Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Yann Schÿler


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Yann Schÿler (f. 1964) er franskmand – og mere eller mindre opdraget som dansker. Det er en tradition i den gamle Bordeaux-familie, at man taler dansk, og at jobbet som Danmarks konsul går i arv fra far til søn. Men Yann Schÿler taler ikke kun fransk og dansk. Han taler også engelsk, tysk, spansk og svensk, for han har været vidt omkring i Europa.
    Han er uddannet civiløkonom fra handelshøjskolen i Bordeaux og tog en MBA på Esade i Barcelona, før han blev handelsattaché ved den franske ambassade i Stockholm. I 1989 vendte han tilbage til Frankrig, hvor han overvejede at slå sig ned som flyproducent i Toulouse, men det blev familiefirmaet Schröder & Schÿler, grundlagt i 1739, der vandt. Og det er her, han nu er at finde, siden 1997 som både bestyrelsesformand og administrerende direktør.
    Virksomheden omfatter Château Kirwan i Margaux, anparter i Château Fourcas Hosten i Listrac, Maison Schröder & Schÿler samt filialen SiCSOE med lager og tappeanlæg. Den årlige vinproduktion er på 3,5 millioner flasker vin, hvoraf hovedparten går til eksport.
    Yann Schÿlers arbejde i vinens verden har bragt mange andre poster med sig. Han er bestyrelsesmedlem i Union des Maisons de Bordeaux og medlem af INAO’s nationalkomité, der administrerer de franske appellationsregler. Han er med andre ord en travl mand. Men da han har god hjælp i familiefirmaet fra både sin far, den navnkundige Jean-Henri Schÿler, og fra sin kone, søster og svoger, bliver der også tid til hjemmelivet sammen med danskfødte Marie Louise, og deres to børn, Ludvig og Maximilien.
    Adresse: Maison Schröder & Schÿler, 55 Quai des Chartrons, F-33000 Bordeaux, Frankrig, tlf.: 00 33 557 87 64 55, fax: 00 33 557 87 57 20, e-mail: mail@schroder-schyler.com, www.schroder-schyler.com, www.chateau-kirwan.com.