Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kirsten Schaumburg


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Kirsten Schaumburg (f. 1933) er i vinsammenhæng en ivrig amatør, som gerne fortæller, at hun ikke ved ret meget om vin. Men hun har siden 1987 med succes stået i spidsen for en bestyrelse i DAWS (Danish American Wine Society), der med viden, dygtighed og engagement har udbredt kendskabet til nordamerikanske vine til en stor kreds af vinelskere – det være sig såvel virkelige kendere i Københavns-området og hinsidan som mere almindelige vinnydere.
    DAWS er en vinklub med 250 medlemskaber à to personer. Klubben er helt uafhængig af producent/importør-interesser, og Kirsten Schaumburg har i tæt samarbejde med bestyrelsen forstået at vælge nye emner til klubbens arbejde, så dens gode virke som en af Danmarks største non-profit vinklubber har kunnet fastholdes.
    DAWS har naturligvis ofte smagninger med amerikanske vine alene men afholder desuden mange sammenlignende smagninger, hvor de nordamerikanske vine stilles op imod tilsvarende vine fra andre lande. Medlemmerne kan således bedømme, hvordan terroir og vinifikation m.v. kan indvirke på pris og kvalitet.
    Kirsten Schaumburg er specialtandlæge i tandregulering og har tilbragt stimulerende studieår i Boston i USA samt i Oslo. Da hun gik på delpension, intensiverede hun sine sprogstudier i spansk og fransk.
    Adresse: Kirsten Schaumburg og DAWS finder man frem til via www.daws.dk.