Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Peter Schaltz  Peter Schaltz (f. 1950), der i 2005 overtog Østjysk Vinforsyning, faldt for vinen i Paris. Efter sin Niels Brock-eksamen i 1972 havde han planlagt en længere udlandsrejse med Australien som slutmål, men nåede kun til Paris. Her levede han livet, indtil pengekassen var tom – blandt andet på grund af venskabet med de store franske vine, et venskab, der har bestået lige siden.
  I december 1981 debuterede han i vinbranchen som salgschef i spiritusafdelingen i Peter F. Heering i Dalby. Fire år efter blev han udnævnt til salgsdirektør for de samlede aktiviteter og påbegyndte en tiltrængt restrukturering af salgsorganisationerne.
  I 1990 blev virksomheden solgt til Danisco, og da de nye ejere og Peter Schaltz ikke var enige om, hvordan en god dansk virksomhed skulle organiseres, valgte Peter Schaltz at forlade virksomheden – og var så heldig at blive tilbudt et job som direktør i Vingaarden i Odense. Her var man væsentligt mere lydhør over for hans tanker og ideer, og op gennem 90'erne blev Vingaarden udviklet til en meget spændende virksomhed.
  I 1999 blev Peter Schaltz udnævnt til administrerende direktør. I foråret 2001 kom det svenske Vin & Sprit ind som ejer, og i 2004 blev Peter Schaltz udnævnt til Vice President i V&S Wine Group med domicil i Stockholm.
  I sommeren 2005 slog Peter Schaltz en stor koldbøtte, da han besluttede sig til at forlade V&S og foretage et "management buy out" af Østjysk Vinforsyning. Denne virksomhed, der blev stiftet af Knud Kjellerup i 1977, var allerede i 2002 blevet opkøbt af V&S. Det var således anden gang, Peter Schaltz overtog virksomheden.
  Østjysk Vinforsyning beskæftiger cirka 65 medarbejdere og omsætter for cirka 130 mio. kr. Ud over leverandørforholdet til kæden Vignoble leverer Østjysk Vinforsyning til restauranter over hele landet.
  Kernen er en række meget kompetente medarbejdere, et sortiment sammensat fra topproducenter fra hele verden samt en loyal kundekreds.
  Privat bor Peter Schaltz i en lejlighed på havnen i Nyborg sammen med hustruen Dorthe, der er sygeplejerske hos en praktiserende læge. Parret har to børn, Anne Mette, 23, der er startet i firmaet og Martin, 21.
  Når tiden tillader det, spiller han bridge og meget gerne på eliteniveau – i alt har han 34 DM-titler. Han har vundet NM og EM, deltaget ved OL og VM samt spillet næsten 500 landskampe, i de sidste godt ti år primært med Dorthe som makker.
  Han holder også meget af at lave god mad og sammensætte måltidet med den rigtige vin. Og skal han have sved på panden, spille han tennis og "småjogger".
  Adresse: Østjysk Vinforsyning, Navervej 21, 8382 Hinnerup, e-mail: ps@vinforsyning.dk, www.vinforsyning.dk og www.vignoble.dk.