Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bent Christensen

  Bent Christensen (f. 1941) påstår, at han aldrig har solgt en flaske vin. Han nøjes med at fortælle om vin, og så er der altid nogen, der siger: - Kan du skaffe os et par flasker?
  Sammen med tre venner købte han en vinhandel i København i 1972 og grundlagde Danmarks første vinklub efter bogklub-princippet. "Kyper Vin Klub", hed klubben, og hver måned modtog medlemmerne to flasker vin sammen med et nyhedsbrev. Klubben eksister fortsat, omend på et lavere blus under navnet "Yd & Nyd".
  Af de fire grundlæggere er i dag kun Bent Christensen tilbage i vinens verden, og hans firma hedder NCC Vin & Kvalitet - et navn, der indikerer, at han opererer inden for et relativt begrænset område. Han siger selv, at hans ret kostbare vine kun henvender sig til 8 procent af de danske vinnydere - inklusive en række restauranter.
  Igennem 80’erne og 90’erne opbyggede han et fornemt sortiment inden for især italiensk vin, og dette overdrog han i 2000 til Kjær & Sommerfeldt; men han er fortsat på banen inden for tyske, franske og spanske vine i det øvre kvalitets-niveau.
  I en årrække var Bent Christensen ansat i Volvo og rejste Danmark tyndt, så han var simpelt hen tvunget til at spise på restauranter - hvilket førte til, at han i 1978 begyndte at udgive Den Danske Spiseguide, der stadig udkommer.
  Hans passion for italiensk vin førte blandt andet til posten som formand for den årlige udstilling Vinitalia i perioden 1993-2000, og han havde således sin del af æren for, at markedsandelen for italiensk vin i denne periode steg fra cirka 3,5 til 13 procent.
  Også etableringen af den meget krævende konkurrence i italiensk vinkundskab, Gran Maestro del Vino Italia, er et af hans initiativer. I februar 2002 fik han helt fortjent Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom.
  I dag deler Bent Christensen sin tid mellem konsulentjob, vinrejser og NCC samt som foregangsmand for Slow Food Danmark.
  Adresse: NCC Vin & Kvalitet ApS, Ringstedvej 93, 4690 Haslev, tlf.: 56 31 11 68, fax: 56 31 75 13, e-mail: ncc@vip.cybercity.dk.