Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Xenia Theodotou Schneider


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Xenia Theodotou Schneider (f. 1964) er vinskribent, dansker og cypriot – og bor i dag i Frankrig.
  I seksten år boede hun i København, hvor hun primært arbejdede for den farmaceutiske og bioteknologiske industri. Hun er uddannet på Handelshøjskolen – med sidespring til universiteterne i Warwick for en MBA og South Carolina-Columbia for informatik. Hun taler fem sprog – dansk, græsk, engelsk, italiensk og fransk – og vinen har altid været hendes store interesse, ikke mindst de cypriotiske vine. I 2009 udgav hun den meget gennemarbejdede guidebog "Cyprus Comprehensive Wine Guide".
  I ti år har hun hvert år brugt to-tre måneder på at rejse rundt til alverdens vinlande for at studere vin; hun har taget en toårig sommelier-uddannelse og er medlem af sommelier-foreningerne både i Italien og på Cypern.
  Blandt andet samarbejdede hun med Associazione Italiana Sommeliers om den første vinsmagning nogensinde af cypriotiske vine i Rom.
  I sit firma, Wine2discover, arbejder hun med at introducere udvalgte franske og cypriotiske vine på det danske marked. Endvidere har hun en sommelier-service, hvori hun fungerer som en "personlig indkøber" af kvalitetsvine for private vinentusiaster. Og endelig skriver hun artikler om vin og udgiver guidebøger.
  Privat bor Xenia Theodotou Schneider i Biarritz i Frankrig. En del af året underviser hun i ledelses- og strategikurser på universitet i Pau. Ud over vin har hun en stor interesse for madlavning, sportsbiler og klassisk musik.
  Adresse: Xenia Theodotou Schneider, 9 rue Gambetta, F-64200 Biarritz, Frankrig, tlf. på Cypern: 00 35 799 24 41 68, tlf. i Frankrig: 00 33 6 69 77 69 17, e-mail: xeniaschneider@wine2discover.com. (Opdateret 2010).