Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Rune Weischer


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Rune Weischer (f. 1975) har altid haft en vinøs åre. Allerede som tretten-årig begyndte han at lave hjemmebrygget vin i forældrenes hus i Holbæk. Og han fandt snart ud af, hvordan han i smug kunne øge alkoholprocenten – noget, der gjorde lykke hos skolekammeraterne, der brugte ham som fast leverandør til festlige aftener.
  Som voksen sagde Rune Weischer farvel til venner og vinballoner og tog til Frankrig for at dyrke bjergbestigning og skiløb på professionelt niveau. En række skader satte dog en definitiv stopper for karrieren, og så gik turen tilbage til Danmark og til vinens verden på et noget mere professionelt plan end førhen. Rune Weischer fik nemlig job som vurderingskonsulent hos auktionshuset Lauritz Christensen (i dag Lauritz.com) med vin som sit særlige område. Et arbejde, der gav ekstra næring til hans stigende interesse for de ædle dråber.
  Efter et par år byttede han ansættelsesforholdet ud med eget firma, Karakteristica Wine, som både importerer vin, laver vurderingsopgaver og i vid udstrækning stadig står for afholdelsen af vinauktionerne hos Lauritz.com.
  Seneste skud på stammen er butikken Vino Fino, som åbnede den 1. maj 2003 – en butik, der frem for alt er et mekka for Amarone-fans.
  Rune Weischer har ikke lagt sporten helt på hylden. Selv om forretningerne kræver sin mand, bliver der også tid til karpefiskeri, triatlon, cykling, løb, skiløb samt en svømmetur hist og pist.
  Adresse: Vino Fino, Ordrupvej 112A, 2920 Charlottenlund, tlf.: 39 62 66 67, e-mail: rw@vino-fino.dk, website: www.vino-fino.dk.