Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Randbøll Wolff  Søren Randbøll Wolff (f. 1943) er uddannet journalist på den socialdemokratiske avis Bornholmeren i Rønne med ophold på Danmarks Journalisthøjskole i Århus. Han blev hængende på Bornholm og hos Bornholmeren, hvor han blev udnævnt til redaktionssekretær, dernæst redaktionschef og til slut chefredaktør og direktør. Søren Wolff har desuden siddet otte år i Rønne Byråd.
  Efter tredive år ved A-pressen valgte han at blive selvstændig pr-konsulent.
  Det gav også plads til at dyrke en interesse for vin, som han har delt med sin hustru, Elly, siden de blev gift i 1967.
  Han skrev bl.a. for Gigtforeningens medlemsblad. Og her fik han pludselig mulighed for at starte en vinklub for foreningens dengang omkring 60.000 medlemmer. Det indebar salg af flere paller vin cirka hver anden måned - vine, som blev købt enten hos grossister, eller som han selv importerede, bl.a. fra en dansk vinavler i Provence.
  Da vinklubben ophørte, fortsatte Søren Wolff med et postordrefirma, delvis på det dengang nye Internet, med salg af vine. Det medførte, at han var nødt til at have et lager af vine, så alle ledige kvadratmeter i boligen i Rønne blev til lager for vine i kassevis. Sideløbende kom der stadig flere kunder til, og da Elly og Søren Wolff i år 2000 flyttede til en landejendom på Sydbornholm, etablerede de et større lager og en lille gårdbutik, hvorfra de solgte vin og honning.
  Lokalerne her blev hurtigt for trange, og i 2006 tog parret skridtet til etablering af en rigtig butik ved Torvet i Aakirkeby. Siden da har omsætningen været støt stigende, sortimentet af vin er udvidet,og der er kommet whisky, cognac og rom på hylderne. I de hyggelige omgivelser nyder lokale kunder og turister at blive rådgivet af Elly og Søren Wolff eller deres afløser, når de en gang imellem er nødt til at forlade øen, bl.a. for at besøge tre voksne børn og i alt ni børnebørn.
  For et par år siden flyttede parret også den private bopæl til Aakirkeby, få hundrede meter fra butikken, og i den sparsomme fritid nyder de livet i deres lille, hyggelige have og går stærkt op i foreningslivet i den gamle købstad midt på Bornholm. Journalistikken er trådt noget i baggrunden for Søren Wolffs vedkommende. Han kan dog ikke helt stoppe skriverierne, så han påtager sig af og til små-opgaver og kan ikke dy sig for at deltage i den politiske debat lokalt såvel som landsplan.
  Adresse: Bornholms Vinforsyning, Torvet 2, 3720 Aakirkeby, tlf.: 56 94 00 60, mobil: 20 29 20 05, e-mail: vin@wolff.dk, www.bornholmsvinforsyning.dk. (Opdateret 2012).