Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Frank Søndergaard


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Frank Søndergaard (f. 1971) kommer fra en vinøs familie. Det var nemlig hans forældre, Karsten og Anna Marie Søndergaard, der i tidernes morgen grundlagde vinfirmaet Amka i Randers.
  I første omgang satsede han nu ikke på vinens verden men på en uddannelse som enten automekaniker eller købmand. Valget faldt på det sidste, og lærepladsen blev et supermarked i Hadsten.
  Men Frank Søndergaard kunne ikke undgå sin skæbne. Via supermarkedet fik han kontakt til et tysk vin- og spiritusfirma, hvor ejerne inviterede ham på et års arbejdsophold.
  - Jeg blev smidt rundt i samtlige afdelinger og lærte alt fra at køre lastbil til at tage mig af kunder og lave æggelikør, fortæller han.
  Senere fik han tilbud om fastansættelse, men familien og vinfirmaet hjemme i Danmark trak det længste strå, og Frank kom i lære hos sin far. Og så skulle der handles:
  - Jeg kan huske, at min far som noget af det første gav mig en kasse chilensk vin under den ene arm og en mappe om Chile under den anden og sendte mig på salgstogt rundt i Jylland.
  I dag er Frank Søndergaard et vigtigt aktiv for Amka, der har vokset sig stor med årene. Virksomheden repræsenterer cirka 50 firmaer fra de fleste af verdens vinproducerende lande. Frank Søndergaard varetager blandt andet kontakten til datterselskaberne i Norge, Sverige, Finland og Tyskland.
  Og så er tredje generation, den snart to-årige Max, som Frank har med sin kæreste Cecilia, godt på vej ind i den vinøse verden. Han bliver, ligesom Frank blev af sine forældre, slæbt rundt til alverdens vingårde.
  - Det første ord, han sagde, var traktor, men det andet ord var vin, siger den stolte fader.
  Adresse: Amka, Østre Boulevard 29, 8900 Randers, tlf.: 86 41 96 00, e-mail: fs@amka-vin.com, www.amka-vin.com.