Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kaare Selvejer

  Kåre Selvejer (f. 1961) grundlagde og driver i dag sammen med Peter Thuesen det succesrige engrosfirma Vinens Verden i Odense.
  Drivkraften for ham er - og har altid været - en glødende interesse for vin. Ifølge ham selv gjorde denne interesse ham en overgang nærmest uudholdelig for sine omgivelser. Hvert andet ord, der kom ud af munden på ham, handlede om vin. Så der var aldrig nogen tvivl om, at det var i vinbranchen, han hørte hjemme.
  Kåre Selvejer startede sin karriere hos H.J. Hansen og arbejdede sig op fra en stilling som butiksekspedient til produkt- og marketingchef - en stilling han efter intern uro i firmaet valgte at forlade i 1993. Kursen var da sat mod Løgismose. Det blev imidlertid ikke til noget - og så var det mest nærliggende at starte for sig selv.
  Det blev til Vinens Verden, der bygger på en filosofi om at have en lille og fleksibel organisation, ligesom der er en klar målsætning om, at firmaet skal have nogle af landets laveste omkostninger pr. solgt flaske. Kvaliteten er den væsentligste forudsætning for Kåre Selvejer, men salgbarhed har også høj prioritet.
  Sammen med Peter Thuesen har han sikret Vinens Verden agenturer som Louis Jadot, Josmeyer, Duval-Leroy, Castello di Bolgheri, Cantina Terlan, Massolino og Tedeschi. Mest kendt er Vinens Verden nok for sin oversøiske portefølje, der tæller topnavne som Mitolo, Heartland, Glaetzer, Frankland Estate, Villa Maria Estate, Seghesio, Stag’s Leap og Chateau Ste. Michelle.
  Kåre Selvejer har medvirket i flere tv-udsendelser både på landsdækkende kanaler og på TV-Syd, ligesom mange kender ham fra utallige vinaftener, en aktivitet han på grund af tidspres har skåret kraftigt ned på.
  Blandt fritidsinteresserne er fotografering på et højt niveau, ligesom han er bidt af en gal flyvemaskine og er medejer af en L 29 jet, der stammer fra det russiske flyvevåben, hvor den har trænet MIG jagerpiloter. Vin er naturligvis fortsat den helt store interesse og i særdeleshed Riesling og Bourgogne. Alle disse herligheder deler Kåre Selvejer med sit livs udkårne, Gitte. Han er endvidere far til Mads og Malene, født i henholdsvis 1992 og 1996.
  Adresse: Vinens Verden A/S, Hestehaven 21E, 1. sal, 5260 Odense S, tlf.: 66 14 44 48, fax: 66 19 04 48, e-mail: kaare@wine.dk, www.wine.dk. (Opdateret 2011).