Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Cort Trap


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Cort Trap (1929-2009) var en af provinsens markante vinfolk med en fornem vinhandel på hjørnet af Kongensgade og Danmarksgade i Fredericia. Han var tredje generation i en vinhandlerfamilie fra Skive, men flyttede til Fredericia i 1960, da han købte Martin Christoffersens Vin-Import, grundlagt i 1881. Inden da havde Viborg Katedralskole, Den kongelige danske Marine, Hans Just, Schröder & Schÿler i Bordeaux, det fædrene firma i Skive samt endnu et par vinfirmaer taget sig af hans uddannelse.
    I 1962 stiftede Cort Trap sammen med Rasch Vinhandel i København, Frederiksberg Vinimport og A.L. Ishøys Eftfl. i Randers en fælles organisation, som de kaldte Quality Wine Importers eller blot Q-gruppen. Formålet med den var at samle mindre vinhandlere og stå stærkere over for de store vinfirmaer. Her kunne man mødes og udveksle erfaringer og samarbejde om at finde gode producenter til fælles markedsføring.
    I mange år var Cort Trap medlem af bestyrelsen for Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD), indtil han i 1995 faldt for aldersgrænsen. Han var medlem af bestyrelsen - og siden 1987 formand - for Vinhandlerforeningen for Danmark.
    Siden 1954 var han gift med hustruen Ebba, der var med i forretningen, og sammen har de to voksne børn, Helene og Jens. Datteren videreførte firmaet indtil 14. september 2010, hvor det blev lukket.
    Adresse: Cort Trap, Danmarksgade 63, 7000 Fredericia, tlf.: 75 92 06 44, fax: 75 92 11 33, e-mail: corttrapvin@vip.cypercity.dk.