.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Aage Lundager (f. 1958) har interesseret sig for vin lige siden gymnasietiden, hvor han havde et job i den lokale brugsforening. Hans interesse medførte, at han hurtigt fik ansvaret for forretningens vinafdeling, og derefter fulgte vinrejser til Sydtyskland, frem for alt til Pfalz. På hjemvejen var bilen altid fyldt til bristepunktet med vin, hvilket endte med at blive startskuddet til Aage Lundagers første garage-import.
  Den entusiastiske vinmand havde længe haft en drøm om at åbne egen vinbutik. Og en ren tilfældighed gjorde, at drømmen blev realiseret.
  Aage Lundager havde bestilt en udgravning til en lille privat vinkælder i den ældre gård, hvor han bor. Men firmaet, der skulle grave hullet, ankom med en kæmpestor gravemaskine, og det endte med, at der blev gravet en 120 kvadratmeter stor kælder. Højelse Vinkælder var født.
  I dag byder vinforretningen på kvalitetsvine fra Frankrig, Italien, Australien, New Zealand, Chile og Argentina samt vinsmagninger, der afholdes med jævne mellemrum.
  Vinimporten og butikken drives på hobbybasis, da Aage Lundager stadig har sit faste job i bankverdenen i Nordea Markets. Derudover er der også gårdens 35 hektar landbrugsjord samt femten kvæg at se til.
  Den sparsomme fritid nyder han sammen med sin kone Lena og børnene Pernille, Marcus og Lasse og gerne med et godt glas vin af egen import.
  Adresse: Højelse Vinkælder, Højelsevej 23, 4623 Ll. Skensved, tlf.: 25 40 22 12, lundager@hoejelsevinkaelder.dk, www.hoejelsevinkaelder.dk.