Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Solveig Tange  Solveig Tange (f. 1968) er historien om en kvinde fra Silkeborg, der endte som vinproducent i Champagne.
  Hun blev uddannet programmør og arbejdede som sådan fra 1989 til 1993 på internationale projekter i koncernen Philips.
  I 1997 tog hun en uddannelse som journalist fra Journalisthøjskolen og fik job på DR syd og dernæst på TV 2 og Politiken inden for radio og web. Endnu en uddannelse kom til i 2017, nemlig som BA i fransk og kommunikation fra Århus Universitet.
  Solveig Tange mødte franske Alain Gérard, og sammen fik de en søn og senere en datter. Og mens hun stadig var på barsel, tog den lille familie i 2003 til Champagne, hvor Alains familie havde en gård med blandt andet vinmarker.
  De ankom midt i vinhøsten, og her - langt ude på landet i landsbyen Soulières - blev hun smittet med champagnebacillen. Hun involverede sig stadig mere i vinmarksarbejdet, og i 2006 tog hun diplom i at beskære vinstokke, den sværeste eksamen, hun nogensinde har taget - og en eksamen, hvor 60% dumpede det år.
  For ti år siden grundlagde Solveig Tange og hendes mand deres eget champagnemærke, Champagne Tange-Gérard.
  Parret koncentrerer sig om at dyrke gode og sunde druer på deres i alt tre hektar marker, så de kan blande sig minimalt under vinifikationen. Derved repræsenterer champagnerne ifølge Solveig Tange deres årgang og oprindelse så sandfærdigt som muligt.
  Siden 2006 har parret gradvist lagt om fra konventionel drift til certificeret bæredygtigt vinbrug, hvilket stadig er forholdsvis usædvanligt for små vinhuse i Champagne. Målet er foreløbig at blive fuldt økologisk.
  Den årlige produktion ligger på cirka 8000 flasker, og med 30.000 vinstokke, der skal plejes og passes, er der nok at se til for Solveig Tange, hendes mand og en enkelt ansat tre dage om ugen.
  Derudover er parret medejere af et lille kooperativ i Vertus, hvor de sideløbende og sammen med andre vinmagere fremstiller en serie kooperativ-champagner.
  Parrets første kunder på dansk jord var familie, venner og tidligere kolleger, og deres omtaler og anbefalinger - blandt andet via sociale medier - har siden spredt kendskabet til Champagne Tange-Gérard. I dag forhandles champagnen herhjemme af Champagneselskabet.dk.
  Adresse: Champagne Tange-Gerard, 51130 Soulières, Frankrig, tlf.: (+33) (0) 6 76 13 76 54, e-mail: champagne-tange-gerard@orange.fr, www.tange-gerard.fr. (Opdateret 2019).