Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bjarne Sundby

  Bjarne Sundby (f. 1952) begyndte at interessere sig for vin, allerede da han gik i gymnasiet i Bagsværd. I sin fritid tjente han lidt lommepenge som medhjælper i vinafdelingen i den lokale Irma, og en stor del af pengene blev formøblet hos Erik Sørensen Vin – det var dengang, man kunne få en flaske Château Montrose 1971 for 32,95 kr.
  Men Bjarne Sundby nøjedes ikke med at købe vin hos Erik Sørensen – i 1978 blev han ansat hos samme, og lige siden har han haft sin gang i vinfirmaet.
  Da afdøde vinhandler Erik Sørensen i 1979 købte det gamle mejeri i Hesselrød for at bruge det som lager, foreslog Bjarne Sundby, at lokalerne også blev brugt som rammerne om en efterårssmagning af de nye Bordeauxvine på markedet. Erik Sørensen var skeptisk over for den unge medarbejders forslag – lige indtil den første smagning blev afholdt et år senere, og der kom næsten 500 besøgende.
  Efterårssmagningen var i mange år en fast tradition i vinhandelen, men smagningen i 2017, der var nummer 38 siden den første i 1980 er nu historie og al fokus er nu rettet på et andet af Bjarne Sundbys initiativer, vinfestivalen i april, hvor vinproducenterne selv møder op og præsenterer deres vine.
  I dag servicerer Bjarne Sundby sin store kundekreds fra hovedkvarteret i Hesselrød uden for Kokkedal, samtidig med at han varetager en række marketingsopgaver og er medbestemmende i udvælgelsen af det omfattende sortiment.
  I fritiden dyrkes hjemmelivet med hustruen Anne og deres to voksne børn, Emilie på 34 år og Simon på 30 år. Koncerter, teater, Danmarks bedste restauranter og rejser til diverse vindistrikter bliver der også tid til ind imellem.
  Adresse: Erik Sørensen Vin, Fredensborg Kongevej 57, Hesselrød, 2980 Kokkedal, tlf. direkte: 43 46 99 01, mobil: 31 12 05 73, e-mail: bs@eriksorensenvin.dk, www.eriksorensenvin.dk. (Opdateret 2018).