.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Georg Nielsen (f. 1934) er en af Nordjyllands kendteste vin-personligheder.
  Først gjorde han karriere som officer i militæret for dernæst at lange benklæder og skjorter over disken i tøjfirmaet Tøjhuset i Aalborg.
  I 1965 lød så startskuddet til hans lange karriere i vinens verden. Vinfirmaet M. Simoni i Aalborg var første skridt. Derefter gik turen videre til P. Weile og Søn, som var forløberen for Sigurd Müller Vinhandel – et vinfirma, som siden hen blev den faste ramme om Georg Nielsens aktive arbejdsliv.
  Der er sket en kolossal udvikling i den danske vinbranche fra dengang, hvor Rhinskvin og rød Macon var i højsædet. Og Georg Nielsen har med sit utrættelige virke været med til at introducere et utal af verdens fornemste vine på nordjyske hoteller og restauranter.
  Gennem de mere end 40 år i vinbranchen har han rejst over alt i de vinproducerende lande – også til fjerne destinationer som Chile og Sydafrika – og han er i dag på fornavn med de fleste kendte vinproducenter verden over.
  Indtrykkene fra alle rejserne bliver flittigt formidlet, når han træder op på talerstolen og giver tilhørerne et indblik i vinens forunderlige verden.
  På trods af de mange ugentlige foredrag har Georg Nielsen stadig tid til at passe sit hjem med rengøring, madlavning og bagværk til stor glæde for familien. Sommerhuset i Blokhus har også en stor plads i hans hjerte og danner ofte rammen om vinsmagninger sammen med vennerne fra vinklubben ”Proppen A”.
  Adresse: Sigurd Müller Vinhandel, Otto Mønsteds Vej 2, 9200 Aalborg SV, tlf.: 98 18 50 99, fax.: 98 18 81 65, mobil: 20 80 50 15 e-mail: vin@smv.dk, www.smv.dk. Georg Nielsen døde i 2014. (Opdateret 2014).