Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

VinAvisens Blå Bog: S til Å

Hver uge vil bringer vi et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på denne side.
Klik på billedet af den person, du vil læse om.
Her er links til de øvrige bogstaver i alfabetet: .... Fra A til G .... Fra H til K .... Fra L til R.

Philip Sager er aministrerende direktør hos Maxxium Danmark, og siden marts 2004 har direktørposten også omfattet Maxxiums afdelinger i resten af Skandinavien..

Remi Sahner har været regnskabschef hos H.J. Hansen Vin. I dag er han salgschef hos Løgismose Vin for B2B og Horeca på Fyn & Jylland..

Annai Salazar er flyttet fra Mexico til Danmark. Hun er uddannet som fødevareingeniør og har taget en international kandidatuddannelse inden for vin og vindyrkning. I dag er hun ansat som projektlider hos vinfirmaet OM Nielsen Vinimport..

Søren Salling sagde i 1999 farvel til lærerjobbet for at hellige sig vinens verden med egen vinforretning i Kolding. I dag har virksomheden udviklet sig til et familieforetagende..

Jan Samsing er oprindelig uddannet slagtermester og efter en lang karriere i fødevarebranchen er han i dag salgschef hos Philipson Wine..

Peter Schaltz overtog i 2005 Østjysk Vinforsyning efter sine første 24 år i vinbranchen, hvor han havde været leder i vinfirmaerne Peter F. Heering, Vingaarden og V&S Group..

Kirsten Schaumburg står i spidsen for DAWS (Danish American Wine Society), der med viden, dygtighed og engagement udbreder kendskabet til nordamerikanske vine..

Tore Scheel er uddannet hos H.J. Hansen og har haft sit virke hos Østjysk Vinforsyning, Philipson Wine og Vinens Verden i Odense. Siden 2012 har han virket som selvstændig vinkonsulent..

Iakob Schjerbeck skabte i 1993 sammen med sin fætter, Stephan, Bordeauxs mindste vinbutik, Cousin & Cie (Fætter og Kompagni). I dag laver han sin egen vin..

Morten Schnefeld er kaptajn i hæren. Sideløbende med den militære karriere har han oprettet sin egen vinforretning i Aalborg under navnet Vigneron Wine Company..

Xenia Theodotou Schneider er sommelier og vinskribent med fast adresse i Frankrig. Fra eget firma arbejder hun med at introducere franske og cypriotiske vine på det danske marked..

Lotte Schou er den, der sætter Slovenien på det danske vinkort. I 1999 grundlagde hun firmaet Schou Vin Import med det formål at udbrede kendskabet til slovensk vin i Danmark..

Yann Schÿler er bestyrelsesformand og direktør i det gamle familiefirma Schröder & Schÿler i Bordeaux. Han er franskmand – og mere eller mindre opdraget som dansker..

Kåre Selvejer grundlagde i 1993 - sammen med Peter Thuesen - det unge og succesrige firma Vinens Verden i Odense. Det har nogle af landets laveste omkostninger pr. solgt flaske..

Peter Sick har siden 1990 for Gobi’s store vinsalg, dels gennem egne supermarkeder, dels gennem grossistfirmaet "Købmandsvin". Gobi iomporterer selv cirka 75 procent af sine vine..

Helge M.L. Sidor er manden bag Fransk Dansk Kompagni - og manden, der sælger sine franske vine på en meget speciel måde. Han optræder som "vinsmagnings-entertainer"..

Christina da Silva har både danske og portugisiske rødder og ejer sammen med sin mand virksomheden Adelino, som har portugisiske vine og delikatesser samt keramik på hylderne..

Fabio Simoncini er den italienske kemiker, der i 1989 gik i gang med at importere sit hjemlands vine og delikatesser. Det skulle være med fokus på økologien, der er en af hans kæpheste..

Peter Sisseck er den danske vinmager, der med sin vin Dominio de Pingus blev berømt i vinens verden. Han arbejder i dag fortsat i Ribera del Duero i Nordspanien..

Jens Simonsen har i mange år arbejdet i diverse vinfirmaer. I dag virker han som selvstændig vinkonsulent og brandmanager for en række italienske topproducenter..

Mads Stensgaard startede sin vinøse karriere som produktchef hos Vingaarden i Odense. I 2008 sprang han til som køber, da den gamle vinforretning Kjær & Sommerfeldt blev sat til salg..

Flemming Stoltze blev som søn af vinhandler Orla V. Nielsen født ind i vinbranchen. Han blev uddannet vinhandler og leder i dag faderens vinforretning, Frederiksberg Vinimport..

Thomas Sønderby Sivholm fik job på et vinslot i Bordeaux og blev grebet af vinens verden. I dag er han partner i Østjysk Vinforsyning, hvor han står for det daglige indkøb og marketing..

Erik Skovenborg er som læge en af vinens bedste advokater. I en vægtig bog fremlægger han bogstaveligt talt alt, hvad der er værd at vide om emnet vin, alkohol og sygdom..

Jens Skovgaard er manden bag vinfirmaet Skovgaard Vine i Slagelse, hvor vægten ligger på både italienske og oversøiske vine. Kunderne omfatter såvel private som erhvervslivet..

Malene Smidt Hertz er Danmarks første kvindelige vinkyper. Siden 2006 har hun været selvstændig og driver virksomheden Rundt om Vin, ligesom hun er medejer af Vinuddannelser.dk..

Niklaus B. Sonne er HD i finansiering. I 2001 grundlagde han investeringsfirmaet Multi-Invest Danmark og året efter VinInvest, hvori investorerne opbevarer deres vine i krigsbunkere på Østerbro..

Dorte Sonnenborg er uddannet tjener og markedsøkonom og i dag marketingchef og HR ansvarlig hos Laudrup Vin & Gastronomi. Desuden indgår hun i firmaets ledelsesteam..

Anders Sørensen har sammen med sin bror Boile Sørensen grundlagt vinfirmaet Vinkrogen i Silkeborg. Sideløbende arbejder han som chefoptiker..

Klaus Laudrup Spliid har i en længere årrække været tilknyttet den danske vinbranche som it-konsulent med sin program Visma Business, specielt udviklet til vin- og spiritusbranchen..

Bjørn Standhart slog i 1996 dørene op for vinfirmaet International Business Partners, hvor han i dag markedsfører såvel tyske som franske og italienske vine under navnet Epicur..

Erik Stefansen, der står for Arnakke Vinimport, er specialist, når det gælder australske vine. Men franske og italienske vine er der også plads til på hylderne..

Lene Stentoft grundlagde Liber Vin i sit rækkehus, men der blev hurtigt for trangt. Så hun og hendes mand købte et nedlagt landbrug og forvandlede stalden til vinforretning...
.

Margarita Noguer Storgaard stammer fra Barcelona og har i dag ansvaret for PR inden for vin og gastronomi hos den Spanske Ambassades Handelsafdeling.Anne-Mette Storm er uddannet forskningslaborant med speciale i molekylærbiologi, men har siden 2018 drevet sit eget firma, AM Vinimport, der importerer vin fra Østeuropa og især fra Bulgarien..

.

Nils Stormby var læge, vinelsker, svensker og en frihedskæmper i kampen mod det svenske Systembolag. Som en provokation åbnede han vinbutikken Systembolaget i København.

Søren Strunge er uddannet tjener. I dag er han den ene ejer af VineKole, et lille firma med vinskole-rejser til forskellige europæiske vindistrikter..

Leif Huitfeldt Svendsen har været med til at grundlægge Dansk Sommelier Forening og er i dag en del af ledelsen i café Europa1989 med ansvar for rekruttering, PR og serviceudvikling..

Flemming Voss har gjort amerikanske vine til sit speciale. Vinene som stammer fra en lang række forskellige amerikanske stater, sælger han via sit eget vinimportfirma, AmericanWineCorner..

Per Westphal Stryger har to drømmejobs, siger han selv – som luftkaptajn og vinhandler. Hos Cimber Air og i importfirmaet Vinum Bonum i Sønderborg..

Svend Stysiek har som handelsuddannet arbejdet inden for flere forskellige brancher, men for 25 år siden blev det én gang for alle vinbranchen, der løb af med sejren..

Daniel Stærmose har ansvaret for salget af vin i Allied Domecq’s danske afdeling - eller for at bruge firmaets lidet mundrette navn, Allied Domecq Spirits & Wine Danmark A/S..

.

Bjarne Sundby har siden 1978 været tilknyttet Erik Sørensen Vin, hvor han i dag betjener forretningens store kundekreds. Siden 2002 har han udgjort den ene halvdel af virksomhedens direktion.


Søren Svenningesen tabte sit hjerte til Mallorca, hvor han efter mange år som iværksætter og investor i dag driver sin egen vingård, Bodega BiniVista..

Michael Søe er tjener og sommelier med flere års erfaring i restaurant-verdenen. Siden 2017 har han haft ansvaret som salgschef hos VinConnaction..

Erling Søgaard er administrerende direktør for den 168 år gamle H.J. Hansen Vinhandel i Odense, der er inde i en kraftig udvikling med afdelinger i København, Århus og Aalborg..

Anders Søkjaer har som ejer af speditionsfirmaet WHTS specialiseret sig i transport af vin og spiritus og gjort firmaet til et af Danmarks største på området..

Christian Søndergaard er en af de mange, der startede i en garage - som blev større og større og større. I dag er han direktør for vinfirmaet "Jysk Vin - det gode glas" i Randers..

Frank Søndergaard kommer fra en vinøs familie. Det var hans forældre, Karsten og Anna Marie Søndergaard, der i tidernes morgen grundlagde vinfirmaet Amka i Randers..

Karsten Søndergaard og hans kone, Anna-Marie, startede i 1978 med at importere vine under navnet Amka - navnet dannede de af forbogstaverne i Anna-Marie og KArsten..

Peder Søndergaard er stifter og ejer af Halkær Vin i Nibe, der udelukkende importerer vin på økologisk dyrkede druer. I sortimentet er der cirka 100 vine, alle af økologisk oprindelse..

Søren Søndergaard er lægen, der berømt på sin viden om vin i "Kvit eller dobbelt". Siden har han været en meget benyttet vinskribent, rejseleder og foredragsholder..

Boile Bak Sørensen har fuldtidsjob som elektronikudvikler og driver samtidig Vinkrogen, en lille importvirksomhed med håndplukkede vine, sammen med sin bror, Anders Bak Sørensen..

Christian L. Sørensen blev i 2005 medejer af vinfirma VIN etc. og har siden da været primus motor i udviklingen af firmaets internetbutik med kvalitetsvine fra mange lande..

Jan Sørensen er medejer af Erik Sørensens Vinhandel, grundlagt af hans far. Her tager han sig af indkøb, vinaviser og det fyldige katalog, som han har redigeret i 30 år..

Ole Sørensen grundlagde efter en lang række år som formand for CSC-Danmarks vinklub sit eget vinfirma, Emilie Vin, der er specialist i vine på økologisk dyrkede druer..

Torben Møller Sørensens vinfirma, Vinkyperens Vinkurser, handler ikke med vin, men med viden om vin i form af vinrejser samt kurser for såvel vinbranchen som lægfolk..

Angela de la Rosa Tanco er ildsjælen i propagandaen for spansk vin i Danmark, og hun har sin del af æren for, at Spaniens markedsandel for bordvin er steget markant..

Claus Tang-Holbek har interesseret sig for vin, lige siden han kom i købmandslære i 1984. I dag er han ansat hos Theis-Vine med salg til erhvervskunder som speciale.


Solveig Tange er historien om en kvinde fra Silkeborg, der endte som vinproducent i Champagne.

Peter Thomsen har siden 2007 drevet sin egen vingård, Ca'Barun, i Langhe-området i Piemonte, hvor han fremstiller cirka 8000 flasker vin årligt..


.

.

Alfredo Tesio bor i Rom og har fødderne solidt plantet i vinens verden. Han var i mange år Danmarks Radios stemme i Rom og har skrevet en række bøger om italiensk mad og vin.Thomas Thoresen har arbejdet i IT-konsulentbranchen siden 2003 og ejer i dag det medlemsbaserede vinfirma 2100Happiness på Østerbro.

.

Per Thorup startede i 2003 den internet-baserede Laura Vin Import efter i tyve år at have arbejdet i restaurantbranchen og været vinsælger i et vinfirma i Nordsjælland..

Peter Thuesen er den ene af de to succesrige mænd bag det unge firma Vinens Verden i Odense, etableret i 1994. Den anden er Kåre Selvejer, som vi senere vender tilbage til..

Christian Thøgersen sørger for spansk til både indvendig og udvendig. Han har nemlig et firma, Ki-Ma Import, der importerer såvel vin som "lingeri og undertøj til hele familien"..

Ruth Tilgaard blev i 1979 første danske vinmester og dermed den første kvinde, der markerede sig i den danske vinverden. Hun ejer Vinens Hus og står for De danske Vinrejser..

Isabel Maria Tofte stammer fra Douro-regionen i Portugal. Sammen med sin mand, Lars Tofte, driver hun firmaet VinPort, der importerer udsøgte vine og delikatesser fra Portugal..

.

David Tofterup er uddannet vinkyper, og efter flere opgaver rundt om i verden arbejder han i dag sammen med sin bror, Jonas Tofterup, i familiens spanske vinhus, Bodegas Trenza.


Jonas Tofterup blev i 2019 Danmarks første Master of Wine. I dag arbejder han sammen med sin bror, David Tofterup i familiens spanske vinhus, Bodegas Trenza..

Helene Trap har en uddannelse som erhvervssproglig korrespondent i bagagen og har siden 1998 drevet Cort Trap Vin-import. Firmaet lukkede 1. september 2010..

Cort Trap var en af provinsens markante vinfolk med en fornem vinhandel i Fredericia. Sammen med andre vinhandlere startede han Quality Wine Importers, Q-gruppen..

Ole Troelsø er oprindelig kok, men blev siden journalist og skriver i dag om vin i dagbladet Børsen. Han er specialist i sydafrikansk vin og har skrevet en bog om dette emne..

Michael Twide har haft egen vinforretning i Barcelona. I 2011 slog han dørene op for vinbutikken La Etiqueta i Skibby, hvor der udelukkende handles med spanske vine....

Hans Otto Vanting er egentlig skolelærer, men i 80'erne fangede vinen ham, da han fulgte et vinkursus, og i dag står han for vinfirmaet Vinotto - med tryk på næstsidste stavelse, siger han..

Anni Vestergaard er oprindelig væksthusgartner, men har altid været en rigtig ”vin-pige”. I dag driver hun vinfirmaet TSVinovation..

Birger Vejrum står for Det lille Enoteca i Ringsted. Han har specialiseret sig i import af italienske vine og gør en stor indsats for disses udbredelse ikke mindst i Ringsted og omegn..

Morten Vilsbæk er journalist og ansat hos Fyens Stiftstidende. Fra jobbet som kriminalreporter gik turen videre til erhvervsredaktionen og dernæst til kulturredaktionen, hvor han blandt andet står for vinstoffet..

René Vinding er uddannet iværksætter og har arbejdet i restaurantbranchen. I 2003 slog han dørene op for vinfirmaet VinDarnmark sammen med kammeraten Martin Tønnesen..

Hans Vinding-Diers er flasket op med vin som søn af Peter Vinding-Diers. Han arbejder i dag i flere lande som "flyvende vinmager", først og fremmest i Italien og Argentina..

Peter Vinding-Diers har som dansker opnået virkelig berømmelse i vinens verden gennem sit revolutionerende arbejde med gær. Han arbejder i dag med vin i flere lande..

Rasmus Brøndholt Visby har været selvstændig inden for IT-branchen, indtil hans store vininteresse i 2012 førte til grundlæggelsen af webfirmaet Flaskeposten.dk og en uddannelse som sommelier på Vinakademiet..

Lene Voller begyndte sin vinøse karriere som sekretær for kædechefen i forretningskæden Vinstokken. I 2007 åbnede hun Vingalleriet.com, hvor hun sælger både vin og kunst..

Tim Vollerslev har en lang karriere inden for vinens verden og blev landskendt med sine gode vinråd på TV2's "Go' Morgen Danmark". I dag driver han sit eget vin-rådgivningsfirma..

Nana Wad er uddannet akademiøkonom i kommunikation og sommelier. Hun har drevet tre cafeer i København, har været Sales & PR Manager hos Kjær & Sommerfeldt, og er i dag delejer af Victoria Vine..

Carl Erik Wandel, der er vokset op i en gammel vindhandlerfamilie, driver sammen med Jens Helmbæk deres fælles firma Vintappergaarden A/S med vine fra flere interessante huse..

.

Oscar Wandel er femte generation i en af Danmarks ældste vinfamilier. I dag driver han sammen med hustruen Lise vinfirmaet Wandel Wine World i det franske Mâcon.


Peter Wedelheim er uddannet merkonom i markedsføring og har en fortid i dagligvarebranchen. I dag er han administrerene direktør hos Philipson Wine..

Rune Weischer står for vinfirmaet Karakteristica Wine, der både importerer vin, laver vurderingsopgaver og i vid udstrækning stadig står for afholdelsen af vinauktionerne hos Lauritz.com..

Christiane Wennerberg driver sammen med sin mand, Michael, garagefirmaet MacWine, hvis formål at opspore mindre vinhuse med vine at høj kvalitet og til rimelige priser..

Michael Wennerberg driver sammen med sin hustru, Christiane, garagefirmaet MacWine, hvis formål at opspore mindre vinhuse med vine at høj kvalitet og til rimelige priser..

Laura West har læst vinavl og ønologi, og da Danmark jo ikke har nogen vinproduktion, som en højtuddannet vintekniker kan boltre sig i, har hun gjort den store vinverden til sit domæne..

Tommy Weston er uddannet speditør og har en bachelor i ledelse. I dag er han direktør for de internationale aktiviteter i det store transport- og logistikselskab, Bech-Hansen & Studsgaard..

Søren Wichers var kædechef i Skjold Burne, hvor han havde ansvaret for blandt andet vinsortiment, kampagneplanlægning og udvikling af vinkædens koncept..

Claus Wilms slog i 1997 dørene op for Det Danske Vinkompagni – et importfirma, der siden har haft vokseværk og i dag beskæftiger seks medarbejdere. Firmaet sælger til erhvervslivet og Horeca..

Peter Winding begyndte som læge og freelance-vinskribent - og endte som vinskribent og freelance-læge. Sammen med hustruen Elsebeth Lohfert grundlagde han "Vinbladet" i 1992..

Thomas Winther ejer Vinkunsten i København, en forretning, hvor der udelukkende handles med sydafrikanske vine fra udvalgte og ofte små producenter..

Søren Randbøll Wolff er uddannet journalist, har arbejder for avisen Bornholmeren og har ligeledes været freelancer, før han slog dørene op for sin egen vinforretning på Bornholm..

Peter Work er født og opvokset i Danmark, men bor i dag i Californien, hvor han siden 2001 har haft sit eget vinhus, Ampelos Cellars, nord for Santa Barbara..

Morten Wulff har en fortid som musikproducer. Siden 2014 har han drevet sin egen vinforretning, og i 2016 åbnede han Danmarks første sherrybar..

Eduardo Zurita kom til Danmark fra Spanien i 1985. I dag er han ansat hos Laudrup Vin & Gastronomi, hvor han blandt andet har ansvaret for importen af spanske kvalitetsvine..
.
.

Henrik Yde-Andersen har som sommelier markeret sig. Dels gennem ledende jobs i restauranter, dels gennem sin deltagelse i mesterskaber.


Michael Øuleé har det meste af sit liv arbejdet inden for detailhandelen hos Coop, og har i dag job som Brand Manager hos Østjysk Vinforsyning..

Jes Øksnebjerg er brandmanden, der blev fanget af vinens fascinerende verden og blev garageimportør. Han grundlagde firmaet Øksnebjerg & Co. og er samtidig en flittig foredragsholder..

Troels V. Østergaard og hans importfirma, "Godsets Vin", handler kun med vine på økologisk dyrkede druer. Han er magister i geologi, men begyndte tidligt med økologien..

Mikael Aagaard har en lang karriere bag sig i den danske vinverden. Siden 2021 har han været ansat hos Glud Vin med ansvar for salget i Sydøstsjælland og på Bornholm.