Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Erik Larsen

  Erik Larsen (f. 1945) er den, der sætter de fleste flasker vin på de danske middagsborde. Han har nemlig ansvaret for vin- og spiritus-afdelingen i Coop Danmark, der sidder på 30-35 procent af det danske vinmarked, og denne andel er endda stærkt stigende.
  Han kom til FDB i 1969 og har først og fremmest haft en karriere i den store koncerns butikskæder. Først i 1995 blev han ansvarlig for vin og i 1999 tillige for spiritus. Han har ikke nogen egentlig vinøs uddannelse, men kalder sig “generalist” og først og fremmest “købmand”.
  Han tænker meget som kunde og rent forretningsmæssigt, men er nu mere velorienteret i vinens verden, end han giver sig ud for. Interessen for vin er kommet med årene, men den blev selvfølgelig intensiveret, da han fik ansvaret for dette område.
  I nyeste tid har han rationaliseret FDBs vinsortiment og halveret antallet af leverandører, samtidig med at kædernes vinprofil er øget markant.
  Erik Larsen kender butikkerne og deres vinfolk. Han ved, hvordan de tænker og arbejder, og hans mange år i FDB / Coop har givet ham stort kendskab til den til tider komplicerede virksomhed og en professionel styrke, når nye koncepter og strategier skal iværksættes.
  Men der skal også være tid til andet, og i april 2012 har Erik Larsen valgt at gå på pension. Han er gift med Jytte på 33. år. Sammen har de en datter på 29 år, der arbejder i Kvickly.
  Adresse: Coop Danmark, Roskildevej 65, Albertslund 2620, tlf.: 43 86 43 86, e-mail: erik.larsen@coop.dk.