Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Erik Stefansen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Erik Stefansen (f. 1945) voksede i ordets bogstaveligste forstand op i en blandet landhandel i Jylland. Stefansens Varehus hed hans forældres forretning, hvor han hjalp til med at sælge legetøj, sko, te og kaffe, fra han var tolv år gammel.
  Efter at have afsluttet en uddannelse som lærer, flyttede han som 28-årig til Sjælland, og det var her, han fik sine første vinøse oplevelser i form af Okseblod og Præstetanker fra Irma. Vininteressen var vakt, og i de følgende år gik det løs med vinkurser og smagninger i lange baner.
  Handelsgenerne havde han med i bagagen hjemmefra, så det faldt helt naturligt, da den vinøse viden var stor nok, at åbne en mindre garageimport. I første omgang gjaldt det fransk vin, men så fik han øjnene op for, hvad der var lidt af en nyhed på den danske vinscene dengang i 1980’erne: Australsk vin.
  I dag regnes Erik Stefansen for en specialist, når det gælder australske vine med huse som Richard Hamilton, Botobolar og Cullen Wine i sin stald. Men franske og italienske vine er der også plads til på hylderne.
  Kundekredsen har fået vokseværk gennem årene, og Erik Stefansen har måttet bygge om og til på hans og hustruen Ellys hus for at få plads til den ekspanderende forretning.
  Ud over at være vinimportør er Erik Stefansen også forstander for hele to institutioner, der hjælper børn og unge med sociale og skolemæssige problemer. Så fritid er der ikke meget af. Det bliver dog hvert år til en skiferie med familien, der foruden Elly omfatter to børn og fire børnebørn.
  Adresse: Arnakke Vinimport, Maglestenen 25, 4390 Vipperød, tlf.: 59 18 25 25, e-mail: mail@arnakkevinimport.dk, www.arnakkevinimport.dk.