Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Oscar Wandel

  Oscar Wandel (f. 1940) er femte generation i en af Danmarks ældste vinfamilier, hvor det hele startede med tipoldefaderens vin- og spiritusfirma, Carl Wandel & Søn.
  Efter en kort periode som lærling på dansk jord fortsatte Oscar Wandel sin vinøse uddannelse i vinfirmaer i henholdsvis Bordeaux, Bourgogne, Spanien og Portugal. Derefter gik turen tilbage til København for at hjælpe til i forældrenes vinhandel, Wandel & Wandel.
  I 1965 slog han så dørene op for sit eget vin- og spiritusagenturfirma, Oscar Wandel Jun. – et firma, han dog solgte igen i 1970’erne for at søge nye græsgange. Dem fandt han i Frankrig som eksportchef hos det multinationale firma International Distillers and Vintners.
  Efter flere år på denne post valgte Oscar Wandel at vende tilbage til skolebænken og tage en vinuddannelse på landbrugsskolen i Davayé. Han blev dermed den første dansker, der erhvervede det franske landbrugsministeriums eksamensbevis med ret til at drive en vingård.
  Han forblev i Frankrig, og i 1985 startede han sit eget vineksportfirma, Wandel Wine World S.a.r.l. sammen med sin hustru Lise. Firmaet, hvis speciale er sjældne og gamle fornemme vine, handler med såvel private kunder som vinbranchefolk i hele verden og i særdeleshed i Asien. I 2012 ophørte firmaet med sit engros-salg, men sælger fortsat vine til private via internettet.
  Ægteparret har også indtil for tre år siden, under firmanavnet Wandel Wine Tours, arrangeret vinrejser til Frankrig og har drevet vinklubben "Club de Vins Français", der i dag har cirka 600 danske medlemmer.
  Oscar Wandel er ikke bare bidt af vin, men også af tennis, som han i sin fritid dyrker på turneringsplan. Og sammen med sin ligeledes tennisbegejstrede hustru rejser han verden rundt for at overvære de helt store turneringer. Derudover står den på hygge hjemme i Mâconnais sammen med parrets lille kat og store hund.
  Adresse: Oscar Wandel, A la Perrière, Route de la Croix Blanche, F-71960 Sologny (Bourgogne), Frankrig, tlf. mobil: 0033 (0) 6 07 15 82 12, e-mail: o.wandel@my-precious-wine-finderonline.info, http://my-precious-wine-finderonline.info (Opdateret 2015).