Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Christina da Silva  Christina da Silva (f. 1972) har altid haft smag for god vin. Hendes far er fra Portugal, og hun har derfor været vant til at rejse meget i portvinens hjemland.
  Med rødderne solidt plantet i både Nordjylland og Portugal beskriver Christina da Silva sig selv som et gadekryds. Identiteten er meget blandet, men interessen for portvin og Portugal kan hun ikke benægte.
  Oprindelig havde hun ikke tænkt sig, at vin skulle være hendes levevej. Hun uddannede sig til grafisk designer, og har siden da arbejdet mange år inden for denne branche. Derudover har hun også rejst som rejseleder i Portugal.
  Det var først på en rejse til Portugal for tyve år siden sammen med hendes mand, Jesper, at muligheden om at arbejde med vin kom på tale. Efter en god middag, insisterede hun på, at de skulle have et glas portvin, og her fik også hendes mand smag for den portugisiske sag. For hende havde vinen og delikatesserne altid "bare været der", men da hun så landet gennem sin mands øjne, blev opmærksomheden skærpet.
  De gik fra at importere en lille smule keramik til sig selv, til at supplere med vin til venner og familie. Stille og roligt gik interessen fra at være en hobby til at være et fuldtidsjob, og fra og med 2008 har Christina da Silva haft egen import af vin m.m.
  Den fælles passion har siden udviklet sig til virksomheden Adelino, som har portugisiske vine og delikatesser samt keramik på hylderne.
  Adelino sælger produkterne via butikken i Aalborg og online. Derudover sælges der også engros til danske specialvarebutikker, vinbutikker og cafeer. *Christina da Silva går op i at sælge produkter af god kvalitet til fair priser. Ofte knytter der sig en god historie til produkterne, som hun med glæde fortæller, hvis man spørger hende.
  Fritiden er sparsom, men når den melder sig, bliver den brugt på venner, kunst og familien, der ud over Jesper består af deres fire børn, Olivia på 12, Luna på 17, Isabella på 21 og Oscar på 21 år. Børnene er allerede nu i gang med at udvikle en interesse for vin, og selvom de alle ikke er gamle nok til at drikke den, vil de gerne høre mor og far fortælle om de forskellige vine.
  Adresse: Adelino, Danmarksgade 66, 9000 Aalborg, tlf.: 22 99 15 15, e-mail: christina@adelino.dk, www.adelino.dk. (Opdateret 2023).