Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Erik Ahlmann Larsen

.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Erik Ahlmann Larsen grundlagde i 1993 Tedeum Vin, som er importør eller agent for en stor del af de sydafrikanske vine, der kommer til Skandinavien.
  Igennem flere rejser i det sydlige Afrika lærte han allerede i midten af 1980’erne de fleste og bedste vingårde at kende, og da sanktionerne i 1993 faldt, og handlen med Sydafrika blev tilgængelig, grundlagde han sit importfirma.
  Tedeum Vin har i dag et nært samarbejde med de mest kendte og prestigefyldte vingårde i Sydafrika som Kanonkop, Neil Ellis, Hartenberg, Vriesenhof, Rustenberg, Thelema, Beyerskloof, Mulderbosch, De Wetshof og Bouchard Finlayson for blot at nævne nogle.
  Og Tedeum er ligeledes en af de største indkøbere på den prestigefyldte Cape Winemakers Guild Auction.
  Siden 1992, har Erik Ahlmann Larsen været i Sydafrika 154 gange og opholder sig her cirka 10 gange om året for at indgå i vinproduktionen på de enkelte vingårde. Via dette arbejde har han fået et stort kendskab til de sydafrikanske vine.
  Tedeum Vin har eget kontor i Stellenbosch, den kønne og romantiske by, der med sine mange små restauranter og butikker ligger i hjertet af vinområdet.
  Erik Ahlmann Larsen er også en kendt storvildtjæger. Han har rejst Afrika tyndt på sine mange jagtture, i øvrigt ofte sammen med Neil Ellis og Jan Boland fra Vriesenhof. Han var igennem mange år formand for Nordisk Safari Klub, der er en afdeling af Safari Club International.
  Med udgangspunkt i sit kendskab til Sydafrika og landets vinindustri holder han et stort antal foredrag og vinsmagninger rundt omkring i Europa. Det være sig i klubber, men ikke mindst i store internationale virksomheder, som banker, forsikringsselskaber, entreprenørvirksomheder, rådgivende ingeniørfirmaer og hoteller. Foredragene omfatter både Sydafrikas historie, vinsmagninger, og hvad man som turist bør se, hvis man kommer til den del af verden.
  Adresse: Tedeum Vin, Langebakken 3, 2960 Rungsted, tlf.: 45 86 00 50, fax: 45 86 15 20, e-mail: tedeum@tedeumvin.dk.