Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Anne Juel Christensen

  Anne Juel Christensen (f. 1966) har siden 2006 været direktør i eget firma, Anne Juel Consulting.
  Her varetager hun forskellige opgaver, som har med fødevarer og vin at gøre, især vinfremstilling, formidling og undervisning fylder en hel del. Til mad- og livsstilsmagasinet Gastro skriver hun om kulturgastronomiske rejser, primært til Japan, og leverer ligeledes opskrifter. Herudover har hun ansvaret for produktionen og relationsmarkedsføringen af Nordlund, en dansk rødvin, fra en af Danmarks første og største vingårde.
  Fra og med årgang 2012 bliver hun desuden konsulent for Frederiksdal kirsebærvin med ansvar for vinfremstillingen. Hun fungerer også som marketingkonsulent og indkøber for Vinrosen, et vinfirma med danske toprestauranter og Bourgogne-samlere som kernekunder.
  Før Anne Juel Christensen blev selvstændig, har hun haft en lang karriere i både vinens og gastronomiens verden.
  Hendes vininteresse startede på Château Loudenne i Médoc i 1986, hvor et sommerjob som guide gav hende mulighed for at møde franske ønologer. Herefter gik turen tilbage til Danmark for at få den matematiske studentereksamen, som universitetet i Montpellier krævede, for at hun selv kunne få en uddannelse som ønolog. I 1992 stod hun med eksamenspapiret i hånden.
  Siden da har Anne Juel Christensen lavet vin i Champagne, Beaujolais og det ungarske Tokaj i fem år indtil 1997, da familien besluttede at flytte tilbage til Danmark, og hun har prøvet lidt af hvert inden for faget: Hun har plukket druer, klippet vinstokke, lavet vin, filtreret, tappet, etiketteret og solgt. Et enkelt job som shippingmand i et vinfirma er det også blevet til.
  Fra 2003 var hun direktør for den nordiske del af Sopexa, det franske landbrugs afsætningsråd, der blev grundlagt i 1961 og arbejder for, at vi alle sammen skal nyde Frankrigs 365 gode oste, de tusinder af vine og alle de andre gode sager fra det dejlige land.
  I fem år har hun været PR-ansvarlig i Sopexa Norden og har i den egenskab organiseret smagninger af vine fra mange forskellige franske områder og været på utallige presserejser til Frankrig. Derfor kender hun også en god portion af den danske vinbranches aktører.
  Privat er hun gift med tegneren Dominique Jal - der her har tegnet hende - og sammen har de datteren Eva på atten år.
  Adresse: Anne Juel Consulting Aps, Ærtevej 23, 2700 Brønshøj, tlf.: 38 80 79 89 og 51 33 61 58, e-mail: anne@annejuel.dk. (Opdateret 2012).