Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Svenningsen  Søren Svenningsen (f. 1965) er iværksætter og investor. For 40 år siden tabte han sit hjerte til Mallorca og har gennem årene hyppigt besøgt den spanske ø. Og i 2017 blev hans drøm om egen vingård på øen til virkelighed med Bodega BiniVista. Det blev samtidig startskuddet til et af de største vineventyr nogensinde, som en dansker har bygget op fra grunden.
  Siden 2018 er der plantet knapt 30 hektar vinstokke, og har opført en topmoderne vingård på mere end 3000 m2 med kapacitet til produktion af 200.000 flasker vin. I 2023 vil der blive tappet cirka 50.000 flasker vin årgang 2022. Vinene sælges udelukkende via Bodega BiniVistas medlemsklub, hvis medlemmer - ud over hvert år at modtage 7 forskellige vine (42 flasker) - også vil få mulighed for at være del af hverdagen på vingården, følge vinproduktionen på tætteste hold, deltage i et vinmager-program osv. Herudover laves aktiviteter inden for kunst, cykling og mad.
  Søren Svenningsen er tidligere advokat hos Gorrissen & Federspiel med speciale i erhvervs-, skatte- og selskabsret. Han stoppede dog sit aktive virke som advokat allerede i 1995 og stiftede Dansk Flaskegenbrug A/S, som var markedsførende i Danmark inden for indsamling, håndtering og salg af glas og flasker til genbrug og genanvendelse. I 2019 solgte han sine aktiviteter.
  Ud over at investere i en række virksomheder, herunder Mermaid A/S (hard- og software og digital skiltning), Mermaid Care A/S (medico-udstyr) og Euroinvestor A/S (finansportal) var han også direktør i Bodegas Mariscal A/S, et vinimportfirma med speciale i spanske vine, og har tidligere ejet vinforretningen Vindepotet, som han solgte i år 2000. Han har i øvrigt også ejet et professionelt cykelhold under navnene Team GLS og Team Capinordic.
  Da Søren Svenningsen startede Bodega BiniVista i 2016, havde han ikke noget dybdegående kendskab til vin - og slet ikke til vinfremstilling. Derfor har han tilegne sig viden, og han har blandt andet gennemført den internationale vinuddannelse WSET.
  Opbygning af et koncept og en vingård af den størrelse er Søren Svenningsens største investering til dags dato, og den er naturligvis også forbundet med en vis risiko. Det er dog ikke noget, han tænker på til daglig. Han tror fuldt og fast på projektet og har stor tillid til teamet bag det, der blandt andet består af den dygtige vinmager, Julia-Nora Lorenzen.
  Adresse: Biniali, Sencelles, Mallorca, tlf.: (+45) 31 23 30 90, e-mail: info@binivista.com, www.binivista.com. (Opdateret 2023).