Allan Leicht Madsen (f. 1951) har en uddannelse som laborant, som han har suppleret med diverse miljøtekniske kurser. I stort set hele sit arbejdsliv har han arbejdet inden for miljøtilsyn med landbrug, virksomheder, vandforsyning, vandløb og affald. I år 2000 købte Allan Leicht Madsen en lejlighed i den historiske by Assisi i Umbrien. Og det blev startskuddet til en glødende interesse for de dejlige umbriske vine – en interesse, der nu har ført til åbningen af importfirmaet Assisi Vin.
    På hylderne i lagerbutikken i Thisted finder man et bredt sortiment af kvalitetsvine fra især Umbrien – heriblandt rødvine fra Montefalco og Torgiano og hvidvine fra Orvieto. Men der er også gode flasker fra Toscana og Sicilien. Hver enkelt vinproducent er nøje udvalgt under Allan Leicht Madsens mange ophold i Italien.
    Selv om hans hjerte banker for italiensk vin, vil vine fra andre lande højst sandsynligt også finde vej til lageret en dag. Han er gift med Paola Andrea fra Colombia, og med det perfekte spanske sprog inden for familiens rammer er import af vine fra et spansktalende land jo oplagt.
    Ud over begejstringen for Assisi-egnens gode vine har Allan Leicht Madsen også en stor interesse for egnens helgen, Frans af Assisi. Det har ført til et mindre forfatterskab med bogen "Visioner af og om broder Frans", der i år 2000 udkom på forlaget Queenswood.
    Adresse: Assisi Vin, Lerpyttervej 6, 7700 Thisted, tlf.: 98 56 60 40, mobil: 61 40 81 90, e-mail: info@assisi-vin.dk, www.assisi-vin.dk. (Opdateret 2012).