Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Peter Søndergaard


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Peter Søndergaard (f. 1963) er stifter og ejer af Halkær Vin, som udelukkende importerer vin på økologisk dyrkede druer. Hans indtræden i vinbranchen var en stor tilfældighed – og så alligevel ikke. Han startede sin vinimport i efteråret 2001, fordi han på det tidspunkt sad i bestyrelsen for kulturhuset Halkær Kro, der siden 1992 udelukkende har anvendt økologiske fødevarer i køkkenet.
  Kroens leverandør af økologisk vin havde drejet nøglen om, så noget måtte gøres. Det blev starten på Halkær Vin. Det var bare for sjov. Det er det stadigvæk, men nu på fuld tid.
  En mor, der selv lavede dejlig hyldeblomstvin, øl og mælkebøttelikør, en læreplads, hvor købmanden var bidt af en gal vinhylde, en landbrugspraktik på Svanholm Gods, hvor der var startet vinimport fra Portugal, stor kærlighed til naturen og gode råvarer og så en økologisk kro uden leverandør – derfor grundlagde Peter Søndergaard Halkær Vin.
  Vinhjertet er uden tvivl tabt i Spanien, og blandt andet derfor står Albet i Noya i Penedès øverst på varelisten. Som de første i Spanien lagde de i 1978 deres vingård om til økologisk drift.
  Herfra startede importen med fem forskellige vine. I dag er der omkring 100 vine samt bobler, spiritus og øl i sortimentet. Alt sammen af økologisk oprindelse.
  Efter 22 år deler Peter Søndergaard stadig avis og tre børn med Kristine. Når det ikke er vin … så er det vin. Men også sauna ved åen med efterfølgende plask, løb, god mad, film, musik og fodbold med ungerne. Og så fuld fart på drømmene om en vingård i Spanien.
  Adresse: Halkær Vin, Hedegaardsvej 10 b, 9240 Nibe, tlf.: 23 47 60 38. fax: 98 66 64 30, e-mail: info@halkaervin.dk, www.halkaervin.dk.