Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Per Thorup

  Per Thorup (f. 1958) fik for mange år tilbage interesse for vin via sit arbejde i restaurationsbranchen i København. Interessen fik ham til at bruge mange timer med gode vinbøger, gode smagninger og rejser til vinlandene.
  I 1998 fulgte han sit hjerte, forlod restaurationslivet og begyndte som vinsælger i et vinfirma i Nordsjælland. Han avancerede hurtigt til salgschef, hvor han samtidig havde den daglige kontakt til de europæiske leverandører og fik markeret firmaet på det danske vinkort.
  I 2003 var det tid at stå på egne ben, og Laura Vin blev grundlagt. Han endte dog efter nogle år ved en tilfældighed i rekrutteringsfirmaet Randstad, hvor han arbejdede som seniorkonsulent i en årrække - først sideløbende med Laura Vin, men da opgaverne i Randstad blev for store, blev vinfirmaet nedlagt.
  Vinbranchen trak dog stadig, så da Skovgaaard Vine spurgte, om Per Thorup kunne hjælpe med en vinsmagningsorganisation, slog han til og vendte tilbage til vinens verden.
  Det blev til tre år med mange hundrede smagninger om året og arbejdet med at holde styr på over 30 freelance ”Vin-Ambassadører”.
  I foråret 2014 blev Per Thorup bedt om at hjælpe med at udvikle Husted Vin. Kenn Husted, der også har en række vinbarer i København - blandt andet PatéPaté, Bibendum, Adendum, Falernum, Panzon, Props Coffe shop, Bar Moritz og Antidote - mente, at tiden var til at gøre mere sit vinfirma.
  Udviklingen af Husted Vin har resulteret i åbningen af to nye vinbutikker med fokus på privatsalg: en 400 kvadratmeter stor vinbutik i ”Den Grå Kødby” i København V og en 100 kvadratmeter boutique i kælderen, Naboløs 6 ved Gl. Strand i indre København.
  Derudover er antallet af restaurationskunder også øget, så der nu sælges til gode restauranter over hele landet – både til andre vinbarer og caféer og til toprestauranter med Michelin-stjerner.
  Vinsortimentet er velfunderet og omfatter navne som blandt andet Charles Smith og Hitching Post (den fra Sideways filmen) fra USA, Borgogno fra Piemonte, Juris og Edelbauer fra Østrig og Habla og Vintae fra Spanien.
  Privat bor Per Thorup sammen med Gitte, der er bogholder, og datteren Laura, der er under uddannelse som berider. Den sparsomme fritid bruges derfor på landevejen til og fra ridestævner, men der er da også tid til en tur i skovene på jagt efter kantareller og rørhatte.
  Adresse: Husted Vin, Slagtehusgade 15-17, ”Den Grå Kødby”, 1715 København V, e-mail: per@hustedvin.dk eller tlf. 25 30 23 55. (Opdateret 2014).