Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Margarita Noguer Storgaard  Margarita Noguer Storgaard (f. 1956) er vokset op i Barcelona i en stor familie. Efter sin studentereksamen blev hun gift med en dansk mand og flyttede til Danmark i 1975.
  Hun lærte hurtigt dansk og begyndte at læse på Handelshøjskolen i København, hvor hun blev færdig som ED (Erhvervssprogligt diplom) i dansk-spansk og korrespondent i dansk-fransk. Ved siden af studierne havde hun forskellige job, og fik også lige tre sønner.
  I 1989 blev Margarita Noguer ansat på Den Spanske Ambassades Handelsafdeling, hvor hun kunne bruge sine handelsmæssige færdigheder til glæde for såvel spanske eksportører som danske importører. Desuden var hun kontorets IT-ansvarlige.
  I flere år har hun nu været ansvarlig for afdelingen for vin og fødevarer, og mange i både Danmark og Spanien har draget nytte af hendes ekspertise og fået hjælp til at skaffe sig kontakter i vin- og fødevarebranchen. Eller de har rejst med hende i forbindelse med fødevaremesser eller lignende arrangementer. Hvert andet år står Margarita Noguer for præsentationen af nye spanske vinfirmaer på Børsen i København under titlen ”New Wines From Spain”.
  Fra oktober i år har hun fået endnu flere opgaver, idet hendes kollega Angela de la Rosa er gået på pension. Alt PR om vin og gastronomi er nu Margaritas ansvar, og hun vil gøre sit bedste for at formidle kontakter og promovere det spanske.
  Også i fritiden trives Margarita Noguer med udfordringer og fart over feltet. Hun kan ofte findes i fitnessklubben eller på havet sammen med andre roere fra Københavns Roklub. Derudover elsker hun at cykle rundt i byen, og mødes med vennerne over et glas spansk vin.
  Familien har i bedste spanske stil højeste prioritet, herunder først og fremmest kæresten Niels og sønnerne, Iago (35), Martin (30) og Niclas (28) samt kone og kærester. De mødes hyppigt hos hinanden for at spise og hygge - og i centrum er de to børnebørn, Otto 9 på år og Filippa på 5 år, som Margarita Noguer har fået ansvaret for at lære sit modersmål, catalansk.
  For man kan tage Margarita ud af Spanien, men man kan ikke tage Spanien ud af Margarita. Hun elsker Danmark, men også sit hjemland og rejser tit til Barcelona for at være sammen med sin familie og de mange venner, hun har bevaret gennem årene. Intet er for Margarita bedre om sommeren end Costa Bravas smukke kyst.
  Adresse: Spanske Ambassades Handelsafdeling, Vesterbrogade 10 1. sal, 1620 København V, tlf.: 33 86 21 27, e-mail: mnoguer@comercio.mineco.es. (Opdateret 2015).