagerhaller med i alt 8000 forfalskede flasker ligeledes af mærket Penfolds.

Efterforskningen fortsætter


Hvis det var lykkedes svindlerne at sælge de 8000 flasker, havde de indbragt det, der svarer til 4,7 mio. kr. Ud over de mange vine fandt man i værkstederne også falske etiketter, vinkasser med Penfolds's logo og en lang række andre remedier til brug for vinsvindelen.
Man har arresteret tolv personer, men efterforskningen fortsætter, da de kinesiske myndigheder har mistanke om, at der gemmer sig endnu flere forfalskede Penfolds-flasker i lagerhaller rundt om i Kina.


Piemonte er et af de vinområder i Italien, der er blevet ramt af uvejr.

Tornadoer og hagl i Italien

Det er ikke kun herhjemme, vejret opfører sig anderledes end i en gennemsnitlig sommer.
Også andre steder i Europa er man vidne til et ekstremt sommervejr - hvilket i høj grad kan få betydning for årets druehøst.
Hvor tørke i Tyskland er årsag til den tidligste høst nogensinde, frygter nogle vinproducenter i Bordeaux at miste op til 70% af deres høst på grund af udbredte svampesygdomme.
Også i Norditalien har vejrguderne drillet. Det har været den varmeste sommer siden år 1800, og den har været præget af oversvømmelser, tornadoer, haglbyger og kraftig blæst.

Ikke nu igen ...


I Italien er druehøsten netop skudt i gang, og det ekstreme vejrlig kan få indflydelse på høstmængden i Veneto, Lombardiet, Piemonte, Toscana, Marche og Emilia-Romagna.
Hvis det sker, er det andet år i træk, at vejret i Italien er årsag til en nedgang i mængden af druer - i 2017 blev høsten reduceret med hele 30% i nogle vinområder på grund af sen forårsfrost og efterfølgende tørke.


Den øverste del af den gamle dør fra Zanzibar, som nu er blevet udsat for hærværk.

Hærværk mod Cos d'Estournel

Med sine pagodetage og elefantskulpturer adskiller vinslottet Cos d’Estournel i Saint-Estèphe sig i sandhed fra de øvrige Bordeaux-slotte. Og indgangsdøren til dette 2. cru-slot er en af slottets mange eksotiske klenodier. Døren, der er udskåret i træ og rummer en utrolig detaljerigdom, stammer efter sigende fra Maharajahen af Zanzibars palads. Den blev hjembragt og installeret i Cos d’Estournel i begyndelsen af 1800-tallet af slottets daværende ejer, Louis Gaspard d’Estournel.
For nylig blev den fornemme dør udsat for hærværk, idet ukendte gerningsmænd satte ild til den. Heldigvis blev udåden opdaget så tilpas hurtigt, at man har reddet det meste af døren - som nu er blevet bragt til en konservator.
Politiet efterforsker stadig sagen og har endnu ikke noget bud på, hvorfor nogen har villet ødelægge den uerstattelige dør.


Coriole er et af de australske vinhuse, der fremstiller rødvine på den italienske druer Nero d'Avola. Coriole ligger i McLaren Vale, hvor brugen af druen er særlig udbredt.

Til kamp mod australsk Nero d'Avola

Det statslige italienske antisvindel-bureau, Ispettorato Centrale Qualità e Repressione Frodi dei Prodotti Agroalimentari (ICQRF), er på krigsstigen. Og krigen gælder australske vine med et Nero d’Avola på etiketten - og den måde, som vinhusene og vinhandlerne i blandt andet Storbritannien markedsfører disse vine på.
Nero d’Avola er en af Italiens mest berømte rødvinsdruer, og den lægger ikke mindst most til de sicilianske rødvine.
Salget af vinene fra den italienske ø er på fremmarch i disse år - ifølge regionens vinråd er det steget med gigantiske 144% på verdensplan de første seks måneder af 2018 i forhold til samme periode sidste år.
ICQRF kan ikke forhindre de australske producenter i at benytte Nero d'Avola-druen - eller skrive den på etiketten. Det, som bureauet beskylder såvel producenterne som vinhandlerne for, er uretmæssigt at ride med på de sicilianske vines popularitetsbølge.

Italienske druer er populære i Australien


Ikke nok med, at der er kommet flere australske Nero d’Avola vine på markedet. På bagetiketter og på vinhandlernes hjemmesider optræder ord som Sicilien og siciliansk i flæng, når vinene skal beskrives. Og det er direkte vildledende markedsføring, mener altså ICQRF.
Ud over Nero d’Avola planter de australske vinproducenter i stigende omfang to andre oprindelige italienske druer: Sangiovese, som er Italiens mest plantede blå drue, og Nebbiolo, som anvendes til de berømte Barolo- og Barbaresco-vine.



En mur af røg rejser sig over Lake County. Billedet er fra 2015, hvor området også var udsat for omfattende ildebrande. Foto: Wikipedia/Ellin.

En gunstig vindretning

I øjeblikket hærges Californien af den største ildebrand i statens historie. Det areal, som branden omfatter, er ifølge Wine-Searcher ti gange så stort som Paris - og når det gælder vinens verden, så brænder det i områderne Lake County og Mendocino.
Heldigvis for vinproducenterne i de to områder blæser vinden væk fra vinmarkerne, så ikke en eneste vinstok er (endnu) blevet flammernes bytte.

Vinmarker som brandbælter


I Napa og Sonoma, der sidste år blev hærget af ildebrande, er flammerne nu mindre end 100 kilometer væk. Men også her blæser vinden foreløbig i en gunstig retning.
Desuden mindes vinproducenterne i de to distrikter, hvordan vinmarkerne under sidste års brande i mange tilfælde virkede som brandbælter, så ilden stoppede hvor markerne begyndte. Der er jo kun sparsom vegetation i en vinmark, og da der vandes, er vinstokkene fulde af vand.

Markant vækst i vinsalget

IWSR (International Wine & Spirit Research) har set i krystalkuglen og er kommet med sin seneste prognose for fremtidens alkoholsalg.

Om fem år vil det totale salg af alkohol være nået op på cirka 250 milliarder flasker (man regner i 1 liters flasker) - hvilket er 1,3 milliarder flere end i dag. Og i værdi vil salget stige med det, der svarer til 509 millioner kr.
Vin vil tegne sig for den største vækst med 454 mio. flere solgte flasker i 2022, hvilket frem for alt vil skyldes et større forbrug i USA, Rusland og Brasilien.



Vindervinen fra Albury Vineyards.

Guldmedalje til engelsk vin

Hvert år afholder det britiske vinmagasin The Drinks Business en international konkurrence for økologiske vine.
The Global Organic Masters hedder den, og 2018-udgaven er netop blevet afholdt i London.
Vinene blev blindsmagt og bedømt inden for kategorierne mousserende, rødvin, hvidvin og fortificerede vine af et syv mand stort dommerpanel bestående af Masters of Wine og Master Sommeliers.
I alt opnåede 102 vine medaljer, hvoraf de fleste var rødvine. Men den store overraskelse var kategorien mousserende vin, hvor kun to vine fik guld - og hvor den ene var engelsk. Det drejede sig om en rosé boblevin årgang 2015 fra Albury Vineyard i Surrey.

Også guld til en champagne


Den engelske vin, der er fremstillet på de tre champagnedruer, Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier samt lidt Pinot Gris og Seyval Blanc, var oppe imod italiensk prosecco, spansk cava og fransk champagne.
Den anden guldvinder i kategorien var Cuvée Abyss fra Leclerc Briant - en champagne, der modnes på havets bund.
Endnu engang blev det således bekræftet, at engelsk mousserende vin kan bide skeer med vine fra de store traditionelle boble-vinlande.
Så vidt vi ved, forhandles Albury Vineyards vine ikke i Danmark, men - hvis man skal til Surrey - kan man besøge vingården, komme med på en guidetur i markerne og deltage i en smagning.
Man kan læse mere om konkurrencen og se listen over alle vindervinene ved at klikke her.



En enkel grafik på etiketten af vinen Upshot beskriver vinfremstillingen fra høst til tapning.

Et helt år på etiketten

Det er ikke altid, man får læst den lange tekst om høst, fadmodning, tapning osv. på vinflaskernes bagetiketter - blandt andet fordi bogstaverne ofte er ganske små, da der skal være plads til rigtig mange oplysninger.

Men her har vinhuset Rodney Strong Wine Estates i Sonoma fundet på en rigtig smart idé til sin rødvin Upshot årgang 2015. Etiketten på forsiden af flasken er prydet med en let forståelig cirkelgrafik, der måned for måned viser vinens tilblivelse fra høst til tapning. Ved at klikke her kan man se etiketten i stort format.
Til den nyligt afholdte vinemballage-konkurrence i forbindelse med Wines & Vines Packaging Conference vandt etiketten titlen ”Best in Show” i kategorien klassisk design.



Fra en tidligere udgave af den stemningsfulde vinmesse Garagevin.

Kom til Garagevin 2018

Der er rigtig mange mindre importører her i landet, der ikke uden stolthed benytter ordet garagevin om deres vine. De startede med et lager i deres garage, ganske enkelt fordi importen var lille og pengene små. Nogle af dem har stadig lageret i garagen, andre har vokset sig lidt større. Men mange af dem kalder sig fortsat garageimportører.
Disse importører har i flere år haft deres helt egen vinudstilling, hvoraf næste udgave løber af stabelen d. 25. august.
Til Garagevin 2018 vil man kunne møde omkring 20 engagerede garageimportører, der vil præsentere håndplukkede vine fra ofte små og ikke så kendte kvalitets-producenter.

Fra Portugal til Australien


Hver importør har sin egen pavillon på messen, og til sammen byder pavillonerne på en god bid af vinens verden.
Hos Quinta Wines vil man fx kunne smage portugisisk vin fra vingården Magalhães, hos Vesterstrøm Vine står den på vin fra Australien, mens man hos Meditations-vine.dk kommer en tur til det italienske Valpolicella. Og hos AmericanWineCorner får man god californisk vin i glasset.
Rammerne for Garagevin er traditionen tro Dansk Vincenter ved Avedøre, så smagningen af vinene foregår med udsigt til en vaskeægte dansk vinmark. Og selvfølgelig blive der også mulighed for at smage vinene fra det danske vinhus. Man kan læse mere, se udstillerlisten og købe billetter ved at klikke her.

Kig i kalenderen

Nu lyder startskuddet snart for efterårets mange vin-begivenheder, hvoraf en stribe af de bedste er listet i vores aktivitetskalender.
Her er noget for enhver smag. I slutningen af august gælder det blandt andet Garagevin, en vinmagermiddag med den italienske producent Sottimano og Copenhagen Cider Festival. September byder på den populære Rhônefestival, en whisky-smagning hos Glud Vin og muligheden for at smage adskillige udgaver af den italienske boblevin Lambrusco. Og så kan man også komme med til et glasseminar med vinglas fra det østrigske firma Riedel.
Den gamle flaske Laphroaig, der indkasserede et hammerslag på 507.000 kr.

Vildt højt hammerslag for Laphroaig

I uge 29 nævnte vi, at en flaske skotsk whisky havde opnået et gigantisk hammerslag på en auktion hos Whisky Auctioneer. Det drejede sig om en flaske Bowmore Samaroli Bouquet 1966, og hammerslaget lød på 51.611 pund (cirka 435.000 kr.).
Nu har det samme britiske auktionshus solgt en flaske Laphroaig Samaroli 1967 for 61.233 pund (cirka 507.000 kr.), hvilket er en hidtidig rekord for en flaske af denne skotske whisky.
65 whiskysamlere fra hele verden bød om kap, og det blev en tysk samler, der løb med sejren og flasken.
Navnet Samaroli henviser til den berømte whiskytapper Silvano Samaroli, som har tappet de to whisky'er på flasker. Begge whisky'er er fremstillet i et yderst begrænset antal på kun 720 flasker - hvilket selvsagt er med til at sparke prisen i vejret.

En meget stejl værdikurve


Interessen for sådanne sjældne flasker skotsk whisky har ifølge Wine Auctioneer været i markant vækst i de senere år - hvilket de høje hammerslag afspejler.
Sidste gang, der blev solgt en flaske Bowmore Samaroli Bouquet 1966, var i 2014, og her lød hammerslaget på det, der svarer til ”sølle” 35.000 kr. Og da der sidste gang blev solgt en af de sjældne Laphroaig-flasker - det var ligeledes i 2014 - gik den for kun 47.000 kr. Det svarer til, at whisky'en har haft en vækst i værdi på hele 240% fra dengang og indtil det nylige hammerslag.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* Østjysk vinforsyning har åbnet Vinoble-butik nr. 32 på adressen Centrumpladsen 15, 5700 Svendborg.


Harro Hallmann.

VinAvisens Blå Bog

Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

Harro Hallmann (f. 1963) stiftede først bekendtskab med tysk vin gennem jobbet på det Dansk-Tyske Handelskammer i begyndelsen af 90’erne. Interessen voksede, og i 2002 oprettede han hjemmesiden www.tyskvin.dk.
Han afviser ikke, at han en dag kunne finde på at sælge vin via denne hjemmeside, men i dag drejer det sig udelukkende om at formidle informationer om tysk vin og Tyskland i det hele taget. Aktuelle informationer udsender han i dag gennem Tyskvin.dk’s facebookside.
Harro Hallmann er overbevist om, at langt flere danskere ville nyde de tyske vine, hvis blot de ville prøve at smage på dem, så det slår han et kraftigt slag for gennem smagninger og foredrag.
Han holder sig ajour med udviklingen i Tyskland gennem rejser til de tyske vinregioner og deltagelse i forskellige smagninger i Tyskland.
Interessen for tysk vin og kultur går fint i spænd med Harro Hallmans daglige arbejde, idet han siden 2003 har været ansat som talsmand for det tyske mindretal i Danmark (se www.nordschleswig.dk) og også i den forbindelse arbejder for at fremme de dansk-tyske forbindelser.
Da han fik dette job, flyttede han tilbage til fødebyen Haderslev.
Adresse: Aarøsundvej 80, 6100 Haderslev, tyskvin@hallmann.dk, www.tyskvin.dk, www.facebook.com/Tyskvin.dk.


Ugens vinøse billede

Harro Hallmann, som man kan læse om i ugens Blå Bog ovenfor, har været i Norditalien, hvor han deltog i en arrangeret vintur:
- Vi besøgte blandt andet vinhuset Ca’ del Baio i Barberesco, hvor de eksperimenterer med keramikæg, skriver han.
- I æggene modner deres topvin, Asili reserva, som vi fik lov til at smage. Om det er æggets skyld er svært at sige, men vinen var under alle omstændigheder helt fantastisk.

Send endelig billeder til os!


Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.

Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:


Billede 1-26... .Billede 27-52.. .. Billede 53-76 ... Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416
Billede 417-442 Billede 443-468 Billede 469-495


489 En lille brillevæver (Ploceus ocularis) har slået sig på flasken hos Viljoensdrift Winery i Sydafrika (foto © Hans-Henrik Ibfelt).


Ugens smagte vine

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 14 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Castellblanc, Cava, Brut Nature, Spanien, lav alkohol (11,5%)

99,75 kr., pris på tilbud indtil 2. september: 79,75 kr., Skjold Burne

Til 80 kr. en rigtig god cava på økologisk dyrkede druer. Ganske fine bobler, god mousse i munden og noter af æbler og citrus - i eftersmagen lidt grape.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjerne

Cliffhanger, Riesling, Mosel, Tyskland, 2017, lav alkohol (11%)

69 kr., Gallovini

Navnet Cliffhanger henviser til, at druerne dyrkes på de stjele klipper, der rejser sig fra Moselflodens bredder. Det er en liflig og let vin med en mineralsk duft og smag af modne grønne druer. Den er dog så let, at den for nogle nok vil tangere det tyndbenede. Den vil være ideel som apéritif eller til en let salat. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjerne

Mas des Volques, Les Portes de Dieu, Vin de Cévennes IGP, Frankrig, 2017, høj alkohol (14,5%)

75 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company

En kraftig hvidvin med "fed" druesmag, markant krydring og et bittert bid, der oplagt gør den til en madvin.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Reguengo de Melgaco, Vinho Verde, Portugal, 2017, middel alkohol (13,5%)

95 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company

Flot, krydret og kompleks madvin på druerne Alvarinho, Moncão og Melgaco. Vinen har en kraftig druesmag, frisk syre og en lang eftersmag.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Armason, La Bollina, Monferrato DOC, Italien, 2017, middel alkohol (13,5%)

119 kr., pris ved 6 flasker: 99 kr., AndrupVin.dk

Der er kvæde og papaya over duften af denne lækre hvidvin. Smagen er tør, fed, cremet og med strejf af grønne druer og citrusskal. Nyd den fx til stegt laks.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Pfaffl, R & A Pfaffl, Grüner Veltliner, Weinvirtel, Zeisen, Østrig, 2017, lav alkohol (12,5%)

119,75 kr., pris på tilbud indtil 2. september: 89,75 kr., Skjold Burne

Frisk hvidvin med en lille perle på tungen. Den har en let cremet smag med krydrede noter af bl.a. pære. Flasken har et elegant skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Pfaffl, R & A Pfaffl, Grüner Veltliner, Niederösterreich, Østrig, 2017, lav alkohol (12%)

139,75 kr., på tilbud indtil 2. september: 109,75 kr., Skjold Burne

Grüner Veltliner er en dejlig drue, og i denne hvidvin folder den sig optimalt ud. Vinen dufter af friske grønne druer og mirabeller og smager elegant og aromatisk med noter af meloner og lyse blommer. Eftersmagen holder længe i munden. En vin til fisk og skaldyr. Flasken har skruelåg.

Rosévin

stjernestjernestjernestjerne

Pasas Sonrosado, Hammeken Cellars, Monastrell, Jumilla, Spanien, 2017, middel alkohol (13,5%)

64,95 kr., på tilbud indtil16. august: 40 kr., Kvickly

Pæn og enkel rosévin, læskende og med krydrede noter. En udpræget madvin. Tilbudsprisen er attraktiv, og flasken har skruelåg.

Rødvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

El Campeador, Artiga Fustel, Jumilla, Reserva, Spanien, 2012, høj alkohol (14,5%)

69,95 kr., pris ved 6 flasker: 58 kr., AndrupVin.dk

TIl prisen 58 kr. er denne rødvin på druerne Monastrell (90%) og Tempranillo lidt af et fund. Det er en kompleks og harmonisk vin med fyldig frugt og noter af tjære, mokka og vanille fra to år på små egetræsfade.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Milton Park, Thorn-Clarke Winery, Shiraz, Barossa Valley, South Australia, Australien, 2015, middel alkohol (14%)

99,75 kr., pris på tilbud hele august: 79,75 kr., Skjold Burne

Vellavet rødvin med en afrundet, frugtagtig smag, god krydring og fint integrerede fadnoter. En meget anvendelig vin. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Spigulus Winemaker's Collection, Nero di Troia IGT, Puglia, Italien, 2016, middel alkohol (14%)

109 kr., pris ved 6 flasker: 89,95 kr., Jysk Vin

En flot rødvin lavet på Puglias lokale drue Nero di Troia - der er den tredje mest udbredte rødvinsdrue i det syditalienske vinområde. Den dufter af sveskeblomme og har en fyldig og kraftig smag med moden frugt, masser af krydderier, en anelse syre og et tilpas tanninbid. Vinen er navngivet efter en berømt gladiator i oldtidens Rom, Spigulus, netop fordi den er muskuløs og fuld af kraft og saft. Det er i øvrigt den danske vinmager Peter Vinding-Diers, der har udvalgt de fade med Nero di Troia, som er blevet blandet til den endelige vin.

stjernestjernestjerne

Sassarello, Campo al Lecci, Toscano IGT, Italien, 2010, middel alkohol (13,5%)

139 kr., pris på tilbud indtil 15. august: 69,50 kr. ved 2 flasker, Irma

Venlig spagetti-rødvin på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese. Den er otte år gammel og går ikke på krykker, men ungdommens vår ligger år tilbage.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Xestal, Gancedo, Mencia, Bierzo, Spanien, 2010, høj alkohol (14,5%)

199 kr., pris på tilbud 22.oktober - 11.november ved 6 flasker: 79,95 kr., Megavin.dk / Kvickly Odder

Flot rødvin, otte år gammel og helt på toppen. Simpelt hen en lækker vin. Der er masser af frugt, mørke kirsebær, brombær, en fin krydring, bløde tanniner og vanille fra tolv måneder på franske fade. Med udbudsprisen er der fuld valuta for pengene.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Villa Annaberta, Amarone, Italien, 2015, høj alkohol (15%)

229 kr., på tilbud indtil 16. august: 139 kr., SuperBrugsen

Den rødvin er til den søde side, men sådan er Amaroner jo. Den har en lækker sødme hen over den bløde bærfrugt med noter af kirsebær. Dertil fint krydderi. 15%, men ikke nogen spritkant.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen