Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Om VinAvisenVinAvisen henvender sig til alle, der er interesserede i nyheder fra vinens verden, og som gerne vil følge med.
VinAvisen bringer hver mandag året rundt aktuelt nyt fra ind- og udland og videregiver samtidig nyttig vinviden.
VinAvisen har det store overblik over markedet. Vi kommenterer udviklingen og fortæller om nye trends.
VinAvisen har egne smagninger og fortæller hver uge om udvalgte vine, der er værd at drikke.
VinAvisen er en "gratis-omdelt avis" og derfor i høj grad åben for banner-annoncer. Men redaktionen er naturligvis uafhængig af annoncørerne.
VinAvisen er under konstant udvikling, og vi modtager meget gerne ønsker og gode ideer fra læserne – på info@vinavisen.dk.Mariette Tiedemann er VinAvisens udgiver og ansvarshavende chefredaktør. Hun har i de sidste 30 år beskæftiget sig med vin og har rejst vinens verden tynd - fra Frankrig og Italien til Chile og Sydafrika.
I fjorten år ejede hun sammen med sin mand Krogs Fiskerestaurant, hvor hun blandt andet var med til at udvælge de vine, der skulle på vinkortet. Og siden 2004 har hun deltaget i redaktionen af VinAvisen, ligesom hun har skrevet om vin i flere trykte medier og har været fast vinskribent for månedsmagasinet Mad & Venner. I 2008 udgav hun vinbogen ”Vin for Begyndere” hos Onlibri.dk - en bog, der nu er lagt ind på en særlig side i VinAvisen. Derudover har hun holdt flere vinforedrag i FOF-regi.
Hun har også udgivet fem bøger om antikviteter og loppefund hos forlagene Sesam, Aschehoug og Gyldendal, ligesom hun i perioder fungerer som oversætter af bøger om kunst og indretning.
Mariette er mag,art. i kunsthistorie og tilknyttet Davids Samling i København som omviser.
Nedenfor kommer et par ord om hendes far, der var med til at grundlægge VinAvisen for mere end 20 år siden. Han bidrog aktivt til avisen indtil kort før sin død i oktober 2020.
Anker Tiedemann (1930-2020) grundlagde VinAvisen i 1998 sammen med Flemming Hvelplund. Han havde da allerede siden 1978 skrevet om vin, dels i "Alt om MAD", som han var chefredaktør af, dels igennem mange år i Bo Bedre – som han sammen med forlæggeren Palle Fogtdal grundlagde i 1961 og redigerede i sytten år.
Anker har desuden skrevet tre bøger om vin, først og fremmest "Vinens forunderlige verden", der solgte i 32.000 eksemplarer. I de senere år af sit liv fik han udgivet fem bøger om matematik.
I 2008 solgte Flemming og Anker VinAvisen til Mariette, men Anker var stadig i højeste grad leverandør af stof til den ugentlige avis. Han deltog blandt andet i vinrejser og stod for de ugentlige vinsmagninger.