Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Christian Thøgersen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Christian Thøgersen (f. 1943) har siden 2001 udlevet sin drøm om at præsentere danske vinelskere for nogle af Spaniens talrige vinøse skønheder. Vineventyret begyndte som en naturlig forlængelse af den import af spansk lingeri og undertøj, som han startede i 1994, og den gastronomiske afdeling af ynderne fik navnet Ki-Ma Vinimport efter hans børn, Malene og Kim.
  Ud fra sloganet "spansk både indvendigt og udvendigt" blev aktiviteterne intensiveret over årene, og i dag er datteren Malene ansvarlig for undertøjet, mens faderen står for den vinmæssige del af festen.
  Uddannelsen som revisor anvender han som et supplement til vinimporten, der andrager stadigt større dele af både hans og resten af familiens opmærksomhed. Mere end 100 spanske vine fra femten forskellige appellationer præsenterer sig i dag fra virksomhedens hjemmeside.
  I 2007 besluttede Christian Thøgersen at omdøbe og relancere vinfirmaet under det mere passende navn SpanskeVine, som unægteligt signalerer sit fokus med større tydelighed, end Ki-Ma Vinimport gjorde.
  Med en velfungerende internetbutik og et udvidet sortiment går tiden med at konsolidere forretningen, og Christian Thøgersen er en hyppig deltager i vinmesser og udstillinger i ind- og udland – altid på jagt efter den næste spændende producent. Han har allerede berømte navne som Elias Mora, José Pariente, Losada Vinos de Finca og cava-ekvilibristen Raventós Rosell i stald, og vinene får jævnligt topkarakterer, både i VinAvisen og i diverse internationale vinmedier.
  Privat bor Christian Thøgersen sammen med hustruen Jette på samme adresse som lageret, og den sparsomme fritid bruger han til at besøge de spanske leverandører inden for både undertøj og vin.
  Adresse: SpanskeVine, Strandengen 1, Skuldelev, 4050 Skibby, tlf. 47 52 02 89, e-mail: info@spanskevine.dk, web: www.spanskevine.dk. (Opdateret 2011).